Nişan Bubabura yardım zamanı. Fikir istiyorum

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

adaderenim

Aşk artık 3 kişilik..
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
2.984
2
106
kızlar bizim maddi durum pek parlak diiş ve yaşadgm yerdeki en ucus nişan salonu 1.500.eğer böle olusa düğün için salon olmuş olcak.
ama bn kır düğünü istyrm dün annme kıyafetti salondu nişan yapana kada düğüne eklylm en güzel o olur benim için diye
annemde hklı olarak sözde anane babsnne dedeler ktılcaktı şimdi herkesin gelmesi gerekcek dedi.
evmiz dublex olup aşada ananmler üst ktta biz yaşamaktys ve ev 2+1 70m2
nasıl sgcas naapcs dier trlü nişn olp düğünüm istdgm gbi olmıcak

fikir verin kızlar çok ihtycm va
bu arada evde olusa şubatta söz-nişan haziranda düğün olucak ama salon olusa şubat söz nisan nişan ve eylül düğün olcak:18::18::18:

Allah yardım etsin canım.. bizim ev 120 m2, sözümde toplamda yaklasık 40 kişi kadardık ve zar zor sıgdık diyebilirim, ayrıyetten yengemlerin evinin de mutfagını falan kullandık mesela yoksa daha da zor olcaktı

bole işler evde cok zor oluyo... benim annemde bikere o zorlugu yasadıgı için nişan olursa dısarda olcak o stresi evde bidaha yasamak istemiyoruz..

ama bende sadece nişan için salona verilen paraya acıyorum.. sizde söz oldumu bilmiyorum ama herkesi cagırmaktansa söz yapar gibi söz-nişan biarada aile arası minik bi tören yapın bence..

ben öle yaptım isteme-söz biraradaydı ama alyanslarımızı falan taktık zaten, o yuzden acıkcası nişan olayını pas gecmeyi dusunuyorum.. hatta buyuk ihtimal nişan yapmıcam ayrı ayrı hem söz hem nişan gereksiz gibi gelio

sizinde 70 m2 eve dugun salonu dolusu insan sıgdırmanız biraz zor... dedigim gibi en makul cozum eger salon tutmamakta kararlıysanız kişi sayısını azaltp daha sade bi tören yapmak olcaktır diye dusunuyorm

nişanın degil ama dugununde hersyn istedigin gibi olur gorkemli bi dugun yaparsın nişana harcıyacagın parayla

mutluluklar dilerim bir ömür

canım benimde isteme-söz-nişan bir arada ve evde oldu.nişanın olduğu eski evimiz 90 metrekareydi.
sadece büyükler anneanne-dede vs,dayılar,amcalar vs.çağırın bence teferruata girmeyin. nasıl olsa düğünde herkes olacak.hem zaten hiçbişekilde kimseyi memnun edemiyorsun merak etme,illa bak bizi çağırmadılar diyen olacak,takma kafana.
düğünün güsel olsun bence,o daha özel bir gün..
herşey gönlünce olur umarım,sonsuz mutluluklar dilerim şimdiden..

cnm ben sadece soz yaptimm ama toplam 30 35 kisi vardi nisan gibi oldu.. ben nisan yapmicam... ikinci masrafa hem bana hemde diger ailelere gerek yok diye dusundum.. duugunum guzel olsun baska bisey istemiyorum.kir dugunu oluyacak.. eger cok iicinde kalirsa nisan yap.ama dugunum sadece guzel olsun istiyosan yapma nisan..icinde kalmicaksa.. simdden mutluluklar hersey gonlunce olsun /....

Benim de bu konuda kafam çok karışık sizin gene evler bize göre daha iyi bizim ev 60 metre kare 2+1 bu eve 15 kişiden fazla sığamayız 15 kişi ile de nişan olmaz mecbur dışarda bir yer tutmak gerekiyor o da en az 3-4 bini bulacak bir de nişandan 3-4 ay sonra evlenmeyi planlıyoruz o parayı da nişan için sadece vermek istemiyorum ama bakalım nasıl olacak. Bir ara sadece ailelerimizle dışarda bir yemeğe çıksak orda yemek esnasında yüzük mü taksak hem kimse krılmamış olır bizi niye çağırmadınız diye sadece benim annem babam o ve onun annesi babası ile kardeşi.

canım evinizin arkasında bahçe gibi biyer varsa ordada yapabilirsn sadece biyerden masa sandalye kiralarsn oda çok tutmaz diye düşünüyorum.. bizim komşumuz arka bahçemizde nişanlanmştı açık havada çokta güzel oldu..

kızlaaar fikirleriniz için ayrı ayrı teşekküe ederim bnm en as teyze amca derken 30 kişi olu aynı şkilse erkk arkımında öle:18::18::18::18: yni rhat 90 kişi olunur.aşa kat üst kat kullanırıs diyorus ama nası olcakki
söz nişan bir olup evde olsun düğünüm masal gbi olsun istiyorumm

Ben kendi nişanımı hep aile arasında düşündüm.

