bu ruh halimin sebebi evim mi?

minikmeleklerim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
210
0
116
Nevşehir
slm kızlar ben 2+1 giriş kat odaları geniş halıflexli ve yaklaşık10-15 yıllık bi evde kiracı olarak oturuyorum evlendiğimden beri. ev dediğim gibi güzel ama ne yazıkki karanlık diğer evlere göre haliyle . ev sahibim çok çok iyi bir insan çok memnunum falan ama işte dediğim gibi ev karanlık ve ben artık bu evde bunaldığımı farkediyorum bide artık iki oğlum var onların odaları da yok çok sorun oluyor akşmları eşim tv izlemek istiyo onlar uyuyo falan çockları odadan odaya taşımak zorumda kalıyorum .çok istiyorum taşınmak ama işte birileri ön ayak olupta ev aramaya gelmıo benle yada gelemıo bide şimdi kar kış bastırdı iyice karanlık ve ev için uygn bi zaman değil ama ben istediğimiz gibi bi ev bulunca çıkarm her halukarda bu arada bizim ev 400 tl aylık istediğim evler 500-580 arası oynuyo halıyle bende düşünmek zorunda kalıyorum şimdi sorum şu ; acaba ben mi çok abartıyorum bu karanlık kasvet olayını yoksa gerçekten psikolojımı etkılıo mu çünkü sabahtan akşama kadar ezik ezik dolaşıyorum evin içinde ve çocuklarımda aynı şekılde başka yere gidince canlanıveriyorlar çok şaşırıyorum bide halıflex ya çok toz topluyo gıcık oluyorum ayrıyeten yalıtım yok en çok 380 tl verdik doğalgza geçen sene siz söyleyin hanımlar ben şükürsüzlük mü ediyorum acaba çok kararsız kalıorum bu durumdan ama pencereden gelen geçen nediren de olsa evi görüyo ve asla yaptığım temizlik belli olmuo belki de en çok canımı sıkan bu cevaplarınız benm için çok önemli hanımlar iki satirda olsa yazın ltfn

üzülme arkadaşım sağlığın sıhhatin yerinde, iki tane evladın var mutlu bi evlliğin var..şükür edilecek o kadar çok şey varki hayatımızda..dünya evide olur zamanla kafana takma bunları derim.mutlu olmaya bak..hepimizin evinde eksiği var kendine göre, kimseninki dört dörtlük değil emin ol.. yuvanda mutlu olmaya bak drim.. zamanla yeni bir evede çıkarsınız bu bir sorun değil hallolur üzülme..

sağol canm evet çok ama çok haklısın biliyorum
ama şunuda merak ediyorum yani bu kadar sönük bi şekilde yaşamamın sebebini evin süreklı karanlık olmasına bağlıorum ister istemez

benim yaşam felsefem şu ,bir daha mı gelicez dünyaya

canım benim imkanların elveriyorsa neden olmasın ,evdeki duvar rengi bile insanın psikolojisini etkiler .benim karanlık kasvetli bir eve girince içim daralıyor oradan çıkmak istiyorum ,3 günlük ömrün 100 tl için karanlıkta yaşamaya değermi ,bak çocukların bile etkileniyormuş ,ben ne giriş katlar biliyorum güneş içinde ferah aydınlık ,senin önünü yanını engelleyen bina filan var ise şayet o yüzden karanlıktır ,ama sana tavsiyem beden ve ruh sağlığın ,hatta çocuklarının da sağlığı için havadar güneş alan ferah ferah bir eve çıkman ..

ayrıca benim bu yaptığım şükürsüzlükmü demişsin ya öyle düşünme ,her insanın güzel yaşamaya hakkı vardır ..sen evini değiştirince bunu anlayacaksın ..

