• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün 23 Nisan hep neşeyle 'dolamadı' insan

Ağzınıza, yüreğinize sağlık:46::46::46::46::46::46::46:

Böyle bir konuda bile gereksiz söylemlerini saçmadan duramamış.

Mune kadınlar klubu olarak ta bir şeyler yapılabilir..Biz bireysel olarak dilekçelerimizi yollarız, ama kk kurumsal bir site, yani site de bu konuda devreye girebilir..

Katkılarını bekliyoruz bebeğim:54:

Bugün eylem vardı Ortaköy de
$Bl6dHo9IgAALapX.jpg $Bl6ibGBIEAAolMI.jpg $Bl6uMCdIEAEgaXU.jpg $Bl6uYyAIMAEBFcg.jpg $Bl7iU4UIgAAZR-7.jpg $Bl7ScyjIcAAJOA6.jpg

Arkadaşlar her türlü desteğe ben de varım. Yardımı dokunur mu bilmem ancak prosedürlerle ilgili üniversitemin kadın kulüplerinden yardım alabiliriz:) Br üyenin yorumlarınaysa kendimi zor tutarak cevap vermiyorum fakat bir insanın sırf Türkiyeyi korumak (!) adına bu derece gözleri görmez duruma gelmesi ürkütücü. Çocuk istismarını geçtim kadın olarak bile bu ülkede günde kaç tacize uğradığımı sayamıyorum ben. Oysa yurtdışı ziyaretlerimde yaşamadım bunların hiçbirini. Kimse kendini yormasın lütfen, hepimiz ülkemizi seviyoruz fakat bu ülkede diğerlerine oranla çok daha fazla istismar olduğu ortada. Evet gerçekten de dünya ülkeleri arasında başı çekiyor ve 3. dünya ülkesi olma yolunda ilerliyoruz. Çocuklarımız için bir şeyler yapmalıyız. Dediğim gibi seve seve elimden ne gelirse yaparım, söyleyin yeter:16:

Acaba diyorum bazen, acaba Türkiye de bir kesim yada bir kisim insan " ay bak yoksuluk iste, ahanda arastirmada öyle diyor, biz kazara yasiyoruz" diye büyük bir yoksulluk ve aclik ile cirpiniyorlar gibi görüp / gösterip kendilerine acimak / acitmak icin extra bir caba mi harciyor?

Bir üniversite arastirma yapmis?

Arastirma sonucuna göre Avrupa birligi ülkelerine göre bizdeki cocuklar siddetli bir yoksulluk icindeymis:))

Simdi bazi Avrupa ülkelerinin, özellikle arastirmada kullanilan ülkelerin, cocuk nüfus oranina bakalim.

Almanya nüfusun % 12 si 0-14 yas arasi
Ingiltere nüfusun %14 ü 0-14 yas arasi
Italya nüfusun % 13.1 i 0-14 yas arasi
Fransa da % 16.5
Belcika da % 15.4
Yunanistan da % 13.2 vs vs cocuk nüfus orani vardir.

Türkiye de nedir peki? Nüfusun % 30.8 i 0-14 yas arasindadir.

Yani o Avrupa ülkelerinde Türkiye dekinin yarisi kadar cocuk vardir.
Cocuk olsun diye neredeyse " her kadin en az birkez dogurmak zorundadir" kanunu cikaracaklar zira istatistiklere göre 2050 yilinda ülkelerinde hic genc nüfus kalmayacak.
Bizde dogu ile bati arasinda farkin cok fazla olmasi, doguda bir ailenin 7-8 cocugu olurken batida ortalama 2-3 cocugunun olmasidir.
Simdi, bu arastirmayi inceliyelim.
Arastirmada kullanilan " yoksulluk ölcüsü" Avrupa birliginin kabul ettigi yoksulluk ölcüsü.
Simdi ben size o ölcüde bir cocugun yoksul sayilmamasi icin gereken sartlari siralasam agziniz acik kalir, yine " ay bunlar neeee" diye baslarsiniz.

Avrupa birligi bir cocukta olmasi gereken azami hayat sartini yükseltirde yükseltir zira adamlar bizim gibi 10 senelik bir ülke degiller:))

Evet biz 10 senelik bir ülkeyiz.
Zira bundan önceki hükümetler birakin Ülkeyi gelistirmeyi insanlarin yasam standartlarini gelistirmeyi, Memuruna iscisine verdigi maaslari "nema, KEY" gibi seylerle geri aliyordu:)
Bilirsiniz demi maaslardan kesilen nemalari, keyleri..
Bilmiyorsanizda arastirin..

