Bugün 23 Nisan hep neşeyle 'dolamadı' insan

Okudun değil mi

Bu arada bizim ailede hukukçu dolu..Ben de yarın onlarla irtibata geçip bu konuda başka neler yapılabilir konuşucam..Her türlü yönlendirmeye ihtiyacımız var.

Biliyorum biliyorum:))) bu konuda zorunluymuşsun gibi olmasın diye konuşur musun diyemedim.
Ama yaparsan süper olur Med.

Bunlar ne korkunç şeylerBen çocuklara bunların yapılmasına dayanamıyorum
Birde bunlar ortaya çıkanlar,duyduklarımızBirde başına gelip saklayanlar,korkanlar veya mecburen ses çıkarmayanlar
Çocuklardan ne istiyorlar onlara bunları yaşatmaya ne hakları var..
Böyle haberler gördükçe ,okudukça iyice paranoyak oldumHiçbir çocuk böyle şeyler yaşamasın

Eğer kadınlar klubu olarak bu işe el atacaksak sivil toplum örgütleriyle de görüşülebilir mune..

Mesela;

http://www.umutcocuklari.org.tr/ gibi..Bir örnek sadece..

Bunun haricinde yönlendirme ve destek sağlayacak farklı sivil toplum kuruluşları da olabilir..

Şimdi ne yapmamız gerekiyor ben anlamadım ya kafam cok dolu

Biliyorum biliyorum:))) bu konuda zorunluymuşsun gibi olmasın diye konuşur musun diyemedim.
Ama yaparsan süper olur Med.

Hemen yarın bilgilendiricem seni ve diğer arkadaşları..

Ah nevom, sizler bir de annesiniz..Bana nasip olmadı ama çocuk dedin mi akan sular duruyor bende..Benim böyle kanım donuyorsa, ben bu kadar tedirgin oluyorsam, sizleri düşünemiyorum

Canım bu ara bu tür haberlerle çok karşılaşıyoruz.İnan çok fenayım
Sadece kendi yavrularım için değil tüm bu sıkıntıları yaşayan çocuklar için çok üzülüyorum.Duygularımı ,korkularımı ifade etmem çok zor
Yapacak çok şey vardırAma bu tür insanlar kolay kolay temizlenmez

Kızlar bu linklerde işimize yarayabilecek bilgileri sizler çıkartabilşrmisiniz?
Andromeda TÜİK verileri bayağı uzunmuş. Ilk 70 sayfaya ben baksam, son 50 ye sen bakar mısın?

Raporun tamamını okumaya gerek yok, bölümlere ayırmışlar. Son bölümdü sanırım, şiddet, tutuklama vs verileri var. Ben orada bir şeyler derlemeye çalışırım.

Ben giremiyorum bu tür haberlere nevo..Tıklamıyorum başlıkları..Psikolojim cidden kaldırmıyor..

Hadım cezasının gelmesi için ne yapabiliriz acaba

İktidar ve muhalefet partilerine yazı mı yazsak bu konuda:26:

Evet bir ceza sistemi getirilmeli yoksa duracakları yokÇocuklardan ne istiyorsunuz
Geçen bir haber vardı :44:cezaları ağırlaştırmak değil hafifletmek talebinde bulunulmuştu

ÇOCUĞUN KORUNMASI HAKKI İHLALLER

ERKEN ZORLA EVLİLİK

1. Çocuk Gelin İntihar Etti: İzmir'de amcasının oğluyla zorla evlendirilen 16 yaşındaki çocuk
binadan atlayarak intihar etti.
2. 14 Yaşında Evlendirildi, Eşinden Ayrıldığı İçin Öldürüldü: Mersin'de eşinden yeni ayrılan 3
buçuk aylık hamile, 15 yaşındaki bir çocuk gelin, amcasının oğlu tarafından öldürüldü.
3. 10 Yaşında Evlendi, 14 Yaşında Anne Oldu: Kayseri'de 10 yaşında dini nikâhla evlendirilen ve
14 yaşında anne olan 19 yaşındaki kadının eşi, kayınbabası ve kayınvalidesi gözaltına alındı.
4. 10 Yaşındaki Çocuk Anne Olayında Yeni Gelişme!: İstanbul Kartal'da araştırma hastanesinde
imam nikahlı 18 yaşından küçük olduğu için doğum yaptığı hastaneden kaçmak istedi.
5. 13 Yaşındaki Kızı Kaçırdı: Niğde'de 23 yaşındaki O.B., evlenmek istediği 13 yaşındaki E.S.'yi
kaçırdı. Ailenin şikâyeti üzerine B.’nin amcası, küçük kızı jandarma karakoluna teslim etti.
6. Çocuk Gelin 13, Damat 14 Yaşında: Şanlıurfa'da 14 yaşındaki erkek çocuk ile 13 yaşındaki kız
çocuğu sokak düğünü yaparak evlendirilmek istenilen çocukların aileleri gözaltına alındı.
7. Çocuk Gelinleri Sokak Düğünü Kurtardı: Adana'da Birbirlerinin ağabeyleriyle berdel usulü
evlendirilen 15 yaşındaki iki çocuk gelin ihbar üzerine düğün sırasında kurtarıldı.
8. Evlendirilen Çocuk Devlet Korumasında: Tekirdağ'da kendisinden 13 yaş büyük akrabasıyla
evlendirilen 13 yaşındaki çocuk, komşularının ihbarıyla devlet korumasına alındı.
9. Gelin Küçük, Oyun Büyük !: Çocuk gelin, nikahsız yaşadığı kişiden hamile kalınca, yakınının
kimliğiyle doğum yaptığı küçük anne, Yalan beyanda bulunduğu için ceza aldı.

