- Konu Sahibi minikmeleklerim
-
sağol canm evet çok ama çok haklısın biliyorum
ama şunuda merak ediyorum yani bu kadar sönük bi şekilde yaşamamın sebebini evin süreklı karanlık olmasına bağlıorum ister istemez
benim yaşam felsefem şu ,bir daha mı gelicez dünyaya
canım benim imkanların elveriyorsa neden olmasın ,evdeki duvar rengi bile insanın psikolojisini etkiler .benim karanlık kasvetli bir eve girince içim daralıyor oradan çıkmak istiyorum ,3 günlük ömrün 100 tl için karanlıkta yaşamaya değermi ,bak çocukların bile etkileniyormuş ,ben ne giriş katlar biliyorum güneş içinde ferah aydınlık ,senin önünü yanını engelleyen bina filan var ise şayet o yüzden karanlıktır ,ama sana tavsiyem beden ve ruh sağlığın ,hatta çocuklarının da sağlığı için havadar güneş alan ferah ferah bir eve çıkman ..
ayrıca benim bu yaptığım şükürsüzlükmü demişsin ya öyle düşünme ,her insanın güzel yaşamaya hakkı vardır ..sen evini değiştirince bunu anlayacaksın ..
canım dediğin gibi evinin karanlık olması seni ruhen etkiliyor olabilir. Bazı insanlar karanlık ortamlarda bulunmayı seviyor olabilirler ama evlenene kadar benim de duam hep aydınlık bir evim olmasıydı. Çünkü doğduğum büyüdüğüm ev sabahtan akşiama güneş alırdı kışın bile aydınlık olurdu alışmışım aydınlığa o yüzden. Şimdi eltime falan gidince hemen ışıukları açasım gelir karanlık kasvet verir bana çünkü. Ortamı daha aydınlık yapabilmek için aynalkar kullansan , ne bileyim boyanı beyaza çok yakın bir renk yapsan ( benim de evlendiğim zaman her odayı farklı renk yapma modası vardı geçen yıl lületaşı yaptık heryeri evin havası değişti) , ışıklandırmalarını çoğaltsan ya da beyaz ışığa çevirsen bayağı farkeder. Varsa evdeki kıvır zıvır aksesuarlar falan da çok göz yoruyor oramda karanlık olunca odayı hepten kasvetli yapar. Yani imkanın oldukça evi aydınlatıcı şekilde ufak değişiklikler yapsan faydalı olur inşallah
seni çok iyi anlıyorum benim evimde zemin kat kendi evim olması evde yaşamama mecbur etti evlendikten sonra üniversite oku çocuk oldu işe gir derken zaman geçti ama artık evdeyim ve iki çocuğum var bu yaz eşimle tüm evi damlasakızı rengine boyayıp içine sim kattık kapılarımız koyu renkti beyaza boyattık koltuklarıma beyaz renk örtü diktim ayna yapıştırdım çok farketti mutfak balkonumuz açıktı kapattık eşimle beraber sedir yaptık yine kocaman ayna astık istediğim desen kumaş aldım sandalye örtülerini diktim bide masa yaptık şimdi sürekli balkonda oturuyoruz dışarısını da çok rahat görüyorum çok iyi geldi
önemli olan evde kendini iyi hissediceğini düşündüğün alanları bulup kendine göre düzenlemen gerçekten çok fark ediyor ama onun dışında kira farkı çok gelmez diye düşünüyorsan gönlüne göre bir eve geç derim ama insna elindeki imkanlarlada kendine ait yaşam alanını kurduğu sürece değişimi farkederek mutlu yaşayabilir
bana halıfleks demeyin iğreniyorum o toz iindn hiç çıkmaz silkelemek güneşlendirmek mümkün olmaz cıkın o evden gerekirse işe girin calışın ama ferah ev tutun evler insanları öldürüyor güneş girmeyen eve doktor girer derler doğru ..sonucta kendi evin degil çık gitsin ay hele sen halıfleks ddin ben kaşındım şimdi burda..soğuk karlı bi memleketse yazı bekle tasın..eşini ikna et...çocuklarına küçük bir oda da olsun ki evd edüzen olsun..ayrıca illa birileri mi olacak yanında cık kendin bak eve sanki emlakçılar üstüne mi gelecek adamlar işlerini yapıyorlar..
bana halıfleks demeyin iğreniyorum o toz iindn hiç çıkmaz silkelemek güneşlendirmek mümkün olmaz cıkın o evden gerekirse işe girin calışın ama ferah ev tutun evler insanları öldürüyor güneş girmeyen eve doktor girer derler doğru ..sonucta kendi evin degil çık gitsin ay hele sen halıfleks ddin ben kaşındım şimdi burda..soğuk karlı bi memleketse yazı bekle tasın..eşini ikna et...çocuklarına küçük bir oda da olsun ki evd edüzen olsun..ayrıca illa birileri mi olacak yanında cık kendin bak eve sanki emlakçılar üstüne mi gelecek adamlar işlerini yapıyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?