• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bu zorlamak mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

lal9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
28
0
36
İstanbul
arkadaşlar 4.5 aylık bebeğimi doktor ek gıdalara başlattı.birkaç sefer meyve suyunu biberonla verdim kaşıkla almayınca. şimdi yine kaşığa döndüm. kaşıkla yiyor ama ben uğraşırsam yani bir kere veriyorum çıkartıyor yine koyuyorum ağzına bu sefer alıyor. bu zorlamak mı oluyher seferinde böyle oluyor ben de sıkılmasın die azar azar yedirmeye çalışıorum bu zorlamak mı oluyor? sizin bebeğiniz de böyle ne yapmalıyım severek yemesi için?

ilk başlarda biraz itiraz etmesi tabiki normal hiç bilmediği tatlar deniyor bu dönemde. ancak sen bilebilirsin ısrarın kararını bebeğinin davranışına göre. bir iki kaşıkta itiraz edebilir ama sonrada istemiyorsa çok üstüne gitme bence. zaten başlarda 2 3 kaşık ile başlanıyor, meyveyi değiştir ertesi gün mesela belki verdiğin meyveyi sevmemiştir. ama kaygılanma zamanla alışacak, onun yerine koy kendini biz bile ilk kez yediğimiz bişeyi yadırgarız. benim kızım hala pek sevmez meyve sularını pürelerini hep bırakır, yediği kadarı yeter diye düşünüp zorlamıyorum ben.

bi yerlerde okumuştum. bebeklerde yutma refleksi tam olmadığından verdiğiniz gıdaları diliyle dışarı itebilirmiş. bunu reddettiği şeklinde yorumlamamak gerekirmiş.

Back