• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık makinasında tuz kullanmayıp da, memnun olan var mı ?

bizim buradaki sular kireçli kullanuyorumn hiç sararma olmadı pırıl oırıl çıkyor makinemden ayrıca parlatıcı da koyuyorum ama tuz konulması parlaması için değil çizilmemesi için diye biliyorum özellikle kesme bardaklarımı da atıyorum makineye güvenemiyorum tuz olmadan bence iyide duruluyor yani parlatıcın üstünde kalmasının söz konusu olduğunu sanmıyorum elimizde yıkarken sanki ne kadar durulayabiliyoruz bu açıdan da makine çok sağlıklı..

Bende tuz ve parlatıcı kullanmıyorum. Hepsi bir arada kombin tabletler ile birlikte tuz kullanımının bardaklarda korozyona yol açtığını duydum. Kombin tablet kulladığım için ayrıyeten tuz koymuyorum. Bu şekilde memnunum.

Son düzenleme:
ben tuz kullanıyorum test yapıldı sular çok kireçli bimden alıyorum tuz toz deterjan ve parlatıcı çok memnunum sararmada yok elma sirkesini duyduğuma iyi oldu denicem bakalım

Kuruluma gelen servis tuza gerek yok dedi. Ancak bir süre sonra bardaklarda aşırı çizilme, puslu bir tabaka oluşmaya başladı. Bende tuz koyup, tuz ayar düğmesini açtım. Şimdi bardaklar pırıl pırıl...

tuz kullanmadigimda hersey puslu pusluydu bardaklarim falan...tuz koydum piril piril oluyor.....

ben 3 senedir makinaya tuz parlatıcı kullanmadım.
pril tablet kullanıyorum.
her zmn pırıl pırıl çıkıyorlar.
geçen ay tuz alıyım dedim bu garbana sevinsin.
koydum tuzunu aynı devam bir değişiklik yok güzel yıkıyo yine.
sularımız kireçli değil bu arada. :21:

Son düzenleme:
ben parlatıcı yerine elma sirkesi kullanıyorum.. bulaşık makinası parlatıcısınıda halılarda ve kumaslarda leke çıkarmada kullanıyorum çıkarmadığı leke yok diyeblirim özelliklede halıda deneyin

slm bende tuz kullanmıyordum ama ıkı uc seferdır kullanıyorum makıneye attıgım bardaklarım ustunde tortular lekelre olusmaya basladı temız yıkamıyor dıye tuz koydum parlatıcı gozune sırke koydum ama ne fayda yıne lekelı cıkartıyor ustelık bıde calgon kullanıorum adı deterjanda kullanmıyorum ıkı ayda bırde ıcını temızleyen sıvı deterjandan alıyorum tertemız yapıor ama yıne lekelı cıkıyor bulasıgım

Parlatıcı ayarı ile oynayın biraz. Bardakların mat, lekeli kalmasına o da neden olabiliyor. Ama yükseltmek mi lazım, düşürmek mi, onu deneyerek bulabilirsiniz

ben de tuz kullanıyorum kullanmadan önce de sararma oluyordu kullansam da aynı kullanmasam da

bende ki tek sorunda bardaklarımı ve kaşıklarımı çizmesi tuzdandır dediler kullanmıyorum ama parlatıcı kullanmayınca bardaklarım soluk mat cıkıyo önerisi olan :68:

Bende kullanmıyorum.Servis kullanma demişti...3.ü bir arada olan tabletten kullanıyorum..Bi sıkıntım yokkk:46:

tuz kullanılmadığında cam ürünleri çiziliyor.beinkiler hep çizildi çünkü uzun bir süre tuz koymamıştım.yeni ürünler aldım :(((

birazcıkta şehire göre değişiyor sanırım bu duurm
burda su çok kireçlii mecbur kullanıyoruz
amaa parlatıcı olmadan hiç olmuyor onu farkettım

Back