canım dediğin gibi evinin karanlık olması seni ruhen etkiliyor olabilir. Bazı insanlar karanlık ortamlarda bulunmayı seviyor olabilirler ama evlenene kadar benim de duam hep aydınlık bir evim olmasıydı. Çünkü doğduğum büyüdüğüm ev sabahtan akşiama güneş alırdı kışın bile aydınlık olurdu alışmışım aydınlığa o yüzden. Şimdi eltime falan gidince hemen ışıukları açasım gelir karanlık kasvet verir bana çünkü. Ortamı daha aydınlık yapabilmek için aynalkar kullansan , ne bileyim boyanı beyaza çok yakın bir renk yapsan ( benim de evlendiğim zaman her odayı farklı renk yapma modası vardı geçen yıl lületaşı yaptık heryeri evin havası değişti) , ışıklandırmalarını çoğaltsan ya da beyaz ışığa çevirsen bayağı farkeder. Varsa evdeki kıvır zıvır aksesuarlar falan da çok göz yoruyor oramda karanlık olunca odayı hepten kasvetli yapar. Yani imkanın oldukça evi aydınlatıcı şekilde ufak değişiklikler yapsan faydalı olur inşallah

seni çok iyi anlıyorum benim evimde zemin kat kendi evim olması evde yaşamama mecbur etti evlendikten sonra üniversite oku çocuk oldu işe gir derken zaman geçti ama artık evdeyim ve iki çocuğum var bu yaz eşimle tüm evi damlasakızı rengine boyayıp içine sim kattık kapılarımız koyu renkti beyaza boyattık koltuklarıma beyaz renk örtü diktim ayna yapıştırdım çok farketti mutfak balkonumuz açıktı kapattık eşimle beraber sedir yaptık yine kocaman ayna astık istediğim desen kumaş aldım sandalye örtülerini diktim bide masa yaptık şimdi sürekli balkonda oturuyoruz dışarısını da çok rahat görüyorum çok iyi geldi
önemli olan evde kendini iyi hissediceğini düşündüğün alanları bulup kendine göre düzenlemen gerçekten çok fark ediyor ama onun dışında kira farkı çok gelmez diye düşünüyorsan gönlüne göre bir eve geç derim ama insna elindeki imkanlarlada kendine ait yaşam alanını kurduğu sürece değişimi farkederek mutlu yaşayabilir

kesinlikle evin karanlik olmasi insan psikolojisini etkiler. bu gunlerde hele bnm psikolojim bile alt ust olmus durumda.gunes aciyo cok mutluyum bulutlaniyor yuzum dusuyor istemeden ama bnm anladigim kadariyla siZ artik bikmissiniz. ama bana kalsa karda kista tasinma olmaz bir kac ay daha sabredin sonrasindan internetten yavas yavas arastirmALAra baslarsiniz. ben kiraciyken gunes acip batincaya kadar evin icindeydi. manzarasi harikaydi ama isinmiyordu, bocekliydi.yani dort dortluk ev bulmak zor.bu evden kurtulmak icin acele edipte daha kotu bir eve gitmeyin.pisman olmayin.

Evle ilgili olabilir psikolojiniz ama bu kadar da üzerine gidip kendinizi iyice yıpratmayın..
Hem dediğiniz gibi evin yalıtım problemi varsa, daha iyi bir eve çıkıp ödeyeceğiniz fazla kirayı,
az ödediğiniz doğalgaz fiyatına sayın..
Kolaylıklar diliyorum.. :)

ben fazla yorum yapmayı sevmiyorum ama niyeyse yazma ihtiyacı duydum.. sen her kadın gibi daha iyisini istiyorsun ve bu çok normal... ben bekarım bizim evde karanlık 2. kat olmasına rağmen bunalıyorum sıkılıyorum ama şuanda kiramız uygun diye duruyoruz ve 14 yıldır aynı binadayız babamın emekliliğine 1 sene kaldı 1 sene daha sıkalım diyoruz bizim bi kurtuluşumuz var öyle olmasa bile ben 1 seneye evlenicem mecbur gidicem. eğer gerçekten seni bu kadar bunalıma sürüklediyse 100 200 her neyse bence vermeye değer hiçbirşey sağlığı yerine getirmez daha sonradan. Eşinle anlaşarak herşeyin üstesinden gelirsiniz Allahın izniyle

kesinlikle evle alakalı...

benim annem karanlığı sever ...perdeleri bile koyu laciverttir....

karanlıkta büyüdüm desem yeridir

şimdi kendi evime çıktım ....özellikle salonda güneş olduğu gibi yansıyor...

dünya varmış ya....

Çıkmak en karlısı çünkü insan mutsuz oluyo..

