Bulaşık makinanızı bu amaçla kullandınız mı?

BenTulis

KURŞUN KALEM
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
719
6
643
Rusya
Kızlar bulaşık makinanızda Bulaşıklar dışında neler yıkıyorsunuz?
Naçizane önerilerim olacak.
Mesela ben ıspanaklara ön yıkamayı burda yapıyorum.Yani duş programında.Deterjan,tuz,parlatıcı ve ısı kullanılmayan duş programında yani.Ama tabii makinada tuz kullanıyorsanız denemeyin.Ben tablet kullandığım için makina tuz bölmesi boş,bu nedenle rahatça ıspanaklara duş aldırabiliyorum.
(Not=Ispanak ön yıkama yaptırmak için ilk şart,makinada tuz kullanılmıyor olacak,yani tabletle yıkama yapıyorsanız ve tuz koyma yeriniz boş ise.Bir de parlatıcı gözünüz boş olacak,yani yine tablet kullanılmakta olan makinalardan sözediyorum.Ayrıca makinanız da boş olacak tabii,başka bulaşık olmayacak içinde.)
Deterjan koyarak ise,plastik veya kumaş çiçeklerinizi yıkayın..Pırıl pırıl çıkıyorlar.Ha bir de normal bulaşıklarla beraber sarı veya kırmızı altınlarınızı da çatala,bıçağa takarak yıkamaya bırakırsanız inanılmaz parlak ve temiz çıktıklarını göreceksiniz.Gerçi benim renkli altınım yok ama kayınvalideminkileri yapıyoruz,ışıl ışıl çıkıyorlar.Gümüş falan denemedim ama,ona kefil olamam.
Bu arada sizin önerilerinizi de bekliyorum.

PARDON BEN ÇOKMU GERİ KALMIŞ MAKİNA KONUSUNDA SENİ KUTLARIM BULAŞIK MAKİNASINI ÇIKARANIN BİLE AKLINA GELMEMİŞTİR KUTLARIM SENİ:Roflol::Roflol:

ıspanak konusu çok tehlikeli, tablette kullansanız deterjan artıklarının makinanın bi yerlerinde kalma olasılığı çok yüksek ve dolayısıyla bunların ıspanaklara yapışması. diğer fikirler ilginç

PARDON BEN ÇOKMU GERİ KALMIŞ MAKİNA KONUSUNDA SENİ KUTLARIM BULAŞIK MAKİNASINI ÇIKARANIN BİLE AKLINA GELMEMİŞTİR KUTLARIM SENİ:Roflol::Roflol:

Ütü üzerinde otel odasında kahve pişiren,şanzımanlı çamaşır makinasını tereyağ yapmak için yayık olarak kullanan Çılgın Türkleriz biz.Daha neler neler vardır kimbilir keşfedilmiş...

ben ıspanagı duymustum ama cesaret edemem sanırım.ama altın ve çıçegı deneyecem tesekkurler canım

ıspanak konusu çok tehlikeli, tablette kullansanız deterjan artıklarının makinanın bi yerlerinde kalma olasılığı çok yüksek ve dolayısıyla bunların ıspanaklara yapışması. diğer fikirler ilginç

Bu olasılık hayli düşük olmakla beraber,yine de ön yıkama bu,yani makinadan çıkarıp doğruca tencereye koymuyoruz ki.Burda amaç ıspanağın toprağını çamurunu akıtmak.Üstüne tekrar yıkanıyor ama vakitten tasarruf ediyorsunuz. Hem tencerede az suyla haşlanıp yeşil suyu dökülüyor zaten.Kalıntı kalsa bile bu şekilde çoktaan yok olur.

ben sadece fikrimi söyledim, evet ön işlem ama ben kendi adıma diyorum gene de cesaret edemem, kaynatıp yeşil suyun atılması da arıtmaya girmez labaratuvarda bazen ne gibi işlemlerle deterjanları arıtamadığımızı gördüm çünkü. ama dediğim gibi bu benim fikrim sadece fikrimi söyledim

