Bugün 23 Nisan hep neşeyle 'dolamadı' insan

yorumlarınız sıktı artık... 10 yıllık ülkeymişiz açık açık hakaret ediyorsun değerlerime. inan bu ülkenin başında o nefret ettiğim bdp partisi de olsa bu gelişme olacaktı. çağın gereği 20 yıl sonra başımızda kim olursa olsun bundan daha fazla yol ve maaş alıcaz(fazla maaş mış... herşeye gelen zamlar görülmez tabi 10 liralık benzin alan yine 10 liralık alır olur biter) zaten son 10 yılda cebinden kendinden veripte yaptırmış o duble yolları bilmemneleri.. ne kadar sığ bakıyorsunuz olaylara. bir kova su alıp damlayan musluğu sattı haber ağımızı sattı doğalgaz hattımızı sattı aa ama duble yol yaptı dimi pardon... 1915 ten beri toparlanmaya çalışan kendini baştan yaratan bir ülkeyiz...

Tamam parkon, bu konunun üstüne eğilelim cidden, bir bakarım yazıştıklarımın arasında hukukçu, pedagog var mı?

hiç bulaşmayayım dedim, ciddiye almamyım dedim ama insan onca gereksiz lafa iki kelam etmeden duramıyor ...

söylemek istediklerimi özetle söylemişsin parkon...maalesef 3. dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerliyoruz...her tür adalet gibi ülkemde sosyal adalet de yok olmak üzere maalesef ...davulu öyle uzaktan değil gelip yerinden dinlemek gerek....

ben de kızımı stadyum törenlerine götürmek isterdim hem de çoook, yok edilmeseydi tabi....

herşeye rağmen "ulusal egemenlik" ve çocuklarımızın bayramı kutlu olsun....

Bende okudukca izledikce kahroluyorum evlatlarimiza
elimiZden hic birsey gelmiyor yapan caniler serefsizler sonunun ne olacagini biliyorlar hafifleticek okadar cok sey varki cezalari konusunda bende cok cok dertliyim bu konuda
ve son zamanlarda okadar cok arttiki zavallai masum yavrumun ruh dengesinu bozmaktan korkuyorum verdigim nasihatlqrla

Arkadas yazmis avruoaymis bilmem ne hergecen gin yavrumuz kayip oluyor hergun 7 cocugun basina gelmeyen kalmiyor boyle bir konuda bile hukumet savunmasi devreye girmis

Bende yapabilcegim ne varsa yapmaya hazirim

Aslinda burda binlerce uye arkadasimiz var hepimi birlik olsak belki sesimizi duyurmak anlaminda daha faylaki olur

Verdiğin 3. Linkte " çocuk cezaevleri kapatılsın" haberini görünce " Pozantı , ardından da Sinop cezaevlerinde gardiyanlar tarafından tecavüze uğrayan çocuklar geldi gözümün önüne....
Öfff....
Andromeda sende bir dosya oluşturabilir misin?
Tamam parkon, bu konunun üstüne eğilelim cidden, bir bakarım yazıştıklarımın arasında hukukçu, pedagog var mı?
Sen halledersin müdürüm

Jeannne, senin kalemine çok güvenirim. Sendende yardım istesek

Araştıralım birsüre yaren.
Dosyalar oluşturup son halini düzenleyelim hepberaber canım.

Tabi ki, bu hafta sonu bakıp veri toplarım. Bence iş bölümü yapalım. Mesela birimiz çocuk hapishanelerini, birimiz çocuk gelinleri araştırıp istatistiki verileri toplayalım. Ne dersiniz?

Tabi ki, bu hafta sonu bakıp veri toplarım. Bence iş bölümü yapalım. Mesela birimiz çocuk hapishanelerini, birimiz çocuk gelinleri araştırıp istatistiki verileri toplayalım. Ne dersiniz?

Güzel olur canım.
O kadar çok kategori var ki:
-çocuk hapishanelerindeki taciz mağdurları
- ensest mağdurları
-çocuk gelinler
- çocuk yuvalarındaki taciz mağdurları
Sen bir tanesini seç .
Yardım etmek isteyen herkesin yardımına ihtiyacımız olduğunu tekrar edeyim ben.

