mrb canım evinde mutlu mesut oturman dileğiyle bikaç bişeyler yazmak istedim...
öncelikle evin güzel eşyaların güzel....hepsinden güzeli bir kadın olarak evini yuvanı tertemiz tutmuşsun ne güzel mis gibi...
eşyaların güzel fakat bazı gereksiz aksesuarlar yüzünden gözü tırmalayan birkeç bişey var...
gücenmezsen yazmak istiyorum....
salonun gayet güzel renk tonunda..koltukların modeli falan hoş...ama özellikle konsol üzerindeki tabloyu dediğin gibi kaldır, renk olarak uymamış...ve konsolun üzerindeki o aksesuarlar çok kalabalık ve itici olmuş...
fotoğraf çerçeveleri ve o boncuklu cam mumluklar dursun konsolda kalsın...diğerlerini mutlaka kaldır...
o büyük kaseyi orta sehpanın üzerine koy...hem onun yeri orası hemde bütünlük sağlarsın...hepsi bi arada durması hoş değil..iki şamdanı da yemek masanın üzerine koy...mumların yeri masadır....karmaşalık var konsolda...o bonzai ağaçları da kesinlikle kaldır...
pencere önü gibi biryere koymalısın onları öyle konsol veya masa üzerine yakışmamış hiç...
sadelik herzaman hoş gelir göze unutma...
birde yanlış anlamazsan oturma odanı nedense hiç beğenmedim...örtü mü var üzerinde fazla incelemedim ama, örtüyse eğer kaldırsan çko iyi olur...kötü oluyor örtüler...ben hiç kullanmam...
birde o fiskos masayı kaldırsan artık canım onların miadı doldu...eski moda artık...kaldır istersen...ama işe yarıyor kaldırmam dersen, o zaman üzerindeki dantel örtüyü çek...şu boncuklu örtülerden al çok şık duruyor onlar...perdelerin falan çok hoş..çocuğunun odası da güzel...
evinin bazı yerlerinde oraya buraya asılmış süs püs bişeyler var...canım yanlış anlama ama o tarz şeyler basitleştirir ve kalabalık karmaşası oluşturur evde..mesela o kocaman nazarlığı falan kaldır...
mutfak hoş...ama dolap renklerine uygun bir iki aksesuar kullan...bütünlüğü sağla ki dolaplar tek sırıtmasın...
bu gibi ufak tefek şeyler dışında evin gayet şık ve mütevazi üzme kendini...hepimizin evinde eksik çok, fazla çok lüzumlu lüzumsuz şeyler çok....kafaya takarsan huzur bulamazsın ki...zaten burdaki evlere bakıp da kıyaslama evini...çoğu yeni gelin evi zaten...
insan imreniyor....ama emin ol içindeki huzur daha önemli...
rabbim huzur versin..
Sevgili Gazeldüştü bağlara yorumun için çok teşekkür ederim. Yorumlarına gücenmek yerine bilakis mutlu oldum. Çünkü bu şekilde yönlendirilme ve yorumlar bekliyorum. Dediğim gibi evin her köşesi zaman içinde ve emek vererek oluştu şu an ana mobilyalar tamamlandı, beğensemde beğenmesemde mecbur kullanıyorum.
Giriş ve koridordaki her şey eski ve demode, o büyük nazarlık çok yüksekte kalıyor, görünmüyor bile. Çoğu evime hediye gelen ve öylesine asılı olan aksesuarlar. hepsini değiştireceğim, kaldıracağım. Bundan sonra evi süsleme aşamam olduğu için resim ekleyip burada paylaştım. Nereye ne almalı, nerede nasıl kullanmalı yorumları benim için çok önemli.:) Salonda mobilya, koltuk dışında tüm aksesuarlar yenilenecek. Perdelerim daha birkaç aylık. Konsol üzerindeki şamdan vs kızkardeşimin evinden kulllanmadıkları. En azından renk katıyor diye yenileri gelene kadar, gümüş grisi yerine onları koydum. Tablo kesinlikle kalkacak zaten. Ancak acele etmeden nereye ne koymalı düşünürek ve işin tadına vararak almak istiyorum. Kırlentleri yeni yaptırdım perdecime. O nedenle onlar sabit kalacak. Masa üzerindeki cam kase, sehpalar ve sehpa üzerindeki tabak ve üçlü mum ile yapay ortancaları yeni aldım. Yine diğer cam vazo ve içine çiçekleride ben düzenledim. Dar uzun vazo banyo vs ye de konabilir. Kaktüsler yeni, tv ünitesi üzerindeki fener ve cam vazolar yeni alındı. Büyük kase dediğin hangi kase masadaki mi?
Perdeci kırlent yüzleriden artan bir parça kumaş verdi, bir runner ölçülerinde belki masa yada orta sehpada olur, ancak yeni örtülerde alınabilir. O bonzai ağaçları temmuzda yurt dışı eyahatimde beğenerek aldım valize sığmadılar elimde taşıdım evde kullanacak pencere önü vs bulamadım, nereye koymalı bilemedim
Sırf yeşillik olsun diye konsolda tutuyorum. Çerçevelerde kötü onları hepsini yok sayabilirsin.
oturma odam benim için yok gibi bir şey tamamen boşalacak, içi değişecek, koltukda örtü var ama öyle ayrı bir deseni varki renkli koltuklara uymayınca penye örtü serdim dediğim gibi yok saydığım ve el atılma sırasını bekleyen bir oda. Şimdilik zihnimi yormuyrum.
Oğlumun odasındaki halı aslında mutfağın balkondak i masa sandalyede aslında kışın mutfakta kullanılıyor. Mutfak için amacım pencereyi kaldırıp açık balkon yapıp balkonuda cam balkon yapmak. Oda umarım önümüzdeki yaz olur. Sonra balkonun dar kısmına masa sandalye, diğer köşeyede bambu tipi kanepeli balkon seti düşünüyorum.
O nedenle özellikle salon, çocuk odası, koridor ve antre için kombinler şuraya şöyle yapılabilir şöyle düzenlenebilir şeklinde önerilerin varsa özellikle resimli örnekler, salonda yeniler için yorumlar vs merakla bekliyorum. oğluşun odası perde için sırada mesela, hatta halı bile almayı düşünüyorum,daha sade deniz kokan bir şey olabilir oda şu an fazla renkli ama halıyı pek sevdi dye acele etmiyorum.