• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne pişirsem?Benim de derdim buu

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.341
398
Merhabalar Hanımlar henüz 3 aylık evliyim.Bekarken temizlik konusunda çok iyi olmama rağmen mutfağa hiç girmedim içimden gelmedi yemekler pastalar yapmak.Gün boyu aklımdan çıkmayan soru Acaba Bugün Ne Pişirsem????Çalışıyorum ve eve geç gidiyorum 20:00-20:30 arası genelde pazar günüm komple yemek yapmakla geçiyor biraz elim yavaş olduğu için saatlerce mutfaktan çıkamıyorum.İş yerindeki yemekler kötü olduğu için evden yemeğimi getiriyorum ve yaptığım yemekler çok kısa sürede bitiyor eşim de çok iştahlı yemek yetiştiremiyorum.Pazar gününden 3 çeşit yemek yapıyorum hafta içi bitince yemek yapıp yememiz 22:00 buluyor.Bazen çok bunaldığım oluyor çünkü eğer akşam yemeğim yoksa gün boyu dert ediyorum stres yapıyorum kendime.Gıdasız kalmamaya da özen gösteriyorum genel de yorgun olduğum da canım yemek yapmak istemediği veya yetiştiremediğim zamanlar da sizce neler yapabilirim mesela menemen gibi hazır mantı gibi basit hangi aperatifler yemekler var kısa sürede pişen.Benden daha tecrübeli hanımlar illa ki vardır yardımcı olup fikir verirseniz sevinirim

Eşinle iş bölümü yapın madem ikiniz de çalışıyorsanız.
Bir gün o, bir gün sen yap. Hep sen düşünme, büyük sorun bu, saçlarını ağartır insanın :)

Yemek ismi istersen de: Paçanga böreği yapabilirsin, dondurucuya atıp sonra kızartırsın. Kavurma atıyorum dondurucuya, yanına pilav yapıyorum. Bir gün hazır bazlama ekmeklerin üstüne domates sosu, kaşar, sucuk vs. pizza yapabilirsin.
Dışarıdan lahmacun, pide söyleyin.

Yemek sorumluluğunu üstüne alma tamamen, ciddi ciddi tavsiyem bu. Eşine de topu at.

Makarna çeşitli soslar yapabılırsın.
Ekmek arası hamburger tarzı
Vaktının olduğu zaman yemeği bolca yap buzluga koy çok iyi oluyor. Zaten daha tazeciksin zamanla elin hızlanır bır saate ucceaıt yemekle salatan masan herşey hazır olacak kıvama gelirsin panık yapma;)

canım öncelikle hayırlı olsun,Rabbim huzurlu mutlu sağlıklı nice seneler nasip etsin:nazar:
mücver yapabilirsin,bana kolay geliyor hem bnm eşim çok sevmişti.
1 kabak 1 sogan 1 yumurta,3 kaşık kadar un,tuz karabiber ve nane.
kabakla soganı rendelersin.
kızgın yağa dök,güzelce kızart iki tarafınıda.ekmek gibi pişirebilrsin,kaşık kaşık koyarak köfte gibi de pişirebillirsin.

Merhabalar Hanımlar henüz 3 aylık evliyim.Bekarken temizlik konusunda çok iyi olmama rağmen mutfağa hiç girmedim içimden gelmedi yemekler pastalar yapmak.Gün boyu aklımdan çıkmayan soru Acaba Bugün Ne Pişirsem????Çalışıyorum ve eve geç gidiyorum 20:00-20:30 arası genelde pazar günüm komple yemek yapmakla geçiyor biraz elim yavaş olduğu için saatlerce mutfaktan çıkamıyorum.İş yerindeki yemekler kötü olduğu için evden yemeğimi getiriyorum ve yaptığım yemekler çok kısa sürede bitiyor eşim de çok iştahlı yemek yetiştiremiyorum.Pazar gününden 3 çeşit yemek yapıyorum hafta içi bitince yemek yapıp yememiz 22:00 buluyor.Bazen çok bunaldığım oluyor çünkü eğer akşam yemeğim yoksa gün boyu dert ediyorum stres yapıyorum kendime.Gıdasız kalmamaya da özen gösteriyorum genel de yorgun olduğum da canım yemek yapmak istemediği veya yetiştiremediğim zamanlar da sizce neler yapabilirim mesela menemen gibi hazır mantı gibi basit hangi aperatifler yemekler var kısa sürede pişen.Benden daha tecrübeli hanımlar illa ki vardır yardımcı olup fikir verirseniz sevinirim

Mantı yapıp buzluga bırakabilirsin. Ben öyle yapıyorum calismasamda. Birer yemeklik buzdolabı poşetine koyuyorum. Sıkıştıgim yerde çıkarıp pisiriyorum.

