• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BUGÜNLÜK ÇOK OLDUM AMA:)

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Kızlar hemen konuya girelim
İlçede yaşıyoruz ablamlarla ortak iş kurmak istiyoruz
Kargo şubesi ilçemizde yok
Kargo şubesi
Bi milyoncu
Vede satılık bir nalbur var
İçinizde bu işlerden birini yapan varsa bilgi verebilirler mi

Kargo şubesi
Bi milyoncu

Kargo acenteleri ile çok yoğun çalışmam var, hiç önerebileceğim bir iş değil, diğerlerini bilemiyorum

Kargo acenteleri ile çok yoğun çalışmam var, hiç önerebileceğim bir iş değil, diğerlerini bilemiyorum
Aslında kargo içimize yattı ama içeriğini bilmiyoruz hiç
Biraz açar mısınız?
Neden önermezsiniz?

Aslında kargo içimize yattı ama içeriğini bilmiyoruz hiç
Biraz açar mısınız?
Neden önermezsiniz?

Sorumluluğu ve riski çok
Biz şirkette çok bilinen bir kargo firması ile anlaşmalıyız
Öncelikle şunu belirteyim tüm zararları fatura ediyoruz, kırılan, dökülen, kaybolan vs... onlarda acentelerine fatura ediyor, şöyle söyleyeyim en ucuzu 5.000 liralık cihazlardan söz ediyorum
Sonraki aşamada personel sıkıntısı çok fazla yaşıyor acenteler, verebilecekleri maaş asgari ücret ama iş ağır, adam 200 kilo koliyi adrese teslim gönderiyor , gelip şubeden al deseniz şikayet ediliyorsunuz ve acente olarak ben bunu teslim edemem deme lüksünüz yok acentelere personel dayanmıyor bu yüzden. Eğer sirkülasyonu çok olmayan bir yerde iseniz karlılığı çok düşük, bir acentenin ayakta kalması için en az 8-10 tane anlaşmalı şirketiniz olmalı, yoksa günlük üç beş bireysel müşteri masraflarınızı karşılamaz. Ayrıca personelinizin güvenilirliğinden sorunlusunuz, onun da yaratacağı zararlar şubenize ait olacak. Bunlar genelde şube müdürlerinden duyduğum şikayetler, kaba taslak bir hesap yapınca küçük yerler için çok karlı bir iş gibi durmuyor

Sorumluluğu ve riski çok
Biz şirkette çok bilinen bir kargo firması ile anlaşmalıyız
Öncelikle şunu belirteyim tüm zararları fatura ediyoruz, kırılan, dökülen, kaybolan vs... onlarda acentelerine fatura ediyor, şöyle söyleyeyim en ucuzu 5.000 liralık cihazlardan söz ediyorum
Sonraki aşamada personel sıkıntısı çok fazla yaşıyor acenteler, verebilecekleri maaş asgari ücret ama iş ağır, adam 200 kilo koliyi adrese teslim gönderiyor , gelip şubeden al deseniz şikayet ediliyorsunuz ve acente olarak ben bunu teslim edemem deme lüksünüz yok acentelere personel dayanmıyor bu yüzden. Eğer sirkülasyonu çok olmayan bir yerde iseniz karlılığı çok düşük, bir acentenin ayakta kalması için en az 8-10 tane anlaşmalı şirketiniz olmalı, yoksa günlük üç beş bireysel müşteri masraflarınızı karşılamaz. Ayrıca personelinizin güvenilirliğinden sorunlusunuz, onun da yaratacağı zararlar şubenize ait olacak. Bunlar genelde şube müdürlerinden duyduğum şikayetler, kaba taslak bir hesap yapınca küçük yerler için çok karlı bir iş gibi durmuyor
Teşekkür ederim bilgileriniz için:)

Nalbur iyi kazanir
Elinizdeki mal ne akar ne kokar,temiz is

Kargo şirketinin muhasebe' sin de çalıştım o yüzden biraz bilgim var firmaya göre değişir fakat benim çalıştığım firma acente açmak için yüklü bir teminat ,araba verirse kira ve kullanılan cihazların için her ay yansıtma bedelleri şeklinde çalışıyordu, aslında iyi iş yapıyor mu evet yapıyordu ama anlaşmalı sağlam firmalarınız olması gerekiyor ve aylık cirolarının yüksekliği dükkanınıza gelen (ayaklı müşteri diye tabir edilir)diğer müşterilerden ise açtığınız yer çok önemli benim dediğim acente sanayi bölgesindeydi kirayı bile gelen diğer müşterilerden çıkartabiliyordu iyi bir fizibilite raporu çıkartmanız gerekiyor bu işte en zor yan kurye bulmak maaş ve ağır yük taşımak sabah gelen tır boşaltmak biraz sıkıntı oluyor iyi araştırın derim.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Tuhaflık dükkan aç güzel şeyler olunca müşterinin devamlı olur kış geliyo filan millet atkı ipi filan alır satarsın yani
çeyiz için alanlarda çok ben eskişehirdeyim çarşıya gidemeyen kadınlar mahalle tuhafiye dükkanından alıyo iyi iş çorap filan benim düşüncem varda bizim mahallede iki tane var

Kargo şubesi
Bi milyoncu
Esnaflık kolay iş değil bende esnaf kızıyım belki bundan 25-30 yıl öncesi olsa iş yeri açmak daha rahat olurdu ama şimdi çok zor.Kargo şirketi sizi zorlar gibime geliyor teminat vs gerekebilir.Eğer gerçekten esnaf olmak istiyorsanız iyi araştırın iş yerinizi açınca sizi ve ablanızı bir süre idare edecek paranızın olması gerek ilk aylar içeriden yemek zorunda olursunuz 6 ayı bile bulabilir, tabi bunun yanı sıra ruhsat,belediye işleri,bağkur,eğer eleman tutacaksanız onun parası,sigortası,yemeği,iş yapmadığınız zamanlarda bile parasını vermek zorundasınız,esnaflıgın diğer kötü yanında tatili yok dükkan hep açık kalmak zorunda dükkanı kapatıp tatile gitmek falan hayal yani.

Nalbur diyorum, bol çeşitli. Ev dekorasyon konusunda da bir çok çeşit olursa ben olsam çıkmazdım oradan :=)

iş tecrubenız olan bır sey varsa onu deneyın. dışarıdan kolay görünür ama işletme yürütmek cok zordur.

sektör fikri değil ama aklınızda olsun istedim, kosgeb girişimci desteği ile açabilir, daha az sermaye koymuş olursunuz.

önce kursa gidiyorsunuz, sertifikayı aldıktan sonra işyerini açıyorsunuz, sonra ödemeler için başvuruyorsunuz. bir araştırın bence ama her iş koluna vermiyorlar.

Back
X