Insallah bizde de artik hep, bugün ki hükümet gibi, halki icin calisan hükümetler basa gelirse biz o Avrupa ülkelerinden daha iyi sartlarda olacagiz zamanla.

Cocuklarin istismari ile ilgili ise tek bir örnek verecegim, gerisini siz arastirin zira arastirma sirasinda karsilasacaginiz seyler sizi cok sasirtacak:)

Asagi Saksonya Eyaleti Kriminolojik arastirma Enstitüsü, kiliselerde cocuklara uygulanan cinsel istismar sucunun ortaya cikmasi ve büyüklügü karsisinda bir arastirma yapti.
Cok kapsamli bu arastirmayi yapan Enstitü Baskani Christian Pfeiffer, ayni arastirma Türklere de yapildi
Arastirma sonucuna göre, Almanya da 16 yas öncesi cinsel istismara ugrayan orani % 7,7
Yani Alman nüfusunun %7.7 si 16 yas öncesi cinsel istismara ugruyor.
Türkler de ki arastirma sonucunu % 1.7
Evet Türk nüfusunun 1.7 si istismara ugramis.

Arastirmanin Türkce yayinini nette arastirdim zorda olsa buldum.
Buyrun;
http://www.dw.de/almanyada-cinsel-istismar-gerçeği/a-15471698

Evet Tükiye de de, bircok cocuk madur, istismara ugruyor, " cocuk" keimesine bile yakismayan hareketlere ve yasama magruz kaliyor ama sanki Türkiye berbat, yasanmaz, halki acliktan ölen, tüm cocuklarin ya calistirildigi yada cinsel olarak istismar edildigi bir ülke degil.
Daha cok calisilmasii ve düzeltilmesi gereken seyler var ama bizim ülkemiz 3. dünya ülkeside degil!!!

valla bende bunu anlamıyorum weiss,öldük bittik sürünüyoruz haberimiz yok.

tabiki yoksulluk çeken insanlar var,tabiki herkes zevkü sefa içinde yaşamıyor bu ülkede,ama genel olarak bakınca bu kadarmı felaket durumdayız yahu.

ötekinden daha iyi giyinmek daha gösterişli yaşamak adına deli gibi alışveriş yapanlar,her sene yapılan tatil planları,elinde son model iphone-ipad olan ortaokul çağında çocuklar,gittiğinizde yer bulamadığınız tıklım tıkış restoranlar,aşırı yemekten kilo alıp sonrada bin tane diyet deneyen hatunlar,çöpe atılan ekmekler,dökülen yemekler,artık ayağa düşen estetikler.. vs. vs..bunlar uzaydamı oluyor,bu insanlar uzaylımı ? oysa bende 30 yıldır metropolde yaşıyorum :ssz:

tekrar söylüyorum durumu gerçekten kötü olan,yardıma muhtaç insanlarda var, ama her ülkede var.öteki ülkeler bizi ilgilendirmiyorsa,sıralamada kaçıncı olduğumuzu okuyunca vahlanmayada gerek yok o halde.

herkes az yada çok yapabildiği kadar yardıma muhtaçlara el atsa, ülke güllük gülistanlık olacak aslında.yok ama biz elimizde akıllı telefonlarımızla felaket haberlerini paylaşıp ahanda ülke batıyor demeyi tercih ediyoruz.yeterince yardım etmiyoruz,kimseyi şahsi suçlamıyorum,kendimide dahil ederek söylüyorum,etrafımızdaki yoksulları yeterince gözetmiyoruz.yeterince paylaşmıyoruz.yeni bi kıyafet,aslında ihtiyacımız olmayan yeni bir eşya almayı tercih ediyoruz maalesef.

haa birde işe gelince ülke 10 yılda kim başta olsa gelişecekti zaten deyip,öte yandan çocuk istismarlarının son dönemde arttığını söylemekte ayrı bir ironi :ssz:

yanlışlar var,eksikler var,yapılması gerekenler, eleştirilmesi gerekenler var...herşey dört dörtlük değil vesselam,ama kötü bir haber örneği verip,ülkeyi felaket seviyesinde göstermekte gerçekçi değil bana göre.

