Bu sıkıntım için Muhasebeciler - Mali Müşavirler den fikir bekliyorum !

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
358
Merhaba arkadaşlar ben 3,5 yıldır bir inşaat şirketinde ön muhasebe / sekreterlik işiyle uğraşıyorum.
Muhasebe de 2 kişiyiz. 47 yaşında bir bey üst üm.

Öncellikle bu şirkette ben ( ki kendi içinde 2 şirket ) :

*2 ayrı şirketin bütün fatura girişlerini yapıyorum
*4-5 bankanın yüklü hesap ekstresini ben işlerim
*2 Şirketin de alacak ödemelerini ben hazırlatırım. (çek ödemelerini müdürüm hazırlar)
*kdv kontrolü yapar formu hazırlar müşavire yollarım
*babs yi hazırlarım.
*Kredi kartları ödemeleri takip eder ve de işlerim. ( çok yüklüdür onlarda )
*çay / telefon da bana bakar - ki çok sıktır çay muhabbeti.

Sorun şu: biz tam tasdikli çalışıyoruz. Yeminli mali müşavirimiz geldi ve şakayla karışık sen niye hiç yardım etmiyorsun x bey'e, bi tembellik var sende. Öğrenmeye çabalamıyorsun gibi takıldı. Eski tanıdığım aysun değilsin daha iyiydin gibi dedi. Oradan da x bey, ona sorsan herşeyi biliyor o yapıyor ben bişey yapmıyorum der dedi. Tamam ben muhasebeciyim diyemem bu kadar yaptığımla ama idare ediyorum bayağı çünkü X bey ayriyetten de dışarıdan 3-4 şirketin muhasebelerini yapıyor bu şirketin içindeyken bile. ve asıl olan bizim şirketlerimizin bu saydığım işlerini ben yapıyorum. Sağolsun öğretti ama ben de 0 değildim geldiğimde 4 yıllık işletme mezunuyum ve staj gördüğüm bi firma vardı. Bazen olur ki bu şirketin işlerini bahane edip diğer şirketlerin işleri için koşturmaya dışarı çıkar.öyle olunca ben tek kalıp daha çok koşturuyorum ama gene de pek bişey demiyorum. Patronlarım (3 ortak) memnun olduklarını söylerler hep benden. ha şöyle bişey var: inşaat sektörü olduğumuz için her daim iş yapmıyoruz günün 4 saatini nette geçirebiliyorum çünkü ne fatura geliyor ne bişey. telefona bakıp çay dağıtıyorum. Yeminlimiz geldiğinde de böyleydim ama ccanım sıkıldı özgüvenime zarar verir böyle şeyler. Siz olsanız ne düşünürdünüz ? ve asıl sorum nasıl kendimi ilerletebilirim muhasebe kursuna gittim çok basit şeyler anlatıyolar.Ben Muhasebeyi daha geniş nasıl öğrenip uygulayabilirim. ?

Son düzenleme:

sizin yaptığımız işlerin aynısını yapıyorum.hemde biraz daha fazlasını.çünkü çalıştığım şirkette muhasebede yalnızım.kendinize sıkıntı yapmayın çünkü zaten muhasebe başlı başına yoğun bir iştir bir de bunlarla kafanızı yormayın.bir sürü iş saymışsınız yaptığınız.tembellik yapsaydınız o işleri kim yapacaktı.o işler yapıldığına göre demekki tembellik yapmıyorsunuz.muhasebe eğitimden çok yapılarak öğrenilen bir iştir.daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız resmi muhasebeyede sizin bakmanız gerekir.bunuda ancak yaparak öğrenirsiniz.yeminli mali müşavirin yanında çalışıyor olsaydınız resmi muhasebedede yeterli bilgiye ulaşırdınız.ama çalıştığınız şirkette bu saydığınız işleri yapıyorsanız kendinizi hiç kasmayın.isterseniz boş kaldığınızda x bey dediğiniz kişinin yaptığı işleri inceleyebilir bir tık daha bilgi sahibi olabilirsiniz.

mevzuat takip ediniz. Boş zamanlarınızda internette ya da üye olabileceğiniz aylık dergilerle vergi ve sgk konularında değişiklikleri takip ediniz.

mevzuat takip ediniz. Boş zamanlarınızda internette ya da üye olabileceğiniz aylık dergilerle vergi ve sgk konularında değişiklikleri takip ediniz.

Ön muhasebe olarak zaten yapabileceğiniz daha fazla birşey yok çalıştığınız yerde. Daha ilerisini öğrenmek istiyorsanız, resmi muhasebe tutabilmeniz gerekir ki, o da ancak büro içinde öğrenebileceğiniz bir iştir.

Sağolun değerli fikirleriniz için. Mali müşavir yanında en azından cumartesilerimi geçirsem az da olsa öğrenebilrmiyim bişeyler. Çıkamıyorum işten borçlarım çok. 1 ay boşta kalma lüksüm yok yada mali müşavirlerin verdiği en fazla maaş 600-700 araştırdım.borçlarıma yetmiyor ne yapsam bilemiyorum internetten dediğiniz gibi okumaya çalışıyorum muhasebe bilgileri alıyorum. Şuanlık cumartesi smm ile çalışmak sanırım tek çarem

