Bu Ülkeyi Terk Etmem Lazım

kemanci55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
98
1
26
Samsun
Merhaba arkadaşlar.
Ben üniversitede birinci sınıf öğrencisiyim.Yurdışına nasıl ve ne zaman çıkabilirim?Erasmus dedikleri bir eğitim sistemi varmış yurtdışında eğitim görebiliyormuşuz.Bu konuda bana bilgi verir misiniz?Bir de ben sınıf öğretmenliği okuyorum ilerde Almanyadaki türk okullarda görev yapabilirmiyim bunu sormak istiyorum.
Lütfen yanlış anlaşılmasın ben ülkemi milletimi çok seviyorum.Ama bazı özel sebeplerden dolayı gitmek istiyorum buralardan.Sorun şu ki eski erkek arkadaşımı unutmam için gitmem gerek yoksa burda kaldığım sürede hala içimde bir umut olacak acaba gelir mi diye?Aramızda sadece 4 saatlik mesafe var ben ondan çok uzaklara gitmek istiyorum vereceğiniz her cevap için şimdiden çok teşekkürler .

Kendinden ne kadar uzağa gideceksin peki ? İçinde bitiyor herşey kendini buna inandır ve kabullen öncelik ile.

yurt disinda ögretmen olabilemen icin türkiyede belli bir yil meslegini yapman lazim

sonra almancaninda oldugu sinavlara giriyorsun kazanirsan 5 yil yapip dönüyorsun sonra bir süre sonra yeniden deniyorsun ayni seyleri..

erasmusta ise okulunda bölümün gönderiyorsa sanirim yine sinava filan giriyorsun,bizim burda yurt disinda erasmus icin sinava girmiyorsun ama

ders bakimindan belli sartlari yerine getirmen gerek...sanirim türkiyede dil ile ilgili sinavada giriyorsun

erasmus hakkında bilgim yok ama öğretmen olduğunda yurt dışında çalışabilirsin.tabi şartları var sınavlarına giriyorsun dil sınavı falan da var.ama sanırım o zamana zaten unutursun hatta yeni bir ilişkin bile olur hiiiç merak etme.erasmus olur inşallah senin için de iyi olur.ama olmazsa da sen bu seneyi atlat sonra iyi olacaksın merak etme

Teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur ve unuturum.Ama şu çok acı çekiyorum kararım kesin gideceğim bunun için ne gerekiyorsa yapacağım.Ailemi de götürme olasılığım var mı?ben çok çalışırım gerekirse aileme de bakarım

erasmusla gidebilmen için başarılı olman gerekiyor notlarının hepsi yüksek olmalı. hocaların gözünede girmen gerekiyor. erasmusla gidecek öğrencileri hocalar belirliyor çünkü...... öğretmenliğe gelince belli bir yıl çalışman gerekiyor önce. daha sonra STS sınavı var eğitim bilimleri soruları soruluyor bu sınavda kpss eğitim bilimleri soruları gibi. bu sınavda başarılı olursan gidebiliyorsun.

erasmus 6 sene önce 2. ve 3. sınıflarda 6 aylık gidelebiliyordu.
İnternetten veya öğrenci işlerinden başvuracaksın sınava gireceksin
Ama her bölümün erasmusu yok sınıf öğretmenliği hakkında hiç bir bilgim yok.
En iyisi ögrenci işlerinden bilgi alman.
Aileni götüremezsin sadece sen gideceksin yol ve temel ihtiyaçlarını devlet karşılayacak.
İstersen kırgızıstanda manas üniversitesi var türk üniversitesidir çokta güzeldir. Mümkünse yatay geçiş hakkını kullanarak oraya geçiş yapabilirsin.
Yurtdışında eğitim için bir yöntem daha vardı ama tam olarak hatırlayamadım şimdi.
Sen yarın bi öğrenci işlerine uğra bu konularda en iyi bilgiyi onlar sana verecektir canım.
Ama bunu eski sevgiliyi unutmak için değil kariyerin için yapmalısın.
Olmadı üniversitelerin bir çok sosyal aktiviteleri vardır onlara katıl hem kafanı dağıtmış hemde kendini geliştirmiş olursun.
Daha küçüksün kimleri unutacaksın Allah bilir. Bu kadar sıkma canını

unutursun hem de bi güzel unutursun..ohhooooooooo..daha neleri unutacan canım benim..Allah bundan başka dert vermesin..bilirim sevmek güzel şey, kavuşamamak bir okadar acı..ama hayat işte..herşeyi zaman çözüyor..

Bu bilgiler tamamiyle kendim tarafımdan soru cevap şeklinde hazırlanmış olup, doğruluğuyla ilgili hiçbir garanti verilmemektedir. Bilgiler değiştirilmiş ya da üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir de, göstermeyebilirdi. Sorumluluk hissetmem, bilgileri resmi erasmus ofisinizden teyit ettiriniz. Soru cevap şeklinde yapılmıştır.

Erasmus Nedir?

Erasmus aslında Avrupalı, muhtemelen Belçikalı bir düşünürün adıdır. Aynı bizim Farabi gibi yani…

Erasmus, AB ülkeleri ve muhtemelen aday ülkelerinde yer alan anlaşmalı üniversiteler arasında hibeli ( öğrenciye para ödeyerek) olarak öğrenci ve öğretim elemanı değişim programıdır.

