• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bulaşık makinasında tuz kullanmayıp da, memnun olan var mı ?

fatma034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
275
2
96
İstanbul
çay bardaklarım çok çabuk sararıyor ve bütün bardaklarm matlaşıyor çay bardaklarını leğende çamaşır suyunda bekletip makinada yıkıyorum güzel oluyor ama bir kaç defa makinada yıkanınca tekrar sararıyor makinaya çamaşır suyu koymak ta istemiyorum zararlı diye geçen bir arkadaşa gittim bardakları ışıl ışıldı sordum sararma felan oluyormu diye yok dedi tuz kullanmıyormuş servis gerek yok demiş hemde bimdeki ucuz deterjandan kullanıyormuş ben kalgon sıvı deterjan kullanıyorum acaba bende tuz kullanmasammı diye düşündüm ama cesaret edemedim tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olun lütfen

merhaba. bende hiç tuz kullanmadım bu zamana kadar. hiç sararma da olmuyor. ışıl ışıl hepsi. kullanmamanı tavsiye ederim servisler de önermiyor zaten. ben hepsi bir arada olan tabletlerden kullanıyorum. calgonit yani yeni adıyla finish çok iyi. ekstra parlatıcı koyuyorum o kadar.

ben de aynen,hiç tuz kullanmadım,servis önermedi,makinemin markası ARÇELİK.ben de parlatıcı yerine elma sirkesi kullanıyorum...tv de bi gün izlerken parlatıcının bulaşıklara son anda döküldüğünü ve durulama yapmadığı için son derece kanserojen olduğunu öğrendim..doktorlar kesinlikle önermiyor...ben de kullanmıyorum..lütfen bu tür şeylere dikkat edelim..biz bayanlar eşimizden ve çocuklarımızdan sorumluyuz,bile bile bardaklarımız parlasın diye kanserojen maddeler yedirmeyelim,içirmeyelim...konuyu saptırdım ama söylemek istedim,bilmeyen varsa öğrensin diyea.s.konuya dönecek olursak,bulaşıklarım pırıl pırıl,bardaklarımda en ufak bi çizilme bile olmaz...calgonit 3ü bir arada tablet kullanıyorum..çok memnunum...a.sa.sa.s
merhaba. bende hiç tuz kullanmadım bu zamana kadar. hiç sararma da olmuyor. ışıl ışıl hepsi. kullanmamanı tavsiye ederim servisler de önermiyor zaten. ben hepsi bir arada olan tabletlerden kullanıyorum. calgonit yani yeni adıyla finish çok iyi. ekstra parlatıcı koyuyorum o kadar.

cahilliğimi bağışlayın makinayı yeni kullanmaya başladım bende şimdi tuz ışığı yanmaya başladı tuz olmadanda çalışabilirmi makina yani yıkama yapabilirmi bir zararı olmazmı

3,5 aylık evliyim bende hiç kullandım şimdiye kadar.
tabletler zaten tuz içeriyor bence gerek yok.
makinenin ışığı yanıyor ama tuz yok diye sallamıyorum :)

ben tuz kullanıyorum gayette memnunum.sararmada asla olmuyo.bulaşıklarım pırıl pırıl çıkıyo makinadan

şehir suyu kireçli değilse tabiki tuz kullanmaya gerek yok.o zaman ışığıda yanmaz.

ama su kireçli ise kesinlikle kullanmak lazım.zamanla cam eşyalar korozyona uğruyor.

makinaya zararı var bu arada....

cahilliğimi bağışlayın makinayı yeni kullanmaya başladım bende şimdi tuz ışığı yanmaya başladı tuz olmadanda çalışabilirmi makina yani yıkama yapabilirmi bir zararı olmazmı

hayır,bi zararı olmaz,...bana servis elemanı dedi yani..ama tabi bulunduğun şehirin suyu çok kireçliyse bilemem...

ben tuz kullanıyorum hiçde sararma olmadı hatta güzel yıkadığı için bardakalrı hiç elimde yıkamam. carrefourun tuzunu ve parlatıcısını, deterjan olarakta calgonit tablet kullanıyorum.