Tam benlik bir konu olmuş. Ne yapacağını düşünmek,yapmaktan daha zor. Benim kurtarıcım derin dondurucu oluyor köfte yapıp atıyorum yorgun anlarımda kurtarıcı oluyor. Köfte patates tamamdır. Geçenlerde buzluğa hazır yapılmış yemek koydum oda çok işime yaradı. Tavuk bonfile stoklayabilirsin,makarna ile bir akşam menüsü daha çıkmış oluyor. Şehriye çorbası yapabilirsin çok pratik yapımı

Mantı yapıp buzluga bırakabilirsin. Ben öyle yapıyorum calismasamda. Birer yemeklik buzdolabı poşetine koyuyorum. Sıkıştıgim yerde çıkarıp pisiriyorum.

Sizin o yöntemi ben uyguluyorum ama ben de çocuklar da mantıdan bıktık vallahi :) Mis gibi yemek halbuki :)

Derin dondurucuda taze fasülye, haşlanmış nohut ya da fasülye mutlaka bulundur. Düdüklü tencere kullanmayı alışkanlık edin. 10 dkda çorba yarım saatte yemek yaparsın. Akşamdan hazırlığını yapsan yemeklerin hem düşünmezsin hem daha kolay olur. Mesela karnıyarığı önceden kızartmak gibi.

Eşinle iş bölümü yapın madem ikiniz de çalışıyorsanız.
Bir gün o, bir gün sen yap. Hep sen düşünme, büyük sorun bu, saçlarını ağartır insanın :)

Yemek ismi istersen de: Paçanga böreği yapabilirsin, dondurucuya atıp sonra kızartırsın. Kavurma atıyorum dondurucuya, yanına pilav yapıyorum. Bir gün hazır bazlama ekmeklerin üstüne domates sosu, kaşar, sucuk vs. pizza yapabilirsin.
Dışarıdan lahmacun, pide söyleyin.

Yemek sorumluluğunu üstüne alma tamamen, ciddi ciddi tavsiyem bu. Eşine de topu at.
Eşim garibim hiç oturmuyor ki ben yemek yaparken o bulaşık makinası boşaltıyor ütü yapıyor çamaşır seriyor bişeyler yapıyor işte:-)Pizza basit evettt olabilir hamurunu fırından alsam olur mu ekmek hamuruyla yapılır mı ?

Eşim garibim hiç oturmuyor ki ben yemek yaparken o bulaşık makinası boşaltıyor ütü yapıyor çamaşır seriyor bişeyler yapıyor işte:-)Pizza basit evettt olabilir hamurunu fırından alsam olur mu ekmek hamuruyla yapılır mı ?
Fırından alınanlar güzel oluyor
daldım konuya ama

Ekmek hamurundan da olur ama "bazlama" diye bir şey satılıyor, marketlerde bile var. Şimdi yeni moda buymuş, arkadaşlarım öyle anlatıyor, ben de deneyeceğim kısmetse.

Onu ortadan ikiye bölüp üstüne bildiğiniz pizza sosu ve ekstralar işte.

6 yillik evli ev hanimiyim sabahtan baslarim dusunmeye hatta ertesi gunu bile:KK53:

Cocuklarda oldugu icin protein karbonhidrat dengesini kurmaya calisiyorum:KK14:

Birgun et varsa ertesi gun sebze yada makarna gibi ayarliyorum corba olmazsa olmazimiz..:kk77:

Pratiklik acisindan duduklu tencere elinin altinda olsun cok daha kisa surede piser yemegin..