Vesadece aile büyüklerini çağıracağım.

Canım sende öyle bişey yapsan yani sadece büyükler olsa misal deden dayın amcan halan..

Karşı tarafta evde olduğunu bildiği için az kişi getirir zaten.

Yada şöyle yapabilirsin evinizin yakınlarındaufak bi kafetarya tarzı biryer varsa orayı kiralarsın 3-5 saatliğine yine aile arası sade bişey yaparsın 30-40 kişik olmazmı ?

öle yer yk ki cnm bildiğim
bnm sadece byklerm 20 kişiyi buluyo kuzen hariç sevgiliminki daa kalabalık 30 felan
illa salon mu tutmm lsm yaaa sözde annmi ikna etmiştm anane babnne dedele olck sırf die ama nişanda girnce araya bya karstıannm teyzemleri babam amcmları kesn istyo o zamanda 50 yi rahat buluys bide kuziler yk işin içinde dsnn yni:26::26::26:
varmı szn bildgnz cüzzi şekilde en fazla 50-100 kişilik mekan istanbulda kızlar

cnm bence evde yap 1500 bi iyi miktar ihtiyacın olan bir eşyayı alırsın ev alır ya sen merak etme bizim evde ufak bende evde yapcm ne gerek var yani bi tane eşyamı alırım sonra borca harca dalmak şstemyorum gelen düğünde gelir yani

Bence soz-nisan bi arada yap, ayri ayri masraf ve yorgunluga gerek yok. ben daha bu ctsi nisanlandim, isteme/soz/nisan bi arada oldu. evde toplamda 20kusur kisiydik, sadece cekirdek aile ve en yakin bi iki akraba. (mesela hem annem hem babam 8 kardes, ama ben en kucuk teyzem ve en kucuk halami cagirdim sadece, yardim etsinler diye.) o bile nasil yorucu oldu bilsen... eve doldurma bence onca insani. sadece cekirdek ailenin oldugu bi isteme/soz yapin evde bence, nisan faslini es gecebilirsin. biz pesinden 50 kisilik yemekli bi eglence yaptik nisan mahiyetinde, pasta masta haric 2500 tl tuttu. hadi yemeksiz yapsan, sirf mekan kirasi 1000`den asagi olmayacak. durumun yoksa gerek yok masrafa bence, dugun daha onemli. yine de iyi dusun :)

canım önce bir tavsiye türkçeyi düzgün kullanırsan daha çok sevinicem okurken gözlerim çıktı..
evde .ekirdek aile yapın olun btsin...

bende çekirdek aile istiyom ama bende var 4 teyze 2amca 1 hala aynı şekilde karşı tarafta bi bukada kalabalık:18::18::18:
çekirdek bile bizde 40 50 düşünün of of bi hayalı bile oldurtamıyorum

kızlar bi fikir geldi aklımıza ümraniyede sivaslılar derneği 250 ye tutulmuştu geçen sene görümcemde sadece yakın akrabala en fazla 100 kişi olcak bilgisayardan müzik kuru pastala meyve suları tek katlı pastayla nişan olurmu...:18::18:
bende professional makine va onlada sahilde çimlerin içinde çekiliris diyorum nası fikir

olur canım niye olmasın ki...aklına takılan ne?

salon değilde dernek felan kiralasanız köy dernekleri felan oluyor onlardada nişan yapabilirsinz müzini felanda kendiniz ayarlarsınız cd yaparsınız pc den çalarsınız kuru pasta meyve suyu alırsınız

sordum birine rezalet olur dedi o yusden canım

şu insanları hiç anlamıyorum...

sordugun kişi kendi nişanını cıraganda herkes grand tuvalet seklinde yapıcak galiba...

takılma öle insanlara millet sokak arasında yapıyo ne biçimde egleniyo... onemli olan eglenmeniz mutlu olmanız mekanın cok da bir önemi yok, eger durum yoksa nişan için bi salona milyarlar dokmenin de anlamı yok, dugune saklarsın o parayı

ne dmek rezalet olur yaa okadar çok kişi dernekte yapıyorki tanığım çoğu kişi dernekelrde nişan yapıyor ve çok güzel oluyor ne gerek var koca salon tutmaya bence kimseye takılma çokta güzel olur
canım benim bende öle gördüm ve çok eğlendim yada kötüde olsa onun için mutlu olduğumdan bilmiyorum ama çok kırdılar

bende öle istiyom canım milyarı buraya verene kadar düğüne katıp hayalimdeki düğünü yaşamak istiyorum..ama o gün gelip birinin kötü oldu demesini hiç istemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…