• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bu süt nasıl artar ne yaptıysam artmıyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

efren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2007
54
0
86
İstanbul
arkadaşlar humana stil tea içiyorum.yememe dikkat ediyorum.normalde de çok su içerim yine içiyorum.bol bol kayısı suyu tüketiyorum.2-3 saatte birde sağıyorum.yinede artmıyor.demir ilacımı içmedim uzun bir süre onla alakalı olabilir mi?lütfen bana bir akıl verin.süt çok azaldığı için bebeğimde emmek istemiyor.durum vehametini şöyle açıklıyayım bütün koca bir gün ancak 25 ml.sağabiliyorum.önceden gayet iyiydi.hem emzirir hem de sağardım.artık çok yoruldum ama sütten de vazgeçemem

canım benim öncelikle kesinlikle stres yapma.birde börülce haşlayıp limon ve azcık yağla salatasını yapıp yiyebilirsin.rezene çayı içebilirsin.kuru börülcenin faydası olduğunu duydum.bende denedim belki kendiliğinden geldi sütüm belkide börülcenin faydası bilemiyorum ama dene bi istersen.bol sütlerin olur inşallah arkadaşım.

canım günde 2lt yakın su iç.su bile çok süt yapıyor.bende demir hapını bırakdım ama bilmiyorum onunla alakalı değildir sanırım.ben su içiyorum sürekli

canım ısırgan çayı iç iyi gelir birde eczanelerde vitamalt diye alkolsüz bira satılıyor çokta pahalı değil alabilirsin.birde yer elması ye bol bol bunlar kendimde denediğim faydasını gördüğüm şeyler inşallah sendede işe yarar.14 ay emzirdim ben

arkadasım esra ceyhanın programında ızlemıstım aylar once, 6-7 tane kuru ıncırı once yıkayıp sonra ellerınle ıkı parcaya ayırıyorsun daha sonrada 1 lıtre kaynamıs suyun ıcınde tam 6 dakıka kaynatıyorsun o suyu sogutup gun ıcerısınde ıcıyorsun.bunu anlatan bı bıtkı uzmanıydı ve dunyada en cok sut yapan seyın bu tarıf oldugunu ıddıa ettı.bunu dogumyapan bı arkadasımla paylastıgımda gercekten cok etkısı oldu demıstı ınsallah senınd eısıne yarar.

Pişmaniye
Kadayıf Tatlısı
Kuru İncir Hoşafı
Kremalı Yaş Pasta
Bulgur Pilavı
Kuru Soğan

özellikle

Helva yani tahin helvası..

Yazdıklarımdan birini bile, günde bi parça tüketirsen sütüyün önüne geçemezsin..Ben 7 ay dolu dolu emzirdim..Bu tavsiyelerimi değerlendir..

Son düzenleme:
Bazen ne yapsan işe yaramıyor bazen de söylenenlerin birini bile yapsan çok işe yarıyor. Ben de azaldığı zamanlarda her şeyi denedim. Bazen sağmak sütümü çoğalttı bazen bulgur. Şimdi 1 haftadır arkadaşların dediği incir kürünü uyguluyorum aman aman bir fark olmadı. Bakıyorum insanlar tek göğüslerinden 130 150 cc süt sağdıklarını söylüyorlar ama ben en dolu olduğu zaman 60 cc sağıyorum öbürünün en dolu olduğu zamanda ise 40 cc sağıyorum. Gerçi yine de kızım 3 aylık ve her ay ortalama 1 kilo aldı. Buna rağmen yani. Sanırım kızım cekince süt geliyor ama ben sağınca gelmiyor.

Yani son söz olarak ben en çok moralim bozulduğunda sütümün gittiğini gördüm. Bu yüzden moralini bozma. Sağarak mı besliyorsun bebeğini. Belki senin de benim gibi sağınca gelmiyordur. Bebeğinin kilo alışı nasıl.

Bu arada ben şimdi ısırgan otu ve vitamalt ı deneyeceğim.

soğanlı bulgur pilavı dereotlu yoğurt ve elma kompostosu geçekten mucize.bir de ben her sabah kahvaltıda yarım kase tahin pekmez yiyorum.öğleden sonra da koca bir kase cornflakes şu mısır gevreği varya sadesini.bol sütle biraz da şeker koyuyorum.bebeğim sekiz aylık ve hala fazlam var.sağıyorum fazlayı...:nazar::nazar::nazar:

canım özellikle kuru soganı bende duymuştum ama ne kadare etkili bilmiyorum benim sütüm hep iyiydi 20 ay emzirdim ben....

canım ben çok boza içiyorum.onun üstunde birsey tanımam.ve bol bol su iç.stres yapma.bol sütler arkadasim.