Kızlar bulaşık makinanızda Bulaşıklar dışında neler yıkıyorsunuz?
Naçizane önerilerim olacak.
Mesela ben ıspanaklara ön yıkamayı burda yapıyorum.Ama tabii makinada tuz kullanıyorsanız denemeyin.Ben tablet kullandığım için makina tuz bölmesi boş,bu nedenle rahatça ıspanaklara duş aldırabiliyorum.(Makina boşken tabii)
Deterjan koyarak ise,plastik veya kumaş çiçeklerinizi yıkayın..Pırıl pırıl çıkıyorlar.Ha bir de normal bulaşıklarla beraber sarı veya kırmızı altınlarınızı da çatala,bıçağa takarak yıkamaya bırakırsanız inanılmaz parlak ve temiz çıktıklarını göreceksiniz.Gerçi benim renkli altınım yok ama kayınvalideminkileri yapıyoruz,ışıl ışıl çıkıyorlar.
Bu arada sizin önerilerinizi de bekliyorum.
süper çok akıllısın tulişim mutlaka pek çok kişi yapıyordur ama bilmeyenler için bende ocağın ızgaralarını bulaşık makinasında yıkarım sevgiler canım

ben sadece fikrimi söyledim, evet ön işlem ama ben kendi adıma diyorum gene de cesaret edemem, kaynatıp yeşil suyun atılması da arıtmaya girmez labaratuvarda bazen ne gibi işlemlerle deterjanları arıtamadığımızı gördüm çünkü. ama dediğim gibi bu benim fikrim sadece fikrimi söyledim

Pamuğum elbette ki fikrini söyleyeceksin,fikirlerimizi konuşa konuşa bir şeyler öğreneceğiz,canım.Laboratuarlardaki sonuçlar konusunda haklısındır elbette ama çok yakın bir akrabam,kimyager.Bulaşık makinalarında kullanılan deterjanları ona sordum.Dedi ki,
Butür deterjanlar,direkt ağız ve mide ile alakalı eşyalar için özel üretilmiş olduklarından,kalıntı bırakmayan,kalıntı bıraksa da sindirim sistemine özel bir zarar dokunmayacak türde hammaddeden yapılır.Yani kalıntı bırakma ihtimali doğrudan doğruya o deterjana temas etmiş çatal,bardak vs.için daha büyük bir ihtimal ve üstelik bulaşık makinasından çıkan bu tür eşyayı çalkalayıp ta kullanmayız,yani doğruca ağzımıza götürürüz,bardak,çatal,kaşık vs.Yani kalıntı ihtimali korkutacaksa,asıl bunlardaki kalıntıdan korkulmalıdır.Sonuçta o eşyaları bile çalkalayıp,üstelik kaynatarak kullanmıyoruz.Ispanakta ise ekstradan bir daha yıkayıp bir de kaynatıp atıyoruz,korkulacak bir nokta yok diye yazdım onları ben.Vaaay,birisi fikrini söylemiş dur şuna hönküreyim tipinde birisi olmadığımı bilirsiniz.Fikir alışverişi bu.

çok enterasan geldi ıspanağı bilmem ama diğerleri denebilir paylaştığınız için teşekkürler

Helal olsun,ne diyim.Ama ben de cesaret edemem ıspanak konusunda.
Peki bu ıspanakları nasıl koyuyosunuz makinenin içine?Bir kabın içinde falan mı koyuyosunuz makinaya?

Ya Arkadaşlar Yawwwww Bizimde çamaşir Makinesi Bozulmuş Bende Acep Bulaşk Makinasindami Yikasam Bizim Camaşirciklari Uhaaaa Haaaa...tamm Tamm Kizmayin Saka Yaptim Ya Bayiliyorum Sizin Bu Ilginç Fikirlerinize öldürürsünüz Siz Insani Ya.ben Ispanaği Cesaret Edememde Ciçekler Ve Ocak Gözlerini Bi Deniycem Teşekkürler Paylaşimlariniz Için

yıllar önce ıspanağı bulaşık makinasında yıkamayı denemiştim kimseye önermem hem ıspanaklar perişan oldu hem günlerce makinanın kumu temizlenmedi

Back