Kayseri şehrinde okuyan bir arkadaşımız, Paris şehrindeki bir üniversiteye 6 aylık veya 1 yıllık süreyle üniversitesinin Uluslar arası ofis tarafından aylık 300 ile 600 € arasında para alarak gittiği ve aldığı bir programdır yani.

Erasmusu kim yapar, niye yapar, nerede yapar?

Erasmusu ben yaparım, sen yaparsın, o yapar. Yani kısaca üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları yapar.
Niye yapar? Niyesimi var yau, elemanlar sana para veriyor, seni yurt dışına gönderiyor, geziyor tozuyor Avrupa görüyorsun, oradaki eğitim sistemini görüp dünyanın her yerinden elemanlarla tanışıyorsun, sonra gelip niye diye soruyorsun…

Nerede yapar; AB ülkelerinde yapar.

Erasmusta hibe ne kadardır? Nasıl ödeme yapılır?

Ülkesinden ülkesine değişir. 300 € dan 600 € e kadar çıkar, iner. Bu o ülkedeki hayat pahasına bağlıdır. Örneğin Finlandiya için 600, Yunan için 400, Polonya için 300 € verilir.

Bu oran üni’^den üniye değişmekle beraber, gideceğiniz toplam sürede ( örn 6 ay) alacağın paranın toplamının %80 i hesabınıza yatırılır. Dönünce de %20 si verilir. Bu oran bazen %70 e 30 da olabilir.

Dikkat : bu ödemeyle ilgili ofisten ve daha önce giden arkadaşlardan bilgi alın. Bu ödeme bazen geç yapılabilir ( 1 ay vs kadar), yapılmayabilir de, sorun ona göre. Ama en azından gitmeden önce kenara 3-5 bir şey atmaya bakın bence. 

Erasmus’ta sene kaybı var mı?

Ben kendim sorduğum için anladım Sizi bilmem. Hayır yoktur. Erasmusla gittiğin ünide aldığın dersleri TR’deki derslerle kredi oranınca denkleştirirler ve o şekilde almış olursun. Oradaki aldığın notlar kendi üni not cinsine çevirilir. Yani bir kayıp söz konusu değildir.

Erasmus kaç ay olur?

5 ay ya da 10 ay. ( yani 1 dönem veya 2 dönem)

Bir dönem gitsem iki döneme uzatabilir miyim?

Evet, ancak bu tamamen ünine bağlı. Benimki 2 dönemdi 1 dönem yaptılar, sonra tekrar 2

Yarın maç kaçta?

Konu dışı ama yarın maç yok, maç bugün, Sivas-GS

Bu Erasmus Yoğun Dil kursu ne ayak?

Herkese verilmemekle beraber ve her yerde verilmemekle beraber, o ülkenin dilini öğrenmek için 6 hafta kadar önce gidip, alınan, Erasmusun en güzel bölümüdür. Kesinlikle öneririm. Bu dönem içinde hibe alırsınız büyük ihtimal ben aldım. Ayrıca bazı bölümler bu kursu başarıyla bitirince art 8 erasmus kredisi de veriyorlar Ben aldım. Süper bi’ olay yani.

Pasaport ve vizeden bahsetsene?

Pasaportu harçsız alacaksın, ama pasaport deftere parası vereceksin.
Vize işlemini HOST üniversiteden gelen kabul mektubu ile yapacaksın. Dil kursuna gidenler ayrıca bir sorsun onun içinde bir resmi belge alsın.

Ha bu arada siz yine de konsolosluğa bir alo deyin, çünkü siteden yazılanın yanı sıra bazı ekstra evraklar isteyebilirler, mağdur olmayın, son günlere bırakmayın. Gidince de hemen oturma iznine başvurun, sallanmayın

Zaten vızeyı gıdım gıdım verıolar
Vatandaslıktan soz etmeyın cok sey ıstıolarncunku garantı edecen sponsor bulcan orda.

Aa ayip ettin sen abini birakip nasil terk etmek istersin ulkeyi

Aslinda gitsen fenada olmaz yengen biraz rahat nefes alir. Kesinlikle terk etmelisin ulkeyi hatta kutuplara filan git sen!!!

Aa ayip ettin sen abini birakip nasil terk etmek istersin ulkeyi

Aslinda gitsen fenada olmaz yengen biraz rahat nefes alir. Kesinlikle terk etmelisin ulkeyi hatta kutuplara filan git sen!!!

hahahay :) hiçte fena olmaz kızcağız kafasını dinler azcık görümce dırdırı olmadan yaşar.merak ettim yengesi ne düşünür bu kız hakkında acaba?

Çok çalışıp ailesine de bakarmış oyy oyy :) Ailen zengin değil miydi senin :) Yengen batırdı herhalde :))) Böyle fake konularla insanların zamanını çalmaya gerek yok.

Bu nasil bir konu anlamadim vallahi, biri birsey sormus sonra baskalari git falan yengen zengin degilmiydin gorumcen derken acayip fransiz kaldim konuya, biri ozet gecse vallahi iyi olur, ben de ciddi ciddi okudum basta ama..

Bu nasil bir konu anlamadim vallahi, biri birsey sormus sonra baskalari git falan yengen zengin degilmiydin gorumcen derken acayip fransiz kaldim konuya, biri ozet gecse vallahi iyi olur, ben de ciddi ciddi okudum basta ama..

en son actigi konuyu arattir

bu arkadaş, trabzondaki üniv. kazanıp yengeciğinin yanına yerleşecekti de istenmeyince o kadar seyi yapmıştı demi

hayırdır arkadaşlar yeni bir cümbüşmü var bu ara kk kaynıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…