Arkadaşlar dün öğrendiğim bir bilgiyi Sizlerle paylaşmak istedim. Mehtap tv bir proğramda iki tane kimya mühendisi bayan kimyasallarla alakalı konuşuyorlardı ve kendilerinin kullandığı bir tarifı verdiler Bulaşık makinası deterjanını kendileri hazırlıyorlarmış daha sağlıklı olsun diye bende hemen yazdım ve Sizlerle paylaşıyorum kendim daha denemedim ama en kısa zamanda denemeyi istiyorum. Tarif şöyle;
Bir fincan Boraks
Bir fincan çamaşır sodası veya karbonat
Bir yemek kaşığı limon tuzu
Bir yemek kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
Bunları karıştırıyormuşsunuz ve makinada kullanırken bir yemek kaşığı bu karışımdan bir yemek kaşığı arap sabunu koyuyormuşsunuz parlatıcı kısmına ise elma sirkesi
Bu tarifi veren bayan kendisi bunu kullandığı söyledi tamamen doğal olduğunu ve iyi sonuç aldığını söyledi.
Not; Boraks' ı eczanelerden alabilirsiniz eğer ellerinde yoksa Eczacıların bunu Sizin için temin etmeleri daha kolay dedi.
Ayrıca şunu da hemen paylaşmak istiyorum yine oturduğumuz ortamlarda bulunduracağımız bazı çiçeklerin ortamı kimyasallardan temizlediklerini söylediler Bu çiçekler şunlarmış
Bambu çiçeği, örümcek çiçeği,, devetabanı, paşakılıcı, Barış çiçeği, Kauçuk ve areka