• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bugün kırkımız doldu

benimde bugün 44 günlük kırkını çıkardık.biz kırkını çıkarırken 40 tane taşı yıkayıp ilistire koyduk ve kendi altın yüzüğümüde koydum 3 ihlas bir fatiha okuyup ilistire su döküp bebeğimin kafasından aşağıya döktüm.yıkadıktan sonra bebeğimi.kovada kalan suyu(el değilmicek),(ilkten yıkandım)çoçuktan kalan suyu kendi su kovama döküp gusul aldım.böylece kırkımızı sonlandırdık.not: ilkten çoçuğu kırklayınki(yıkayınki)sizin kırkınız karışmasın çoçuğunuza. sonra siz yıkanırsınız. yıkandıktan sonra dışarı çıkıp yada oturduğunuz yerden 1 kat yukarısına çıkıp uzak yerlere bakın ki çoçuğunuz olacak kötü huylardan arınsın.ben 40ımı böyle yaptım büyüklerimden öğrendiğim bu.kimide taş yerine kaşık koyuyor 40 tane.çoçuk demir gibi olsun diye:)

Son düzenleme:
ilis dediğin ne merak ettim.bizde 40 taşı yıkayıp kevgire koyduk kevgirden su döktük.iliste kevgir gibi bişeymi.bizi annem kırkladı:) annemde böyle biliyormuş.

ilis dediğin ne merak ettim.bizde 40 taşı yıkayıp kevgire koyduk kevgirden su döktük.iliste kevgir gibi bişeymi.bizi annem kırkladı:) annemde böyle biliyormuş.

ilistir dediğim (makarna süzeceği)bi nevi kevgir.malesef annem yanımdasenağlama olmayınca komşularımla kırkladık:)))

ilistir dediğim (makarna süzeceği)diğer adı kevgir.malesef annem yanımda olmayınca senağlama komşularımla kırkladık:)))

Back
X