Verdiğin 3. Linkte " çocuk cezaevleri kapatılsın" haberini görünce " Pozantı , ardından da Sinop cezaevlerinde gardiyanlar tarafından tecavüze uğrayan çocuklar geldi gözümün önüne....
Öfff....
Andromeda sende bir dosya oluşturabilir misin?

Sen halledersin müdürüm:42:

Jeannne, senin kalemine çok güvenirim. Sendende yardım istesek:17:

bişeyler yapmak için tacizlerin, ölümlerin bilmem nelerin %90 küsürlerde olmasına gerek yok .... ülkemin kayıtlara geç(e)meyen, taciz, tecavüz, istismar durumu harekete geçmek için yeterli bence...bu durum hükümetler üstü, meclis siyasetini aşan bir durumdur...bu konu üzerinden hükümet şakşakçılığı ya da karşıtlığı yapmak abesle iştigaldir...yapabileceğim bir şeyler varsa seve seve yaparım...sanal ortamlarda laf yetiştirmekten daha faydalı olur, kendimi de daha iyi hissederim...

az önce okuduğum bir yazının linkini paylaşmak isterim, konu açacaktım ama gerek yok sanırım çok kişiye, çok anne babaya ulaştıralım lütfen, çok önemli, kendisini, sadece cinsel değil, her türlü istismardan koruyabilen çocuklar yetiştirmek için ...

İÇ ÇAMAŞIRI KURALI;

http://www.underwearrule.org/underwear_tr.asp

tabiki yoksulluk çeken insanlar var,tabiki herkes zevkü sefa içinde yaşamıyor bu ülkede,ama genel olarak bakınca bu kadarmı felaket durumdayız yahu.

ötekinden daha iyi giyinmek daha gösterişli yaşamak adına deli gibi alışveriş yapanlar,her sene yapılan tatil planları,elinde son model iphone-ipad olan ortaokul çağında çocuklar,gittiğinizde yer bulamadığınız tıklım tıkış restoranlar,aşırı yemekten kilo alıp sonrada bin tane diyet deneyen hatunlar,çöpe atılan ekmekler,dökülen yemekler,artık ayağa düşen estetikler.. vs. vs..bunlar uzaydamı oluyor,bu insanlar uzaylımı ? oysa bende 30 yıldır metropolde yaşıyorum :ssz:

tekrar söylüyorum durumu gerçekten kötü olan,yardıma muhtaç insanlarda var, ama her ülkede var.öteki ülkeler bizi ilgilendirmiyorsa,sıralamada kaçıncı olduğumuzu okuyunca vahlanmayada gerek yok o halde.

herkes az yada çok yapabildiği kadar yardıma muhtaçlara el atsa, ülke güllük gülistanlık olacak aslında.yok ama biz elimizde akıllı telefonlarımızla felaket haberlerini paylaşıp ahanda ülke batıyor demeyi tercih ediyoruz.yeterince yardım etmiyoruz,kimseyi şahsi suçlamıyorum,kendimide dahil ederek söylüyorum,etrafımızdaki yoksulları yeterince gözetmiyoruz.yeterince paylaşmıyoruz.yeni bi kıyafet,aslında ihtiyacımız olmayan yeni bir eşya almayı tercih ediyoruz maalesef.

haa birde işe gelince ülke 10 yılda kim başta olsa gelişecekti zaten deyip,öte yandan çocuk istismarlarının son dönemde arttığını söylemekte ayrı bir ironi :ssz:

yanlışlar var,eksikler var,yapılması gerekenler, eleştirilmesi gerekenler var...herşey dört dörtlük değil vesselam,ama kötü bir haber örneği verip,ülkeyi felaket seviyesinde göstermekte gerçekçi değil bana göre.

