• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu yaşta kadın doğum hapı kullanmam normal mi

romeom

Mutlu günler yakın
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
794
224
333
​ben 15 yaşındayım.ve yaklaşık 1 veya 1 buçuk yıldır adet görüyorum fakat çok düzensiz.bazen her ay bazen 2 ayda bir bazen 3 ayda bir regl görüyorum.ve çok az kanamam oluyo.ilk dönemler böyle diğildi.ilk başlarda bikaç kişiye sordum daha yeni sonra düzene girer dediler ama hala girmedi ve okula gidiyorum düzensizz olduğunda çok kötü oluyo ne zman olucağımı bilmiyorum ama yinede hazırlıklı gidiyorum.ama bi misafirliğe filan gittiğimmde hep yanıma alamıyorum şimdi olmayalı 3 ay oldu.dün bi arkadaşıma gittim onun annesine sordu annem.kadın dediki benimde büyük kızım öyleydi düzensizdi dedi doktor kadın doğum hapı kullan dedi.bide şu sorun var ben hap yutamıyorum boğazıma takılıyo ve yaklaşık 2 gün kadar orda kalıo.her yöntemi denedim ekmeğin içini çiğnemeden yuttum vs.nese konuma geri döniyim siizce bi sorun varmıdır ve hastaneye gitmelimiyim.bide sizlere bi sorum daaha olucak hap içerken boğazımda kalmaması için ne yapabilirim?cevaplarsanız çokkkk çokkk mutlu olucam.şimdiden herkeze tüm ablalarıma sonsuz teşekkürler.

benim şimdi çıkmam lazım okuldan geldiğimden hepinizin cevaplarını okuycam ve annemede okutucam nolur yorumlarınızı benden eksik etmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
doktora git canım, herkesin söylediğine bakma sen,
bu yaşta bu kadar düzensiz olması normal değil.
hap yutamama konusu sonra düşünülcek birşey, önce doktora git:)

Bence de kesinlikle doktora gitmelisiniz , doktor gerekli incelemeleri yaptıktan sonra uygun ilacı verecektir. Yani böyle ağır ilaçları doktora danışmadan kullanmamalıyız. Bu arada ben de ilaç yutmakta zorlanıyorum , boğazımda kalırsa diye endişelenmekten. Takıntı gibi bir şey bu. Minik ilaçları yutabiliyorum ama , belki doktor bu konuda da yardımcı olur. Henüz çok gençsiniz , mutlaka doktora danışın.

çok teşekkür ederim.okuduğunuz ve cevap yazdığınız için.yarın ilk işim annemlle doktora gitmek olucak:1:inşallah bi sorun çıkmaz

Bence de kesinlikle doktora gitmelisiniz , doktor gerekli incelemeleri yaptıktan sonra uygun ilacı verecektir. Yani böyle ağır ilaçları doktora danışmadan kullanmamalıyız. Bu arada ben de ilaç yutmakta zorlanıyorum , boğazımda kalırsa diye endişelenmekten. Takıntı gibi bir şey bu. Minik ilaçları yutabiliyorum ama , belki doktor bu konuda da yardımcı olur. Henüz çok gençsiniz , mutlaka doktora danışın.

yorumunuz için çok teşekkürler.aile hekimine gitsek olurmu acaba

Çok sevindim sizin adınıza , ama bence bir kadın doğum uzmanına görünmeniz daha yerinde olur. Aile hekimi bu konuda yetkin olabilir mi , emin değilim.

Çok sevindim sizin adınıza , ama bence bir kadın doğum uzmanına görünmeniz daha yerinde olur. Aile hekimi bu konuda yetkin olabilir mi , emin değilim.

annemle aramızda bozuk şimdi bişeyde soramıyorum ama ben istanbulda yaşıyorum sizde ist da yaşıyosanız sizce hangi hastaneye gitmeliyim

bence de doktora gitmen en iyisi herkesin söylediğine göre hareket etme canım daha sonra kötü olur senin için