bir arakdaşın varsa şayet büroda çalışan yoğun dönemlerde h.sonları yardımcı olabilirsin..ön muhasebe dediğimiz şey aslında genel muhasebeden bağımsız değil..muhasebenin önü arkası olmaz derdi bir tanıdığım..doğru da...bu işi ön ya da arkada yapan çay dağıtmak ,telefonalra bakmak..ülkemizde maalesef yönetici asistanı,sekreterlik,santralci,çaycı,temizlikçi...bütün bu iş tanımlarını içeren tek bir meslek varsa ki muhasebe..ancak kurumsal bir firmada çalışıyorsanız bu meslekte sayfın olabiliyorsunuz maalesef..onun dışında paralanmaktan öte geçemiyoruz...bunları, tüm bu aşamalaradan geçmiş biri yazıyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahh çok doğru eylül çay dağıtma o kadar sık ki bazen yemekleri bile önlerine götürdüğüm oluyor dolasıyla x bey in yaptığı işi kaçırıyorum izleyemiyorum. Sonra neden hata yaptın yada neden kredi kartının ödemesini takip etmekdin oluyor

muh. dergilerini takip edebilirsiniz dedikleri gbi mali mşavirlik bürosunda çalışırsanız çok şey öğrenirsiniz muh. ilerlemek istiyosunuz sanırım ne güzel çok zor bir meslek muh. ben artık işimde mutsuz olduğumdan çıktım verdikleri parayada değmiyo yaptığımız iş bu öğrenme isteğinizle umarım iyi yerlere gelirsiniz

İnşallah hedefim mali müşavirlik değil kesinlikle de olmam muhasebeyi sevmiyorum ama aram rakamlarla iyidir ve evraklarla uğraşmayı seviyorum hedefim uluslararası bi firmada muhasebe departmanında çalışmak müdür olabilirmiyim bilemem ama çay taşıyarak telefona bakarak da nasıl olacak bilemiyorum. durumum düzelince yabancı dil de düşünüyorum bakalım inşallah. Siz tamamen mi bıraktınız mesleği ?

şimdilik bıraktım üni.dede 2 yıllık muhasebe ve finans okumuştum okuduğumda yanıyorum iş hayatına grince ben bunun içinmi okudum dedim nefret ettim mesleğimden soğudum ama ynede iyi bir firmada iyi insanların olduğu bir yer olursa yne devam ederdim ben çalıştığm yerde çay temizlik falanda yapmıyordum ama muhasebe başlıbaşına sorunlu stresli bir meslek

aynen baş ağrısı başka bişey hata yapsan büyük sorun o başka...

İnsan kaynakları departmanı da olabilir yapabilirim gibime geliyor. ve ben bu meslek en az geliri olan bir meslek eğer smm olamazsan. bu çok kötü bişey

Muhasebe dıger mesleklere gore hala toplum nezdınde gereken saygınlıgı saglayamamıs olmasından kaynaklanıyor cogu sey..İşletme menzunuysanız kurslara gıtmenızı tavsiye etmıyorum Cunku okulda ogrendıklerın yeterlı gelir..Pratık bılgı daha onemlı benım gozumde..

Ofis icinde iş öğrenebilmeniz için Genel Muhasebe adına ofiste kullandıgınız programı biraz cozduysenız eger,gecmıs kayıtlara bakmanız..yada dosya uzerındekı fıslere bakarak hangı evrak ıcın hangı ıslem yapıldıgını cozebılmenızı kolaylastırır..Ilk adım ıcın nAcizhane tavsiyem..

Cumartesı gunlerı calısmak yeterlı olup olmayacagına emın degılım ama Buronun sart oldugunu dusunuyorum..Muhasebecıler ıcın buro ıkıncı okuldur..

evet mali müşavir yanı çok iyi oradan çıkanlar herşeyi biliyor oluyorlar yalnız orada da maaş düşük normal de borcum harcım olmasa hiç önemsemem öğrenmek için değer.Ah bu borçlar elimi kolumu bağlıyor

Arkadaşım sana naçizane tavsiyem eğer smmm olmaya niyetin yoksa, kendini o kadar paralamana da gerek yok. Yani belgesiz o kadar yükselebilmeni (iyi bir firmada muhasebe müdürlüğü gibi) maalesef pek mümkün görmüyorum. Bu meslekte ara eleman olarak, belgesiz bir şekilde iyi para kazanman çok zor, piyasa belli. Zaten bayanları da büroda çok tercih etmezler açıkçası, sebebine gelince, dışarı işlerine, getire götüre, vesaireye erkek elemanı yollamak daha kolaydır.

arkadaslar, benimde bir sorum olacak.Ben yurtdisinda ekonomi yüksek lisansi yaptim.Yüksek lisansim vergi hukuku ve isletme informatigi üzerine .Almanyada mali musavirlik gercekren para getiren ve saygin bir meslek.sirketlerde Tax Manager olarak calisiyor cogunlugu.Peki türkiyede sanki herkes kücük görüyor gibi geliyor,yani davranislarindan ben öyle anladim.Durum nasildir ?Geliri nasildir ? Bana cevap verirseniz sevinirim.

Smm olmak çok zor geliyor zehir gibiler ya da ben bu mesleği o derece sevmediğim için öyle geliyor bana.Sevsem yapamayacağım yok. Peki İnsan kaynakları bölümüne geçmek nasıl olur İşletme mezunuyum bu bölüm hepsini kapsıyor zaten.

Benim bildiğim tanıdığım mali müşavirler kadarıyla iyi çevresi olan çok güzel para kazanıyor eğer çeneniz sağlamsa az da çevreniz varsa çok rahat yaşarsınız türkiye de mali müşavir olarak. Olmadı Firmada muhasebe müdürü olarak çalışırsınız onların maaşı 10.000 den başlıyor o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…