Mercimek corbasi 20dk da hazir. Hatta pirasa bile pisiriyorum ben:KK48:

Bazi yemekler pistikten sonra bile buzluga atilabiliyor. Nohut mesela illaki artarat buzluga ise gitmeden cikarirsin gelince isitip yanina pilav salata al sana yemek:KK66:
Nohutun azsa bugur pilavi yaparken icine koy oh mis:D

Yani dondurucuya koyulabilecek herseyi koy zamaninda aksama yanina yabi corba yabi salata yemegin hazir olur zamaninida almaz:KK59:

Aklima gelenler bunlar mutlu sofralar olsun:KK54:

Olur hemde cok guzel olur yada aksamdan yogurup dolaba atıp gelncede mıkrı dalgada mayalandırıp ta yapabılırsın.

Derin dondurucuda taze fasülye, haşlanmış nohut ya da fasülye mutlaka bulundur. Düdüklü tencere kullanmayı alışkanlık edin. 10 dkda çorba yarım saatte yemek yaparsın. Akşamdan hazırlığını yapsan yemeklerin hem düşünmezsin hem daha kolay olur. Mesela karnıyarığı önceden kızartmak gibi.
Evlendiğim dönemde derin dondurucuya bişey atamadım annem köfte sarma börek yapıp bıraktı onlar da tükendi :)seneye inşallah bol bol atıcam fasülye falan.Düdüklüyü 1 kez kullandık eşimle nohut yaptık 30dk çok tedirgindim cesaretimi toplamam lazım tekrar...Mesela kuru fasülye 30 dk suya koyduktan sonra pişirilmesi gerekiyor ya ben hiç suya koymadan 30 dk pişirsem derin dondurucuya atsam yemek yapacağım zaman kısa sürer mi ?

Evlendiğim dönemde derin dondurucuya bişey atamadım annem köfte sarma börek yapıp bıraktı onlar da tükendi :)seneye inşallah bol bol atıcam fasülye falan.Düdüklüyü 1 kez kullandık eşimle nohut yaptık 30dk çok tedirgindim cesaretimi toplamam lazım tekrar...Mesela kuru fasülye 30 dk suya koyduktan sonra pişirilmesi gerekiyor ya ben hiç suya koymadan 30 dk pişirsem derin dondurucuya atsam yemek yapacağım zaman kısa sürer mi ?

Haftasonu 3-4 yemeklik fasülyeyi haşla az, dondurucuya at.

Akşam gelince soğanı salçası vs, direk dondurucudaki fasülyeyi at içine.

Buzluğa konan pratik yemekler yapsan bir tatil gününde?? Mesela zeytinyağlı sarma. Sigara böreği. Icli köfte. Patlıcan ezmesi. Gibi ..

6 yillik evli ev hanimiyim sabahtan baslarim dusunmeye hatta ertesi gunu bile:KK53:

Cocuklarda oldugu icin protein karbonhidrat dengesini kurmaya calisiyorum:KK14:

Birgun et varsa ertesi gun sebze yada makarna gibi ayarliyorum corba olmazsa olmazimiz..:kk77:

Pratiklik acisindan duduklu tencere elinin altinda olsun cok daha kisa surede piser yemegin..

Mercimek corbasi 20dk da hazir. Hatta pirasa bile pisiriyorum ben:KK48:

Bazi yemekler pistikten sonra bile buzluga atilabiliyor. Nohut mesela illaki artarat buzluga ise gitmeden cikarirsin gelince isitip yanina pilav salata al sana yemek:KK66:
Nohutun azsa bugur pilavi yaparken icine koy oh mis:D

Yani dondurucuya koyulabilecek herseyi koy zamaninda aksama yanina yabi corba yabi salata yemegin hazir olur zamaninida almaz:KK59:

Aklima gelenler bunlar mutlu sofralar olsun:KK54:
Vuuuuuuuvvvvvvvv pırasa ha ben pırasayı bile kısık ateşte pişiriyorum yanmasın diye düdüklü aman allahımmm.Anladığım kadarıyla bu düdüklü iyi bir kurtarıcı annem de hep kullanırdı:KK71:

Bence de eşinizle iş bölümü yapın. Alıştırın şimdiden. Ben bazen eşim dışarda ise yardım edemeyecek olsa bile mesajla soruyorum bugün me yapsam diye ki anlasın aslında en zor şeyin ne yemek yapılacağını bulmak olduğunu. He bu arada kolay yemek de tam mevsimi iken balık bence yarım saatte hazır. Pişer ken de bi salata yaparsın mis. Ben bugün aldım mesela daha başlamadım bile altıdaki yemek için

Back
X