Yine aynı yöntem! 78 yaşındaki Maide Güngör "Bizler polisiz. Teröristler almadan paranızı bankadan çekip bize verin" diyen dolandırıcıların son kurbanı oldu İstanbul Üsküdar'da bir sitede yalnız yaşayan 78 yaşındaki emekli Maide Güngör dolandırıcıların son kurbanı oldu. Güngör, 145 bin TL ile eşinden miras kalan altınları dolandırıcılara kaptırdı. 14 Ocak Salı günü yaşlı kadına telefonla ulaşan kimliği belirsiz kişiler, "Emniyetten arıyoruz. Banka hesap bilgileriniz teröristlerin eline geçti. Paranızı onlar çekmeden siz çekin ve bize teslim edin. Soruşturma sonrası size geri vereceğiz" dedi. Dolandırıcılar, sürekli telefonda tuttukları kadının kendisinden şüphelenen banka görevlilerine söyleyeceği yalanı bile planladı. Banka şubesine giden Güngör, tatile gideceğini ve çocuklarına vereceğini belirterek 145 bin TL parasını çekti. Ardından bir poşete koyduğu parayı istenilen çöp konteynırının yanına bıraktı. Maide Güngör dolandırıcıların isteği üzerine evine giderek 60 bin TL değerindeki döviz ve altınları da dışarıda bekleyen şahsa verdi. 'HİPNOTİZE OLMUŞ GİBİ'
Kısa bir süre sonra dolandırıldığını fark eden yaşlı kadın, kızını aradı. İhbar üzerine siteye gelen polis, güvenlik kameralarını inceleyerek dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. Olayın şokunu hâlâ üzerinden atamayan Maide Güngör, "Profesyonellerdi. Rollerini o kadar iyi oynuyorlardı ki, resmen hipnotize olmuş gibiydim. Cep telefonum bir ara kapandı diye azar bile işittim. Evdeki temizlikçiler duymasın diye onların isteğiyle kendimi banyoya kilitledim. Bunların yakalanması lazım. Başbakanımızdan, İçişleri Bakanımızdan yardım istiyorum. Rahmetli eşimden kalan tüm paramı bunlara kaptırdım" dedi.