bende kuru mayayı duymuştum bi tatlı kaşığını bir su bardağı ılık suda eritip için diye normalde bira çok süt yapıyomuş biranın hammaddeside maya zaten belki doğrudur denemedim ben bol sıvı tüketince gayet güzel geliyo ama bugün moralim bozuldu biraz ağladım hemen sütüm azaldı stres yapmamak lazım ama gelde biz kadınlara anlat

bende herşeyi denedim sütüm kesilme noktasına gelmişti. vitamalt imdadıma yetişti. çok yararını gördüm. dene istersen.

arkadaşlar sütün çokluğu önemli ama esas olan kalitesi benim sütüm de çok azdı ama Allah'a şükür kızım çok iyi gelişmişti.İnşallah 2. bebeğime de yeter.

ben de bu sorunu yaşıdım.ben ayva komposto yapıyorum her gün ondan içiyorum.çok memnun un sütümü çok artırıyor. bide şehriye çorbası bazaları komik gelebilir ama bu çorbayı yediğim zaman sütüm artıyor.çorbanın içine patates havuç ve yoğurt ekliyorum belki de eklediğim havuçtan kaynaklaniyor çünkü havüç da sütü artıyor.kırmazı lahana ve mercimek de sütü artırıyor.

Arkadaşlar beslenme tabi ki çok önemli ama bazen ne yersen ye ne içersen iç artmıyor hatta daha da azalıyor.Bunun sebebi de uykusuzluk ve stres.Bol bol dinlenmeye gayret etmek lazım.Uykunun yerini bişey tutmuyor.Ama stres varsa uyku da nafile.Mesela bugün benim moralim bozuktu ve yaklaşık 3.5 lt sıvı tükettim.Bunun içinde humana still tee çayı da var.Et,tavuk,sütlü tatlı,mayalı poaça,kısır,ayva,hurma yedim...Aklıma gelenler bunlar...Süt yapan ne varsa yedim yani:))Ama sonuç...Dün neredeyse aç gezmeme rağmen 45 50 cc çıkartırken bugün 25 30 cc ancak çıktı.

Öncelikle stres yapma. Sütün baş düşmanı stres. Kayısı suyu ve süt bebeğin daha ufak olduğu için gaz yapar. Sütünü sağmak yerine emzir. Ne kadar sık emzirirsen süt arz - talep meselesi olduğu için artar. Suyu ılık iç. Ben yazın ortasında bile ılık su içtim. Harnup pekmezi ve ceviz, dereotu ye. Rahat ol. Sütün bol olsun

canım, en onemli sey sık sık emzir.nekadar sık emzirirsen okadar sutun artar.bunu butun doktorlar soyler.optum

canım benim ne yaşadığını çok çok iyi anlıyoum 2 aylık bi kızım var 3 gündür sütüm yok bebeğim açlıktan bas bas bağırıyor senağlamasenağlamasenağlama
sütümün artması için neler yapmadım ki ama nafile midemi doldurmaktan başka bi işe yaramadı su iç acaip süt yapıyor deniliyor günde 3 litre su içiyorum diğer sıvılar hariç humana deniyor hiç bir işe yaramadı aklına ne gelirse artık
ve hala sütüm yok sana hiç bir gıda tavsiye edemem çünkü stres varsa eğer ne yersen ye değil süt hiç bir şey olmaz canım
o yüzden iyi dinlen ve stresten uzak dur tabi bebeğin açlıktan için için bağırırken ne kadar stresten uzak durabilirsin işte onu bilemem çok üzgünüm inşallah içini karartmamışımdır ama işte bu ruh halindeyim umarım Rabbim hepimize bebeklerimiz 6 aylık olana kadar sadece anne sütüyle beslememiz için yardım eder inşallah:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım öncelikle ne yapsam bu süt artmıyor diye düşünmeyeceksin.
benim sütüm çok fazla,zamanla dahada artacak,bebeğime çok bile gelecek şeklinde sürekli kendi kendine pozitif telkin yap.yoksa ne yersen ye gerçekten artacağına inanmadığın,stres yaptığın sürece artmaz.
ayrıca çok süt gelmeside kriter değil ki.
benim sütüm günde 50-100 cc zor çıkarken arkadaşımın tek göğsünden günde 150-200 cc süt çıkıyordu.ama 9.ayda sütü bitti.bense 2 sene emzirdim.
sen sütünün uzun süre idareli yeteceğini düşün.
ve birde mutlaka sağ.gerekirse yarım saatte bir sağ.ama önce sağ sonra emzir.bebek emdikten sonra göğsünden süt gelmeyebilir.onların çenesi makinelerden daha kuvvetli çünkü:)

Back