2012 TUİK verilerinin hepsi burada. Daha günceli var mı bakacağım.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CDQQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.tuik.gov.tr%2FIcerikGetir.do%3Fistab_id%3D269&ei=mApYU93LLMik7QbD3YDIAQ&usg=AFQjCNH9bJEDJvkZHIOYOT6bQsddud19fg&sig2=2k4ZYKb9nao0pGFtmZpgqA

Weiss az kaldı zaten bu cinayetleri, tecavüzleri, tacizleri de dış mihraklar, lobiller vs yapıyor diyecek biat etmekten başka gözü bir şey görmüyor...

Çok özür dilerim yazacaklarımı tam bir feryat olacak
Anne olarak, dünyanin daha iyi bir yer olmasi isteginizi anlayabilirim ama yine söylüyorum, siz gercekten oturup kendinize acimak ve Türkiye nin yasanmayacak yada cok vahim bir yer olduguna kendinizi ve cevrenizi inandirmak icin cabaliyorsunuz.

Üzgünüm ama böyle.

Acilan konunun icerigi " Türkiye deki cocuklar seddetli yoksul arastirmasi"
Bu arastirma " Avrupa yoksulluk sartlarina" göre yapilmis, sizde buna ahlanip vahlaniyorsunuz.
Ama ben " bu arastirma Avrupanin yoksulluk sartlarina göre yapilmis, sartlari söylesem inanamazsiniz" deyince " banane Avrupa dan" diyorsunuz.
Eee ama arastirma öyle yapilmis, Avrupadan size ne ise neden ciddiye aliyorsunuz bu arastirmayi.

Ayrica Türkiye 10 yillik deyince, neden olayi direk Atatürk e bagliyorsunuz?
2000 öncesine kadar ülkeyi Atatürk yönettide ben mi bilmiyorum?
Valla Türkiye de AKP öncesi politikaci olmak varmis ya.
Bin milletin sirtina, kirbacla, kirbacla, nema kes, KEY kes, rüsveti yasallastir, milleti kuyruklarda inlet, millete hizmet namina en ufak birsey yapma yinede kimse seni elestiremez, 10 yillik ülkeyiz diyemez cünkü Atatürk e sirtini dayadin mi oldu bitti aklandin!

Biride yazimi alintilamis ve Einstain edasiyla " evrekaaa evrekaaa" diyor:)
Oysaki yazinin bir harfini bile anlamamis.
Zira orada anlatilan " bakin Almanya da 1960 senelerinde, kiliselerin cocuklara yaptiklari yüzünden belli bir yas üzerindekilere bile sorulunca % 7.7 si cinsel istismara ugramis, Arastirmayi yapan kisi bile diyor ki; Türkler de cinsel istismar cok diyorlar ama yok öyle birsey bakin onlarada sorduk" vurgusunu dile getirmekti.
Yani birileri sürekli " Türkiye cocuklarda cinsel istismarda rekor kiriyor" diyor ama dogru degil en azindan dünyaya bakilinca Türkiye daha temiz kaliyor.

Türkiye de cocuklara uygulanan cinsel istismar % 20 imis, Cokmus cok, dünyada birinci, ücüncü falanmisiiz:)
Birileri neden Türkiye yi israrla berbat bir haldeymis gibi göstermek istiyor anliyorum:) Zira amaclarinin ne oldugunu anliyorum!
Ama insanimizinda oturup " bakin durum bu " diye bunlara inanip " ahhh vahh" cekmesini anlamiyorum.
Türkiye de couklara cinsel istismar % 20 ve size göre Türkiye dünyada en vahim ülke öylemi:)
Eee bakalim bakalim sonyillarda polis kayitlarina gecen vakalara göre Almanyada durum nasilmis:)

" Gemäß der polizeilichen Kriminalstatistik findet der sexuelle Missbrauch zu 92 % im Alter von 6 bis 14 Jahren statt. Im Alter von 0 bis 6 Jahren sind 8 % der missbrauchten Kinder betroffen. Jährlich wird von etwa 300.000 Fällen ausgegangen"
Asagidaki linkte, Almanya da Cocuklara uygulanan cinsel istismar raporunun tam metni, yillara göre istatistikleri ile birlikte

http://www.rundertisch-kindesmissbrauch.de/documents/Impulsvortrag_VolbertundGalow_000.pdf

Türkce cevirisinide yazayim...