​ben 15 yaşındayım.ve yaklaşık 1 veya 1 buçuk yıldır adet görüyorum fakat çok düzensiz.bazen her ay bazen 2 ayda bir bazen 3 ayda bir regl görüyorum.ve çok az kanamam oluyo.ilk dönemler böyle diğildi.ilk başlarda bikaç kişiye sordum daha yeni sonra düzene girer dediler ama hala girmedi ve okula gidiyorum düzensizz olduğunda çok kötü oluyo ne zman olucağımı bilmiyorum ama yinede hazırlıklı gidiyorum.ama bi misafirliğe filan gittiğimmde hep yanıma alamıyorum şimdi olmayalı 3 ay oldu.dün bi arkadaşıma gittim onun annesine sordu annem.kadın dediki benimde büyük kızım öyleydi düzensizdi dedi doktor kadın doğum hapı kullan dedi.bide şu sorun var ben hap yutamıyorum boğazıma takılıyo ve yaklaşık 2 gün kadar orda kalıo.her yöntemi denedim ekmeğin içini çiğnemeden yuttum vs.nese konuma geri döniyim siizce bi sorun varmıdır ve hastaneye gitmelimiyim.bide sizlere bi sorum daaha olucak hap içerken boğazımda kalmaması için ne yapabilirim?cevaplarsanız çokkkk çokkk mutlu olucam.şimdiden herkeze tüm ablalarıma sonsuz teşekkürler.

benim çok arkadasım vardı adet düzensizliginden dolayı dogum kontrol hapı kullanan ama benim bahsettiklerim üniv yasındakiler ama sen de bir kadın dogum doktoruna gidersen sana da vericektir muhtemelen.
ben hic kullanmadım ama sanırım kücük oluyor dogum kontrol hapları yutulmayak gibi degil

İstanbul ' da yaşıyorum ama bu konuda önerebileceğim bir hastane aklıma gelmedi. Bir arkadaşım JFK Hastanesi ' ne gtmişti Bahçelievler 'deki ve memnun kalmıştı.
Sağlık sigortanız vardır herhalde , bir devlet hastanesinden randevu alabilir ya da özel hastaneye bir miktar fark ödeyerek muayene olabilirsiniz. Bir de forumda şöyle bir başlık var , göz atabilirsiniz : http://www.kadinlarkulubu.com/jinek...oktorlarimizi-buradan-tavsiye-edelim-107.html
Çok geçmiş olsun , umarım iyi bir hastane bulabilirsiniz. :3:

İstanbul ' da yaşıyorum ama bu konuda önerebileceğim bir hastane aklıma gelmedi. Bir arkadaşım JFK Hastanesi ' ne gtmişti Bahçelievler 'deki ve memnun kalmıştı.
Sağlık sigortanız vardır herhalde , bir devlet hastanesinden randevu alabilir ya da özel hastaneye bir miktar fark ödeyerek muayene olabilirsiniz. Bir de forumda şöyle bir başlık var , göz atabilirsiniz : http://www.kadinlarkulubu.com/jinek...oktorlarimizi-buradan-tavsiye-edelim-107.html
Çok geçmiş olsun , umarım iyi bir hastane bulabilirsiniz. :3:

gerçekten çok çok teşekkür ederim zaten bizim küçücük hastalıklarda gittiğimiz hastane jfk bizde yaylada oturduğumuz için çok yakın oluyo.

her adet düzensizliği olana doğum kontrıl hapı vermiyorlarki.adet düzünsizliği neyden kaynaklanyosa ona göre ilaç veriyolar.sanırım küçük kistler olunca falan veriyolar kontrol hapı.bende prolaktin yüksekliği vardı bana onun için dostanex vermişti.nedene göre verdiği ilaç deişiyo yani.

tatlım daha 15 yaşndasın,yolun başındasın... Allah korusn birşey varsa dahi doktor bunun tedavisini tez vakitte yapar. Sakınola kulaktan dolma ilçalarla kendi tedavini kendin yapma. O haplar hormonları etkiliyor,ilerde başına birşey açarsın.. Reklamlarda da diyor ya Doktorculk oynamayalım =)

Hap yutma konusunada gelince enteresanmış :D:27:

Back