• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu sabah tatile gidecegiz ama dis agrimdan yerimde duramiyorum

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
Dunden once kanal tedavisi ve dolgu yaptirdim alt dislerin sag ve soluna azi dislere sol curumustu baya . Sagda Agri yok sol felaket . 20 lik dislerde agzimdaki dislere yatay oldgundan cikamiyormus o basincta agri yapablirmis e ondansa iki tarafinda ole sagdaki azi dis agrimiyorda neden sol tarafi boyle berbat . AAcilemi gtsemki ? Yarin tatile gdecegz esmle . Bu saatte acilede gtmk istemiyorum . Uykusundan ettim esimide kac saattir yeni uyudu uyandrmkda istemiyorum . Agri kesici ictim majezik hemde gecmedi . Kolonya li pamuk koydum 3 4 kez gecmedi. Tuzlu suyla calkaladim ssimdi anca oyle gecti .
Yatarken soguk sut icmstim acaba ondanmidr ? Kanal tedavisinden sonra normal mi boyle agrilar tum gun agrimamisti gece zehir oldu ama agladim agrisindan o kdr berbat simdi yine basladi

Yok kanaldan sonra agri olmaz eger disin agriyosa kanali iyi yapamamistir. Ama tuzlu su gargarasiyla gectigine gore dis etlerin de agriyo olabilir. Eger agriyan disinse doktora gitmen lazim tatil zehir olur, dis etlerinse tuzlu suya devam et

Yok kanaldan sonra agri olmaz eger disin agriyosa kanali iyi yapamamistir. Ama tuzlu su gargarasiyla gectigine gore dis etlerin de agriyo olabilir. Eger agriyan disinse doktora gitmen lazim tatil zehir olur, dis etlerinse tuzlu suya devam et

Tuzlu suylada 10 dk gecti simdi yine haff basladi yemek yiyip soguk sut ictikten sonra basladi tum gun agrimamisti acaba ondanmiki doktora gttim doktor 20lik disler basinc yapiyor ondan dedi curukde var kanal tedavisi ve dolgu olmali dedi kanal ttedavisiyle dolguyu yaptirdim agri gecmisti . Soguk icince basladi .

Bildiğim kadarıyla kanal tedavisinden sonra ağrı olması gayet normal diye biliyorum.
Sıcak su torbasını ağrıyan tarafa koysanız belki hafifletir,ama bunu yapmak bu durumda doğru mu olur yanlış mı olur bilmiyorum.Acile gitmenizde kesinlikle yarar var.

Tuzlu suylada 10 dk gecti simdi yine haff basladi yemek yiyip soguk sut ictikten sonra basladi tum gun agrimamisti acaba ondanmiki doktora gttim doktor 20lik disler basinc yapiyor ondan dedi curukde var kanal tedavisi ve dolgu olmali dedi kanal ttedavisiyle dolguyu yaptirdim agri gecmisti . Soguk icince basladi .
Soguk icince basladiysa sinir uclari agriyor yani kanali iyi yapamamis yani tam temizleyememis sinirleri diye dusunuyorum ama doktor bilir dogrusunu ben olsam mutlaka doktoruma giderim cunku tatil yerinde hem disci bulmakla ugrasirsin hem de baska disciye gittigin icin para vermek zorunda kalirsin

Soguk icince basladiysa sinir uclari agriyor yani kanali iyi yapamamis yani tam temizleyememis sinirleri diye dusunuyorum ama doktor bilir dogrusunu ben olsam mutlaka doktoruma giderim cunku tatil yerinde hem disci bulmakla ugrasirsin hem de baska disciye gittigin icin para vermek zorunda kalirsin

Anladm cnm tesekkurler ilgilendgn icin

Kanal yapılan diş değildir başka diş yansıma yapıyordur.
Çok sık diş ağrısı çekerim
Çok iyi anlıyorum seni şuan önce bol tuzlu gargarayı yap o baya rahatlatır.
Sonra o ağrıyan dişini bastıra bastıra fırçala iyice ama kanatana kadar ( bunu dişçi söyledi bana baya iyi gelmişti ) bırak kanasın korkma dedi.
Bunlarda iyi gelmezse alkol sür.
Torbaya buz koy ağrıyan diş kısmından yanağına doğru tut .
Buz dişi uyuşturuyo çünkü.
Ama bunlar geçiçi önlemler tabi..