Almanyada 6-14 yas arasi cocuklarin % 92 si cinsel istismara maruz kaliyor.
Yani neredeyse ülkede ki tüm cocuklar cinsel istismara ugramis olacak..% 8 i kurtulabiliyor istismardan..
0-6 yas arasi bebeklerin ise % 8 i cinsel istismara maruz kaliyor.
Heryil 300 bin evet tam 300 bin cocuk cinsel istismara ugruyor.

Bu sadece Almanya.. Hele bir arastirin.. Göreceksiniz dünya ne durumda.
Yokk ama millet takmis Türkiye ye kafayi..

Türkiye de % 20 istismar var ve dünya birincisi yada ücüncüsü falan filaniz öyle mi?
Birileri Türkiye mi israrla karalamak icin medya yolu ile mesnetsiz iddealar ortaya atiyor ama yeter artik.

Evet Türkiyem de de hersey mükemmel degil, evet ok calisilmasi gereken ve halledilmesi gereken konular var ama yeter artik bu karalama cabasi

Ayrica, bana " biat etmekten" gibi cümle kuran arkadas, iyi okuyun yukaridaki istatistikleri zira bence sizin AKP düsmanliginiz Türkiye düsmanligi yapanlarin söylemlerini bile kabul edecek noktaya gelmis:))

Son düzenleme:
weisciğim yine çok güzel ifade etmişsin ellerine sağlık

Ağzınıza, yüreğinize sağlık

Böyle bir konuda bile gereksiz söylemlerini saçmadan duramamış.

Ah, Mune ahhhh....
Bu ara çok fena takıldım bu çocuk istismarına.
Birşeyler yapmalıyız, yapabilmeliyiz...

Mune kadınlar klubu olarak ta bir şeyler yapılabilir..Biz bireysel olarak dilekçelerimizi yollarız, ama kk kurumsal bir site, yani site de bu konuda devreye girebilir..

Weiss kaç yıldır yurtdışındasın bilemiyorum , eğer bilinçli yapmıyorsan Türkçeyi unutmak üzeresin.
Bir önceki mesajında yazdığını bir sonrakinde yalanlıyorsun, veya kıvırıyorsun.
Burdan çok komik duruyor.
Neyin savunmasını yapıyorsun?
Örnek verdiğin link Almanya daki Türk ler diyoruz, biz Türkiye'yi konuşuyoruz diyoruz,sen çeviriyorsun.
Konumuz AKP düşmanlığı değil, konumuz çocuk istismarı.
Türkiye de her 5 çocuktan biri istismara uğruyorsa bu büyük bir sorundur.
Senin için makul bir rakam olabilir ama bizim için değil.

weisciğim yine çok güzel ifade etmişsin ellerine sağlık

Birilerinin mesnetsiz yazilari yada bilincli yapilan arastirma! sonucuna göre dünya birincisi ilan edilmemiz artik yetti.
Ben, öyle falancanin yaptigi amacli arastirmayi degil, gercek olmus olaylara dayali polis kayitlarina göre ortaya konan istatistikleri ortaya koyuyorum.
Iste hersey ortada..
Birde komik olan su.
Gerceklerin ortaya konup dile getirilmesinden bile insanlar rahatsiz.

Cikip söyle söylense " ya ülkemizde olan cocuk istismarlarinin önüne gecmek icin birseyler yapailim " dense, amenna, bu zamana kadar birsürü bu yönde cabalarim oldu, yine olur.
Yok ama sanki ülkemiz dünyada ki en vahim ülke ve dünya üzerinde ne kadar pedofili varsa türkiye de gibi davranilip, bakin bir sunda dünya birincisiyiz, sunda dünya ikincisiyiz, sundada ücüncüyüz dendimi bende ipler kopuyor.

Zira bu söylemler yalan!!
Birileri bilincli olarak ülkemi karaliyor.
Elbetteki olumsuzluklari düzeltmek ve ülkemin daha iyi bir yer olmasi icin hersey yapilmali ama ülkemin karalanmasinada izin vermem!

Son düzenleme:
Yazilarimda neyden bahsettigim acikca ortada, herkeste anladi, anlamayanda anlamasin ne yapalim yani, zaten bazi insanlar anlamamak icin okuyor yazilarimi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…