Bu şartlar altında 2. çocuk doğru olur mu?Ne yapmalıyım? 7 yaşında Oğlum 2.kardeş istiyor tabi anne baba olarak biz de istiyoruz.

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.098
852
123
33 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Kardeş istiyor, biz de ebeveynleri olarak istiyoruz, biraz geç kaldık sanırım yaş da ilerliyor.Yaklaşık bir- bir buçuk aydır memede ağrı, süt gelecekmiş hissi, aşırı derecede yanma ve ele gelen kitle/kitleler var ilk hafta genel cerrahide muayene oldum şehir hastanesinde ultrason ile bakıldı. Fibroadenom var denildi 6 ay aralıklarla takip edilecek denildi. Üniversite hastanesine randevu aldım bu ayın sonunda tekrar ultrason ile baktıracağım. Adet olacağım iki hafif hafta boyunca özellikle son birkaç gündür yanma hissi çok fazla. Başına gelen var mı? Bu şartlar altında 2. çocuk sıkıntılı olur mu? Emzirmeden sonra ya da başka bir çözüm ile bu fibroadenomdan ve yanma hissinden kurtulur muyum başına böyle bir şey gelen var mı?Hem meme kanseri olmaktan korkuyorum hem de bu yanma hissi beni mahvediyor. Bu şartlar altında 2. çocuğa hamile kalmak doğru olur mu? Kadın doğum uzmanına da randevu aldım dr ile de görüşeceğim fakat başına gelen var mı, tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim, yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Ya benim üniversitede iken bahsettiğiniz kitleler olmuştu. Adet dönemi o ara çok gelirdi elime sonra kayboldu gitti. Sonrasında hamile kaldım, bebeğim de oldu.
Bir kadın doğum uzmanı ve genel cerrah ile görüşseniz sizi en doğru onlar yönlendireceklerdir. Sonuç olarak kistik yapıyı ve hormonları onlar bilecekler.

Randevu aldım görüşeceğim inşallah, geçti mi peki kitleler?

Geçmiş olsun hastalık hakkında bilgim yok ama gebelikten önce tedaviye yoğunlaşmanız daha mantıklı değil mi?

Tedavisi yok ki :) ben üniversitedeyken olmuştu doktor geçer dedi, hormonlar ile ilgili bir durummuş. Dönemsel olarak artıp kaybolması da hormon seviyesinin artmasıyle ilgiliymiş.

Evet evet geçti.
Bir kaç sene çok sık oldu. Her adet dönemi acırdı, yanardı cayır cayır.
Ayy ilk çıktığında ağlaya ağlaya doktora gitmiştim.
Ya çok sevindim ben de öyleyim şu anda. Yanıyor alev alev kitleler kayboldu mu peki kusura bakmayın çok soru sordum.

Benimde fibroadenomum var, şimdi senede bir kontrol ediyoruz. Yaşla ilgili bir durum değil, ben 2011 yılında öğrenmiştim durumu, çok şükür sorun olmadı. Çocuğum yok, Allah nasip ederse düşünüyorum ilerde.. Yani anlayacağınız cocuğa engel olduğunu düşünmüyorum ve olduğuna dair birşeyde duymadım

Sorması ayıp olmazsa kaç yaşındasınız şimdi, yanma vs var mı sizde de?

Estağfurullah. Eskiden elime gelirdi. Kayboldu sanırım en son küçülmüştü mamografide, uzun zamandır da takibe gitmedim.
Çok teşekkür ederim sağolun siz de aksatmayın kontrollerinizi, Rabbim evlatlarımıza bağışlasın bizleri, evlatlarımızı da bize inşallah, gecinden versin inşallah. Tamamen geçer bir gün inşallah.

Kanser teshisi konmamis. Ama tabi sanirim belki buyuyor mu diye takip edip ona gore biopsy yapacaklar. Henuz yapmadilar mi? Bence ilk bekleyin kanser falan mi bir anlasilsin, sonra eger kanserli degilse (bir kac arkadasimda da olmustu. kitleyi aldirdilar sorun kalmadi) yaslar da artik cok gec degilse, ekonomik ve ruhsal acidan cocuga hazirsaniz, neden olmasin?

Aldırınca tekrarlıyormuş diye duydum. Şubat'ın sonunda 2. ultrason çekilmiş olacak, birkaç ay daha bekleyip son bir kotrolden sonra sanırım Rabbim de nasip ederse inşallah. Sagolun cevap verdiğiniz için.

32 benim geçen ay ağrım çoktu, kıyafetlerim bile ağrıtıyodu dönem dönem daha fazla ağrı hissediyorum
Yanma değil ama baskı gibi.. Ama sorun değil şükür
Benim ilk defa başıma geldi malesef 1-2 aydır böyleyim, baskı bende de var, yanma çok fazla teşekkür ederim cevabınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…