Tuz
Kanal yapılan diş değildir başka diş yansıma yapıyordur.
Çok sık diş ağrısı çekerim
Çok iyi anlıyorum seni şuan önce bol tuzlu gargarayı yap o baya rahatlatır.
Sonra o ağrıyan dişini bastıra bastıra fırçala iyice ama kanatana kadar ( bunu dişçi söyledi bana baya iyi gelmişti ) bırak kanasın korkma dedi.
Bunlarda iyi gelmezse alkol sür.
Torbaya buz koy ağrıyan diş kısmından yanağına doğru tut .
Buz dişi uyuşturuyo çünkü.
Ama bunlar geçiçi önlemler tabi..

Tuzlu suyla gargarada yaptim yine cok siddetli basladi

Agriyan disin ustune asprin koyardim gencken, ya da tuz.. Raki ya da baska bir alkol ile calkalamak da rahatlatirdi evde varsa..

Ağrıyan yer dolgunun olduğu tarafta mı yoksa kanal tedavisinin olduğu tarafta mı?

Kanal tedavisi iki tarafada yapildi dolguda ayni sekilde alt dislerin en sagi ve en solu . Sol taraf cok kotu agriyo . Orda derin curuk varms onu yapmisti doktor . Agridan duramadim gttik acil 7 24 acik agiz ve dis sagligi merkezine hicbisey yapmadilar ya gece 5 30 da gttik 1 saat önce agri kesici igne bile yapmadilar . Hala cok agriyor ne ypacagim blmiyorum cok fenayim ya cok . Tatilede gtcez iki saat sonra.
Doktor kanal tedavsinden 2 3 gun agri normal dedi iste demin . Ama cdden cok kotuyum gece 2 den beri durmadan agriyo hic böyle olmamisti

Kanal tedavisi iki tarafada yapildi dolguda ayni sekilde alt dislerin en sagi ve en solu . Sol taraf cok kotu agriyo . Orda derin curuk varms onu yapmisti doktor . Agridan duramadim gttik acil 7 24 acik agiz ve dis sagligi merkezine hicbisey yapmadilar ya gece 5 30 da gttik 1 saat önce agri kesici igne bile yapmadilar . Hala cok agriyor ne ypacagim blmiyorum cok fenayim ya cok . Tatilede gtcez iki saat sonra.
Doktor kanal tedavsinden 2 3 gun agri normal dedi iste demin . Ama cdden cok kotuyum gece 2 den beri durmadan agriyo hic böyle olmamisti
Peki bir soru daha, sızlama şeklinde mi zonklama şeklinde mi ağrın? Sıcak bir şey içtiğinde etkileniyor mu yoksa sadece soğuk içecek ve çiğneme ile mi azıyor?

Diş ağrısı berbattır bilirim, yılbaşı gecemi mahvetmişti edepsiz!

Gittigin dis doktorunun cebi varsa ara konus gitmeden simdi hemen..

Peki bir soru daha, sızlama şeklinde mi zonklama şeklinde mi ağrın? Sıcak bir şey içtiğinde etkileniyor mu yoksa sadece soğuk içecek ve çiğneme ile mi azıyor?

Diş ağrısı berbattır bilirim, yılbaşı gecemi mahvetmişti edepsiz!

Cok kotuyum hala agriyor soguk hassasiyeti var agri ve zonklama seklnde

Enfeksiyon mu var acaba diş etinde tuzlu suyla geçici olarak hafiflemiş çünkü. Diş etlerin curukten dolayi iltihaplanmis olabilir.Ağrıyan tarafa baksana diş etinde beyazlama var mı diye.

Back