Evet Dusduru.
Durum aynen bu iste.
Dense ki; ülkemizdeki yardima muhtac insanlara yardim etmek icin bir kampanya yapacagiz dense en cok ben kostururum, hatta buradaki arkadaslarimida organize eder, cok büyük isler ortaya koyarim.
Dense ki, ülkemizde cocuk ve kadinlara yönelik istismar, cinayet gibi konulara dikkat cekmek icin birseyler yapalim dense yine canla basla kosarim.
Ama burada durum farkli.
Insanlar dogrulari yazinca benim yazilarima tahammül edemiyor.
Ama ben yinede yazacagim cünkü dogru neyse o.
Ilk sayfalarda yazilmis, iste cinayette birincisiz, cocuga cinsel istismarda ücüncüyüz sunda ikinciyiz bunda dördüncüyüz gibi gibi.
Ama iste yalan ya bu yalan!
Neden yalan olan birseyi, yalan oldugunun ispati ile ortaya koymayayim.
Amac yoksula yardim, istismara ugrayan cocuga destek falansa hadi kampanyalar yapilsin.
Yok ama yazilarda amac baska oluncada olmuyor iste..

Son düzenleme:

Kendi küçücük çevrenizden çıkarsanız felaket durumda yaşayan büyük kesimle de tanışabilirsiniz hanımefendi. Orada yer bulunamayan restorantlar falan yok. O kadar şaşırıyorum ki hiç mi merak edip veya yardım etmek için falan bu tarz yerlere girmediniz? Medeniyetin göbeğinde yaşayan genç bir üniversite öğrencisiyim ve ihtiyacı olan çocuklara ders veriyorum gönüllü olarak. Ömrü hayatınızda görmediğiniz ve asla tezahür edemeyeceğiniz bir yoksulluk var oralarda. Siz ve çevreniz iyi yaşıyor diye ülke kalkınmış olmuyor. Bu nasıl bir bakış açısı gerçekten dehşete düşüyorum...Üstelik kimsenin derdi "Ay sıralamamız çok kötü bunu düzeltmeliyiz" değil. Durumumuz gerçekten kötü ve vicdanlı olalım diyoruz. Bu oran çok iyi diğer ülkeler bizi çekemiyor da ondan sıralamamızı düşürmüşler falan mı diyelim? Polemiğe girmeyeyim diyorum ama azıcık duyarlılık lütfen...Kendinizi eleştirmeniz çok güzel ama bahsettiğiniz refah ve zenginlik sanki tüm ülkeye hakimmiş gibi davranmanızı çözemedim. Doğuda 15ine gelmeden evlendiriliyor kızlar, bu çocuk istismarıdır. Başka hangi ülkede bu kadar yaygın olduğunu gördünüz bunun? Süründürürler adamı

ülkeyi felaket seviyesinde göstermekte gerçekçi değil bana göre.

Höööyyytttt dusuru, Türkiye 3. dünya ülkesi okadaaaa:)

Kim ne derse desin, isterse ülkelerin polis kayitlarina gecen, yasanmis olaylari getirsin, Türkiye tüm pisliklerde, istismar, cinayet, aclik, aklina ne gelirse artik hepsinde birinci, bööööyyle gidersede zirve yapacak, böyle giderse ile demek istedigimi anladin heralde:))

Hey Allah im ya:))

hımm evet sıralamada aslında birinci üçüncü falan değiliz, biz aslında çok iyi bir durumdayız... sıralamanın sonunda olsak ne önemi var ....cinsel istismar var mı? var...çocuk gelinler var mı? var....çocuk işçiler var mı ? var.... koca dayağı, kurşunu yiyen kadınlar var mı? var....

e olur ama en gelişmiş ülkelerde bile, keşke olmasa ay yazıııkkk...

cidden yazık...abuk subuk bir biçimde sabote etmeyin de insanlar bişeyler yapsınlar...neyse ne gerek varsa şimdi gereksizliğe laf yetiştirmeye...sustum, ve işimin başına döndüm

vay anasını refahtan geberiyormuşu halkımızda biz farkında değiliz. oldu gözlerim doldu:27::27:

Bunlar nerde yaşıyorlar merak ettim ben valla ya. Benim evim istanbul bayrampaşada. Sabah okula giden çocuklara bakınca içim parçalanıyor.

Kızlar şu tür bi sayfa buldum son 4 ayda 62 kadın öldürülmüş isimlerin üstüne tıkladığınızda haber linkleriyle birlikte bilgileri çıkıyor.
http://www.anitsayac.com/

göz attım biraz çok can sıkıcı...ben de bakıyorum bişeyler toparlayıp yazacağım...ama buralarda kalmasın lütfen...

Son düzenleme:
Back