Bu Şartlarda Tüp Bebek Yaptırabilir miyim ?

ysmncee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
4
0
86
İstanbul
Merhaba , bu benim ilk mesajım. Aklıma takılan çok önemli bir soru var. Şimdi baştan anlatayım. Ben 1992 yılında eşimle evlendim. 17 Senelik evliyiz. İlk hamileliğin 2 yıl sonra 1994'te oldu ve 1995'te sağlıklı bir erkek çocuk doğurdum. Daha sonra 1998 senesinde tekrar hamile kaldım ama daha 30-35 günlükken düşük yaptım. Sonra 8-9 Sene boyunca 2007'ye kadar çok istedim bebek ama uzun bir süre olmadı. Daha sonra umudumu kesmiştim. Zaten şu anda 41 yaşındayım , eşim 44 yaşında. Ama umudu kesmişten 2 ay önce hamile kaldım. fakat 3 doktora göründüm ve üçüde bebeğin kalp atışlarını 2. ayda duyamadı. senağlama Bebek ölmüş içeride. ve bu sabah bir operasyonla bebeği aldılar mecburen. Bu bebeği çok istemiştim. Doktorum zaten 41 yaş çok risklidir dedi. Kromozom anomalisi ihtimali varmış ki düşmüş dedi. Bundan sonra kesinlikle hamile kalmaya çalışmayın , gelin size tüp bebek yapalım dedi. Bende çok istiyorum bir bebek daha. Sizce yukarıdaki şartlarda sosyal güvencemden (Emekli sandığı çalışanı) yararlanarak Tüp Bebek yaptırmam mümkün mü ? Ne ben ne de eşimde kısırlık yok , fakat hamile kalmam çok zor ve 41 yaşındayım. Herhangi bir hamilelik durumunda kromozom anomalisi ihtimali yüksek.
Cevaplarınızı bekliyorum .

Merhaba , bu benim ilk mesajım. Aklıma takılan çok önemli bir soru var. Şimdi baştan anlatayım. Ben 1992 yılında eşimle evlendim. 17 Senelik evliyiz. İlk hamileliğin 2 yıl sonra 1994'te oldu ve 1995'te sağlıklı bir erkek çocuk doğurdum. Daha sonra 1998 senesinde tekrar hamile kaldım ama daha 30-35 günlükken düşük yaptım. Sonra 8-9 Sene boyunca 2007'ye kadar çok istedim bebek ama uzun bir süre olmadı. Daha sonra umudumu kesmiştim. Zaten şu anda 41 yaşındayım , eşim 44 yaşında. Ama umudu kesmişten 2 ay önce hamile kaldım. fakat 3 doktora göründüm ve üçüde bebeğin kalp atışlarını 2. ayda duyamadı. senağlama Bebek ölmüş içeride. ve bu sabah bir operasyonla bebeği aldılar mecburen. Bu bebeği çok istemiştim. Doktorum zaten 41 yaş çok risklidir dedi. Kromozom anomalisi ihtimali varmış ki düşmüş dedi. Bundan sonra kesinlikle hamile kalmaya çalışmayın , gelin size tüp bebek yapalım dedi. Bende çok istiyorum bir bebek daha. Sizce yukarıdaki şartlarda sosyal güvencemden (Emekli sandığı çalışanı) yararlanarak Tüp Bebek yaptırmam mümkün mü ? Ne ben ne de eşimde kısırlık yok , fakat hamile kalmam çok zor ve 41 yaşındayım. Herhangi bir hamilelik durumunda kromozom anomalisi ihtimali yüksek.
canım selam tüp bebek yaptıramazsın emekli sandığı ile çünkü yaş sınırı 39 olması lazım 39 dan sonra yapmıyorlar bide hiç çocuğun olmaması lazım canım bende yaptıracaktım ama benimde yaşım tutmuyor ben 40 yaşındayım benim hiç çocuğum yok 1 yıl olacak ben evleneli geç evlendim ben canım malesefki sen bence eğer çok istiyorsan ya özel yaptıracaksın yada bırak yine hemile kalırsın belki bak ne güzel kendiliğinden hamile kalıyorsun ben onuda kalamıyorum canım allah çocuğuna uzun ömürler versin canım olmazsa bile ne güzel bir çocuğun var canım kendine iyi bak kromozon herkeste olcak diye bişey yok canım zaten ultrasonda ve üçlü tarama testinde çıkıyor herşey biliyorsundur bunu sende