10. Yine Bir Çocuk Gelin, Yine Ölüm: Adana'da Kendisini kaçıran E.E.'nin tecavüzü sonucu, ‘töresel
evlilik' yapmak zorunda bırakılan 15 yaşındaki K., gördüğü şiddetin ardından, evinin pencere
demirinde asılı olarak bulundu
11. 16 Yaşında Kıza Nikah Kıyan İmama Ceza: Bitlis'in Adilcevaz İlçesinin Kavuştuk köyünde16
yaşındaki kız çocuğuna zorla nikah kıyan imama ceza verildi.
12. 13'nde Evlendi, 16'sında Terk Edildi: Ordu'da 13 yaşındayken başlık parası için zorla
evlendirilen H.Y.'yi 16 yaşında 3 çocuğu ile sokağa attılar.

CİNSEL SÖMÜRÜYE ALET EDİNME

1. Fuhuş Batağına Düşürülen Çocuk Kurtarıldı: Mersin'de kayıp olarak aranırken fuhuş
batağına düşürüldüğü belirlenen 15 yaşındaki kız çocuğu, polis operasyonuyla kurtarıldı.
2. Nazilli'de Cinsel İstismardan 10 Kişi Gözaltında: Aydın'ın Nazilli ilçesinde, küçük kızların
şikâyetiyle ortaya çıkan cinsel istismar iddiasıyla ilgili operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

ŞİDDET

1. 3 Kardeşe 2 Yıl Boyunca Akıl Almaz İşkence!: Antalya'da evinde misafir olarak kaldığı kişinin
4 çocuğuna şiddet uygulayan 2 küçük çocuğa da cinsel istismarda bulunan kişi tutuklandı.
2. 9 Yaşındaki Çocuğa İşkence: Mersin'de babası tarafından feci bir şekilde dövülmüş halde
bulunduğu iddia edilen 9 yaşındaki kız çocuğu, hastaneye kaldırıldı beyin kanaması geçirdiği
anlaşılması üzerine yoğun bakım ünitesine alındı.
3. Annelerinin Hapsettiği Çocuklar Kurtarıldı: Mersin'de anneleri tarafından darp edilip eve
hapis edilen 3 kardeş evin balkonuna çıkarak yardım istedi, bunun üzerine eve gelen polisler 3
kardeşi çocuk şube müdürlüğüne götürdü.
4. Babasının Dövdüğü Bebek Komaya Girdi: Yozgat'ta babası tarafından dövülerek hastanelik
olan 7 aylık kız bebek yaşam mücadelesi veriyor.
5. Çalışmaya Geldiği Adana'da Cep Telefonu Gasp Edildi: Adana'ya çalışmak için gelen 16
yaşındaki S.H.'nin cep telefonunu gasp eden 25 yaşındaki İ.E, polis ve özel güvenlik
görevlilerinin çalışması sonucu yakalandı.
6. Çocuk Döven Polis Açıkta: Mersin'de polis merkezi önünde oyun oynayan çocuk çevik kuvvet
polisi tarafından dövüldü.
7. İkizlere Kreşte Dayak Zoruyla Yemek Güvenlik Kamerasında: Adana'da özel bir kreşe
gönderdiği ikiz çocuklarına şiddet uygulandığını güvenlik kamerasından fark edilmesi üzerine
savcılık inceleme başlattı.
8. Konya'da 16 Yaşındaki Çocuk Bıçaklandı: Konya'da 16 yaşındaki bir çocuk darp edildikten
sonra vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak yaralandı. 39

9. Öğretmen İki Öğrencisini Isırdı: Ankara'da derslerini asan iki öğrencisini ısırdığı iddiasıyla bir
sınıf öğretmeni hakkında "basit yaralama" suçundan dava açtı.
10. Öğretmenin, Öğrenciyi Dövdüğü İddiası: Kırıkkale'de öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia
edilen 7 yaşındaki kız çocuğu, Hastane'de tedavisi devam ediyor.
11. Vücudunda Sigara Söndürülen Çocuk Devlete Verildi: Antalya'da Vücudundaki sigara
yanıkları nedeniyle babaannesi tarafından hastaneye götürülen 3 yaşındaki çocuk savcılık
emriyle Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi.
12. Yuvadaki Çocuğu Eve Temizliğe Götürmüşler: Hatay İskenderun'da Sevgi Yuvası'nda kalan
çocuklara fiziksel şiddet ve psikolojik baskı uyguladıkları iddia edilen 3 bakıcı annenin işine son verildi.

Kadın ve çocuklarla alakalı sivil toplum örgütlerini araştırırım, hepsinin iletişim bilgileri oluyor sitelerinde, onlara mail atarım, onlarında çalışmaları vardır mutlaka, bize yol göstermelerini isterim, belki desteklerini alabiliriz.

Nevreste'm,
önce araştırma, döküman kısmını halledeceğiz, bilgi belge toplama konusunda yardım edersin gülüm, iş bölümü yapacağız zaten, mesaj atarım sana

En güzeli hadım edilsinler madem arsız ahlaksız pis ruhlarını tedavi edemiyorlar o zaman amacından şaşmış uzuvlarını yok etsinler

TBMM’den BEŞteBİR Kampanyası iletişim milletvekili (contact parliamentarian) Mehmet Kasım Gülpınar (AKP Sanliurfa Milletvekili) oldu.
Bence kendisine ulaşmalıyız.

İnsan sevmediği hatta kendine zarar veren ,taciz eden biriyle nasıl evlenir bu çok mantıksız
Umarım böyle bir uygulama yapılmaz:26:Çocuklarının duyguları,yaşayacakları önemli olmayan çevre baskısı ile çocuklarına bunu zorla yaptıracak olan anneler,babalar var

Tamam Ablacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…