ben de aynen,hiç tuz kullanmadım,servis önermedi,makinemin markası ARÇELİK.ben de parlatıcı yerine elma sirkesi kullanıyorum...tv de bi gün izlerken parlatıcının bulaşıklara son anda döküldüğünü ve durulama yapmadığı için son derece kanserojen olduğunu öğrendim..doktorlar kesinlikle önermiyor...ben de kullanmıyorum..lütfen bu tür şeylere dikkat edelim..biz bayanlar eşimizden ve çocuklarımızdan sorumluyuz,bile bile bardaklarımız parlasın diye kanserojen maddeler yedirmeyelim,içirmeyelim...konuyu saptırdım ama söylemek istedim,bilmeyen varsa öğrensin diyea.s.konuya dönecek olursak,bulaşıklarım pırıl pırıl,bardaklarımda en ufak bi çizilme bile olmaz...calgonit 3ü bir arada tablet kullanıyorum..çok memnunum...a.sa.sa.s

arkadaşım tuz ve parlatıcı kullanmıyorum demişsin ama üçü bir aradalarda hepsi oluyor zaten bende tuz koyuyorum parlatıcı yerine elma sirkesi koyuyorum deterjan olarakta kalgonitin sıvı deterjanını kullanıyorum ama bardaklar açısından hiç memnun değilim benim dediğim arkadaş bimin ucuz deterjanını kullanuyormuş tuzda komuyor ama bardakları pırıl pırıl acaba bu bimin deterjanımı güzel bilmiyorumki

arkadaşım tuz ve parlatıcı kullanmıyorum demişsin ama üçü bir aradalarda hepsi oluyor zaten bende tuz koyuyorum parlatıcı yerine elma sirkesi koyuyorum deterjan olarakta kalgonitin sıvı deterjanını kullanıyorum ama bardaklar açısından hiç memnun değilim benim dediğim arkadaş bimin ucuz deterjanını kullanuyormuş tuzda komuyor ama bardakları pırıl pırıl acaba bu bimin deterjanımı güzel bilmiyorumki

ben ayrıyetten tuz ve parlatıcı kullanmıyorum dedim,bildiğin gibi makinede ayrı olarak,tuz ve parlatıcı gözü var....

prilin 3lü tabletini kullanıyorum sadece çokta memnunum annem de bimin 50 adet 9,75 lira olan 3lü tabletini kullanıyor ...çok memnun prılprıl hepsi benimki bitince bende alıcam annemin aldığından daha ekonomik nasılsa aynı işlemi görüyor boshayallersmile

arkadaşlar benim makinemde tuz bitince kırmızı tuz ışığı yanıyor tuz koymadığım zaman makine çalışmıyor koyduğum zamanda hemen çalışıyor.bende bimin tuzunu alıyorum hem hesaplıda.yani sizin makineniz tuz olmadan çalışıyor benimki niye çalışmıyor anlamadım.tencerelerimi cifle yıkıyorum gayette güzel oluyor

Arkadaşlar,bende tuz kullanmıyorum....Makinem arçelik ve servis elemanları tuz kullanmanıza gerek yok demişti...üçü birarada kalgonit tablet kullanıyorum ...parlatıcı olarakta yıllardır elma sirkesi....

bende tuz kullanmıyorum artık ben calgonit kullanıyorum ama bitsin bimin deterjanını alacam çok güzelmiş herkes aynı şeyi diyo parlatıcı oalrakta elma sirkesi döküyorum ooooooooooo bardaklar süper

tuzum bitsin bundan sonra kullanmayı düşünmüyorum.

parlatıcı yerine de elma sireksi kullanmayı düşünüyorum.

sadece bimin hepsi bir arada tabletini kullanıyorum
ayrıyeten tuz parlatıcı kullanmıyorum.hiç de bardaklarım sararmadı memnunum

Ben tuz kullandığımda makinenin altında 1 karış kadar köpük oluşuyor(şebeke suyumuz fazla sert olmadığı için).
Bu nedenle tuz kullanmıyorum. Tablet kullanıyorum, o kadar...

Back