• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Buharlı pişiricilerden kullanan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım bu çorba pişirme aparatı sebzelerin suyundanmı çorba yapıyor. Bu buharlı pişiricinin hazanesi nekadar yani orta boy patates kaç tane sığabiliyor, gözümde canlandırabilmek için bu patatesi soruyorum.
Ben sadece bebeğim için hazırlıyorum meselaşöyle tarif edeyimBugün balık yaptım yanındada mercimek çorbası.Mercimekleri tencere pişirdim bir tane havuç,bir tane patates,yarım soğan bir diş sarımsak bir dilim somon buharda pişirdim buharda pişirdiğim sebzeleri ezerek çorbanın içine ekledim.Sebzelerin suyu çıkmıyor pişerken zaten bu durumdan dolayı vitaminleri saklı kalabiliyormuş.tek göze yukarıda saydığım gıdalar rahatça sığdı.Nettende araştıra bilirsin fiyat olarak hala aynı ürün hakkındada bilgi veriyorlar.Ben hiç çorba pişirmedim hiç denemediğim için üzgünüm o konuda bilgim yok.Yapıcağın lezzetli ve güzel yemekleri afiyetle iştahla yemesini dilerim bebeğinin.

Esasında ben de çok küçük olduğunu ve ek gıda için erken değil mi diye
soracaktım fakat sonra gereği yok diye düşündüm.
Anne sütü yettiği halde ek gıda veriliyorsa yanlış tabi. 9. ayına kadar sadece anne sütü
almış bir bebeğin annesi olarak bunu söylüyorum:1closedeyes:

ya dedıgını hakketen merak ettım.gercekten 9 ayına kadar anne sutumu verdın.bende ole yapmayı dusunuyorum yettıgı yere kadar ama kafamda soru işaretlerı var.ya sonra ek gıdalara ılgı duymazda cok zorlanırım dıe.bırde benım bebegım hafıften tombık.benım sut yaradıgı ıçın baska bıse vermek ıstemıyorum.5 ayını az gectı ve 10 kılo.sen hesap et.hıçmı bırsey vermedın.bı anlatsan arkadaşım ya

ya dedıgını hakketen merak ettım.gercekten 9 ayına kadar anne sutumu verdın.bende ole yapmayı dusunuyorum yettıgı yere kadar ama kafamda soru işaretlerı var.ya sonra ek gıdalara ılgı duymazda cok zorlanırım dıe.bırde benım bebegım hafıften tombık.benım sut yaradıgı ıçın baska bıse vermek ıstemıyorum.5 ayını az gectı ve 10 kılo.sen hesap et.hıçmı bırsey vermedın.bı anlatsan arkadaşım ya

Ohh maşallah yavruya:nazar:
Biz kafamıza göre karar vermiyoduk. Her ay doktor bu ayda iyi gitti bu ayda birşey
vermeyelim diyordu. Yani öyle ezberci doktorlar gibi değildi.
'' Ya sonradan alışmazsa reddederse'' diye benimde korkularım vardı ama hiç öyle
problemimiz olmalı. 9. aya kadar sadece anne sütü aldı evet. Sonra yavaş yavaş
kahvaltı vermeye başladım. Ardından yoğurt, meyve ... Çorba ve yemek faslı en son geldi..
Sen de maşallah iyi gidiyorsun. Bebek için en büyük nimet anne sütü. Gittiği yere kadar
sadece onunla devam et derim.

benim bebeğim 5 aylık ve 6.5 kg.doktorlar kilosunun normal olduğunu söylediler fakat daha 3. aydan ek gıdaya geçebilirsin meyve suları falan verebşlirsin dediler.ben vermedim çünkü sütüm yetiyor.başka bir doktor ve sağlık ocağındaki hemşireler ise bebeğimin kilosuna bile bakmadan 5.ayda ek gıdaya geç dedi.kafam çok karıştı hani 6 aya kadar sadece anne sütü verilecekti hem kilosu normal deyip hem nedden ek gıdaya geç diyorlar.ben başlamadım henüz.senin doktorun ne kadar bilinçliymiş imrendim doğrusu.siz ne dersiniz sizce ek gıdaya geçmelimiyim.bebeğim sizce çokmu zayıf ayına göre

Pes yani bide sağlık ocağındakiler mi 5.ayda ek gıdaya geç dediler , hayret ki ne hayret , sağlık bakanlığının bile genelgesi var ilk 6 ay sadece anne sütü diyeee.. bence kilosu gayet iyi arkadaşım , eğer bebeğin düzenli kilo alıyorsa anne sütünü bırakma , hele 3.ayda meyva suyu ver diyen doktorun elinden lisansını almak , diplomasını yakmak gerekiyor bence

Canım arzum bebe multi robot diyemi geçiyor seninki, doğramada(yani püre halinde) yapıyor mu?

AR 852 Arzum Bebbe Sterilizatör ve Buharlı Pişirici
benimki bu ,püre haline getirmiyor ama bircok sebze zaten catalla ezilir hale geliyor.
brokoli gibi sebzeleri ise haslandıkdan sonra robottan geciriyorum

ben tefali yıllardır kullanıyorum.plastikleri oldukça kaliteli.bu plastik işi bayağı önemli,ucuz ürünlerin bu plastikleri nereden aldıkları çok önemli diye düşünüyorum.

Back