Bugün çok ilginç bir şey öğrendim

egzshyl14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2021
112
24
28
İyi geceler öncelikle rahatsız ediyorum kusura bakmayın şimdiden
Bugün çok tuhaf bir şey duydum doğru mu bilmiyorum bana cahilce ve saçma sapan geldi.
Yeni evli bir kadın 40 li olurmuş. Doğum yapmış kadın kadar olurmuş doğum yapmış kadınla aynı olurmuş
Çok saçma sapan değil mi. Ve inanmayın öyle şeylere dememe rağmen hâlâ inanmalarına ve beni bastırmaya çalışmalarına ne diyeyim

Değil ve bir tutulmaz çok başka bir şey ve daha kötüsü bunu savunanlar yaşlı eski kafalılar desem daha bana neler dediler de kafam almıyor acayip sinirliyim ve sinirim geçmiyor

Ne manağ

Bi ç.k girecek yani alt tarafı, bu ölecek gibi alevlenmeleri nedir yani gerçekten çok afedersiniz?

Neyy
Evden çıkma otur kocanla seviş olayının geleneksel yorumu heralde
Doğurmak ile ne ilgisi var hayret doğrusu

Ne dediğini anlasam bir de

Bunun yanlış olduğunu anlatamamak...
Yanlış olduğunu anlatamazsınız, belli yaş üzeri insanlara düşünceniz yanlış derseniz sizi cahil kendilerini bilge ilan ederler zira nenelerinden dedelerinden atalarından duyduklarını doğru kabul edip uygulamaya alışmışlar.

Muhtemelen bu inanışları, kadınların hymeni koruması için anlatılan korkutucu hikayelere ve o dönem erkeklerin vajinismustan bi’haber olmalarına evlendikleri kadınlara nazik yaklaşmamalarına dayanıyor, ki maalesef çoğunluğu da evlendiği akşama kadar eşini görmüyormuş kiminle evlendiğini bilmeden evlenmiş kadınlar ve erkekler.
Hiç tanımadığınız bir adamla birlikte olmanın korkusuyla zifaf gecesi sonrası aşırı kanama yaşayan, ateşlenen kadınlar oluyormuş, hymen yırtılınca ilk birkaç gün dikkat edilmezse enfeksiyon da kapılabiliyor, hem korku hem endişe hem de enfeksiyon kapma birleşince eskiler yeni gelinin mezarı 40 gün açık kalır gibi şeyler türetip inanmışlar.

Aynı tuhaf şeyler regl gören kızlar için de var, kız çocuğuna regl olmayı anlatmayan, ayıp bulan bir nesille büyüdük biz, çok şükür ki bizim nesille birlikte biraz olsun tabuları yıkan annelerin devri başladı.

Regl nedir, regl olduğu zaman ne yapması gerektiği anlatılmayan kız çocukları korkuyla annesine koştuğunda tokadı yerdi, sebep korkusunu bir an önce yenip kendisine gelmesiymiş çocukta tokat yemenin karşılığı kötü bir şey yaptım herhalde oluyordu ama bu eskilerin pek umurunda olmazdı.

kirklik ne bilmiyorum ama ne alaka
bu is icin gerdegi bekleyenlere mi kirk gun bir haller oluyormus yoksa sevgiliyle o isi halledene de kirk gun bir haller oluyor mu?
peki once baska kişilerle bir seyler yaşayıp yeni evlenip esiyle ilk kez birlikte olan kadınlara bulasiyor mu?

Doğuda var böyle bir inanç, bana da çok söylendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…