selammmmmmm ysmnce..............canım neredeyse senınle aynı durumdayız aynı tarıhte evlenmışız ve benımde 95 doğumlu bı oğlum var tedavıyle............benımde arada bı duşuk bı erken doğumum var..........ben senın gıbı hamıle kalamıyorum tedavıyle kalabılıyorum........bende sorun yok..........şimdi bende 41 yaşına gırecem ve son defa mıcro denıcem inş.........özelde denıyorum ben.........sana tavsıyem hamıle kalabılıyosan kendılğiğnden kal canım..........valla tedavıdede yapılan çok farklı bı şey yok...........olumsuzsa zaten yapacakları şeyler aynı benım tedavuıyle hamıle klaldığım öncekı gebelığımde ıkızdı bırınde problem goruldu sonlandırıldı dığerıde çok geçmeden erken doğdu.........sıkıntıalrı yıne sen yaşıyosun..........bu yaş ta çok arkadaşım sağlıklı doğurdu..........rabbım hayırlısını versın canım..bu işler zor..........bızımde amacımız oğlumuza bı kardeş vermek çokk ıstıyoorr..........rabbım kımsenınn emeğını zayı etmesın............herkese annelığı tatdırsın............yada canım ıyı bı merkezle yada doktorla konuş belkı karar vernene yardımcı olur...............dua ile.................

arkadaşlar cevabınız için çok teşekkürler . el-muallim, inş bu seferki tedavin başarılı olur. tavsiyene uyup , işinin ehli bir doktor bulmaya çalışacağım. hayırlı haberlerini bekliyorum canım. a.s

ablacım Allah evladına sağlıklı ömür versin. bildiğim kadarıyla devletin tüp bebek tedavisi için şartları var, bu şartlara uygun olmayınca malesef parayla yaptırıyosun

yaş sınırı 39
eşlerden birinin kısır olduğunu gösteren rapor
en az 3 yıl nikahlı olmak
3 başarısız tedavi

aklıma gelenler bunlar.

ysmncee ben 42 oluyorum bu sene. geçen sene normal hamile kaldım ama boş gebelik çıktı aldırdım. 39 yaşında hamile kaldım ama evliliğe karar vermemiştim aldırdım. şimdi 2 gün oldu başlayalı tüp bebek deniyorum. 40 yaşından sonra devlet birşey vermiyor. zaten sen daha önce de deneyemezdin çünkü allah bağışlasın 1 çocuğun var çocuk olunca da devlet birşey vermiyor. bence 1 çocuk daha istiyorsan çok acele etmelisin. alman memorial gibi bu işte uzman bir hastaneye başvur. merkeze göre değişiyor ama testler ilaçlar ve tüp bebek ücreti ile maliyet 5000-8000 arası değişiyor. ben en pahalısı ama ekip ve labaratuar çok iyi bu yaştan sonra da olsa olsa 1-2 daha deneme şansım olur zaten fazla zamanım yok diye almanı seçtim. olmazsa yaz sonu falan yine orada deneyeceğim. anadolu yakasında otursaydım yine bahçeci ekibinin ama fiyatı daha uygun diye umutu seçerdim.hormonlar iyi olsa da hala yumurtlaman olsa da 43-44 bizim için hamile kalabilecek son yaşlar. evet kromozom anomalisi şansı yüksek. ama bunun için 35 den sonra amniosentez yapıyorlar zaten. düşük şansı da yüksek. biz yaşlarda en yüksek ortamalı almanda bile tüp bebekte sağlıklı doğumla sonuçlanan gebelik elde etme olasılığı % 25. bunu bilip yola çıkmak gerek. 2-3 yıl sonra keşke dememek için de denemek gerek derim.

çok kalabalık (bahçeci kliniği biraz daha rahat) ve çok hızlı bakmalarına rağmen alman üstelik en pahalısı da çünkü en iyi başarı oranları, en iyi labaratuar onda. anadolu yakası olabiliyorsa umut tüp bebek. o da bahçeci ekibinin ve fiyatlar çok daha uygun. bunlardan sonra da memorial falan herhalde. oradan da oldukça memnun gidenler.

Back