Tabiki budur. Beğenmemelerini size dusunduren nedir ? Toplumun saçma güzellik standartlarının dışında mısınız ? Kilo vbArkadaslar ben sosyal ortamlarda çok pasif ve çekingenim. Çok yakın arkadaşlarımın yanında öyle değilim ama daha mesafeli olduğum kişilerin yanında sohbet edemiyorum. Etsem bile istediğim gibi akıcı konuşamıyorum. Bir de ben rezil olma kaygısını çok yaşıyorum yani bir ortama girince rezil olurum diye dışarı çıkmak istemiyorum bir salaklık aptallık yaparım diye yeni bir ortama giremiyorum istesem bile. Ya da yanlış bir şey söylerim diye kimseyle konuşmuyorum. Bu ilişkilerime de yansıyor. Bir karşı cins benimle görüşmek istiyor mesela; gorustugumuzde ben rezil olacak bir şey yaparsam ve benden soğursa, beni begenmezse diye görüşmeyi reddediyorum. Ben biraz alık bir insanım çünkü ve bunun farkindayim. Biriyle iletişime girdiğimde heyecanlanip sacmalayip rezil olurum çoğu zaman. O yüzden de rezil olmamak için kimseyle görüşmek istemiyorum artık. romantik anlamda sevilmememin ve karsi cinsin benden uzak durmasinin sebebi bu alıklığım ve ozguvensizligim olabilir mi?
Tabi ki sebebi bu. Artık insanlar yeni tanıştığı insanların peşinden günlerce aylarca koşmuyorlar. Sosyal medya falan filan var, yeni insan tanımak çok kolay. Karşısı size bir adım atıp karşılık alamayınca bir sonrakine geçiyor. Rezil olacağım diye kendinizi şartlandırmayın. Bir daha birinden bir adım gördüğünüzde sizin de hoşlandığınız biriyse karşılık verin, kendinize böyle bir hedef koyun. Rezil olacaksanız da olun, ne var bunda. Herkesin böyle bir anısı vardır. En kötü birkaç ay sonra gülüp geçersinizArkadaslar ben sosyal ortamlarda çok pasif ve çekingenim. Çok yakın arkadaşlarımın yanında öyle değilim ama daha mesafeli olduğum kişilerin yanında sohbet edemiyorum. Etsem bile istediğim gibi akıcı konuşamıyorum. Bir de ben rezil olma kaygısını çok yaşıyorum yani bir ortama girince rezil olurum diye dışarı çıkmak istemiyorum bir salaklık aptallık yaparım diye yeni bir ortama giremiyorum istesem bile. Ya da yanlış bir şey söylerim diye kimseyle konuşmuyorum. Bu ilişkilerime de yansıyor. Bir karşı cins benimle görüşmek istiyor mesela; gorustugumuzde ben rezil olacak bir şey yaparsam ve benden soğursa, beni begenmezse diye görüşmeyi reddediyorum. Ben biraz alık bir insanım çünkü ve bunun farkindayim. Biriyle iletişime girdiğimde heyecanlanip sacmalayip rezil olurum çoğu zaman. O yüzden de rezil olmamak için kimseyle görüşmek istemiyorum artık. romantik anlamda sevilmememin ve karsi cinsin benden uzak durmasinin sebebi bu alıklığım ve ozguvensizligim olabilir mi?
Bu anlattığınız sosyal fobi ve anksiyeteye benziyor. Özgüven sorunu kesinlikle ilişkileri çok etkiliyor. Benim de toplum içinde konuşma konusunda sıkıntım var. Her ortamda rahatça konuşamam. Samimi olduğum insanlar arasında konuşkanım . İlk kez girdiğim ortamda sessiz olurum, öncelikle etrafı gözlemlerim. Kendinizle ilgili düşünceleriniz değiştikçe hayatınıza aldığınız insanlar da olumlu yönde değişecek.Arkadaslar ben sosyal ortamlarda çok pasif ve çekingenim. Çok yakın arkadaşlarımın yanında öyle değilim ama daha mesafeli olduğum kişilerin yanında sohbet edemiyorum. Etsem bile istediğim gibi akıcı konuşamıyorum. Bir de ben rezil olma kaygısını çok yaşıyorum yani bir ortama girince rezil olurum diye dışarı çıkmak istemiyorum bir salaklık aptallık yaparım diye yeni bir ortama giremiyorum istesem bile. Ya da yanlış bir şey söylerim diye kimseyle konuşmuyorum. Bu ilişkilerime de yansıyor. Bir karşı cins benimle görüşmek istiyor mesela; gorustugumuzde ben rezil olacak bir şey yaparsam ve benden soğursa, beni begenmezse diye görüşmeyi reddediyorum. Ben biraz alık bir insanım çünkü ve bunun farkindayim. Biriyle iletişime girdiğimde heyecanlanip sacmalayip rezil olurum çoğu zaman. O yüzden de rezil olmamak için kimseyle görüşmek istemiyorum artık. romantik anlamda sevilmememin ve karsi cinsin benden uzak durmasinin sebebi bu alıklığım ve ozguvensizligim olabilir mi?
Çoğu kişi güzel olduğumu söyler fiziğim falan da iyi ama bence dışarıdan salak gibi duruyorum bir de mimiklerimi kontrol edemiyorum çok sert ve suratsız duruyorum ister istemezTabiki budur. Beğenmemelerini size dusunduren nedir ? Toplumun saçma güzellik standartlarının dışında mısınız ? Kilo vb
İlaç kullanıyorumProfesyonel yardım almaya başladınız mı ?
Hala başlamadıysanız başlayın
Çok takiyorsun. Eminim standart birisindir. Dediğim gibi depresyondan çık mutlu ol suratın gülsünÇoğu kişi güzel olduğumu söyler fiziğim falan da iyi ama bence dışarıdan salak gibi duruyorum bir de mimiklerimi kontrol edemiyorum çok sert ve suratsız duruyorum ister istemez
Konu açarken alık biriyim yazmışsınız şimdi salak gibi duruyorum diyorsunuz. Kendinize şefkat göstermeyi, kendinizi sevip değer vermeyi öğrenmeniz gerek. Bu konuda birçok seminerler , eğitimler veriliyor. Birçok psikolojik kitap ve filmler var. Psikologların YouTube kanallarını takip edin özgüven, öz değer, öz saygı ile ilgili videoları izleyin. Size sadece ilaç yetmez, düzenli olarak psikoterapi almanız lazım.Çoğu kişi güzel olduğumu söyler fiziğim falan da iyi ama bence dışarıdan salak gibi duruyorum bir de mimiklerimi kontrol edemiyorum çok sert ve suratsız duruyorum ister istemez
Kendini sevmek o kadar da kolay bir şey değilSizin bu durum sadece duygusal ilişkilerde değil her alanda sizi üzer. Onun için kendinizi sevmeli özgüvenli olmalı elalem ne der kaygısından bir an önce kurtulmalısınız.
Kendini sevmek o kadar da kolay bir şey değilçok
Bence ozguvensiz insanı sevmezlerseven olduğun gibi sever meraklanma
sen kendin olmakta bi sorun olmadığını kabullenmeye bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?