Şuan bende yaşadığım evde kendimi mutlu hissetmiyorum mesela.

eşyada değiştim,duvar renklerini de değiştim ı ıhh. olmuyo

Ev güzel değil o sebepden mutlu olamıyorum çözdüm olayı.

Evim 3. kat 2+1 fakat ısınmıyo eski bina yalıtımsız falan falan. Kendi dairem olması sebebiyle bi süre daha burda kalmam gerekiyo
Zamanımızın bir çoğunu evimizde(çalışmayanlar bayanlar olarak) geçirdiğimiz için bence ev çok önemli. Eşya,ev,ışık,güneş,Evin konumu,yeri,katı,dekorasyonu insana huzur veriyo.

Borçlarım bitsinde ben gidim artık şu lanet evden.

Senin yerinde olsam 380 tl doğalgaz ödeyeceğine yalıtımlı güzel ferah 500tl'lik bir ev tut orda ısı kaybın çok olmaz 200 ödersin emin ol.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

evet cnm bnde zaten çocuklar için istiyorum en çok ev güney aslında ama sadece doğucephesinden öğlene kadar alıyo güneş ve hemen akşam oluyo bizim evde bide böcek oluyo yazın çok bazen koca koca örümcekler görüyorum korkudan ölüyorum valla zaten dediğin gibi başkalarının evine gidince sanki her yerin ışığı açık kalmış gibi gelıo gözüme

ya evet haklısın kasvet var resmen evde bence. dediğin şeyler evet mantıklı geliyor ama eşim başkasının evi sonuçta diye kılını kıpırdatmaz zaten kirayıda sokrana sokrana verio özellikle giriş çok karanlık çünkü çocuk odasını kapattırmışlar kalorifer için .şimdi kal.kazanı gitti o odadan ama artık evi satıcaz diye açmıolar odayı bilmiorum yani hiç birşey yaptıramıoruz parke falanda çok söyledim ama ev satılacak diolar sürekli bnm de içimden bişe yapmak gelmıo en ufak.

valla cnm ev benm olsa yapılacak o kadar çok şey varki aklımda ama kira diyorum niye şöyle iyi ısınan önü açık balkonlu bi ev oolmasın ve en önemlısı çocuk odası olan ama işte kış geldi artık bilmıorum beklesemmı acep

bana halıfleks demeyin iğreniyorum o toz iindn hiç çıkmaz silkelemek güneşlendirmek mümkün olmaz cıkın o evden gerekirse işe girin calışın ama ferah ev tutun evler insanları öldürüyor güneş girmeyen eve doktor girer derler doğru ..sonucta kendi evin degil çık gitsin ay hele sen halıfleks ddin ben kaşındım şimdi burda..soğuk karlı bi memleketse yazı bekle tasın..eşini ikna et...çocuklarına küçük bir oda da olsun ki evd edüzen olsun..ayrıca illa birileri mi olacak yanında cık kendin bak eve sanki emlakçılar üstüne mi gelecek adamlar işlerini yapıyorlar..

halıfleks kötü mü o kadar...?

bende salondaki parkenin rengini beğenmediymden halıfleks alayım diyordum

merhaba. ruh haliniz kesinlikle evle alakalı olabilir. Eski evimiz giriş katıydı, şimdi bol ışık alan bir evde yaşıyoruz ve çok daha iyi hissediyorum. Evde genellikle perdelerimiz de kapalı olurdu, iyice kasvet basardı. Kasvet bastıkça daha bi içimize kapanırdık ailecek. Başka evlere gidince açık perdeler, bol güneş ışığı çok hoşuma giderdi, içim ısınırdı. Bence evden taşınamıyorsanız bile duvarları açık, solgun olmayan bir renge boyatın. nette karanlık evler için en uygun rengi araştırabilirsiniz.

Ayrıca canlı bir sarı güneşi çağrıştırıyor, insanı mutlu ediyor, mutfak gibi bir odayı , bir duvarı, perdelerinizi vs bu renkte tercih edebilirsiniz. aşırıya kaçmadıkça canlı renkte aksesuarlar ruh halinize iyi gelebilir. Değişim de size iyi gelecektir, o toz yuvası halıfleks yerine odanın renklerine göre bir halı almak ( duvarlar ve eşyalar düz renkse cıvıl cıvıl renkli bir tercih yapabilirsiniz) , bir iki renkli tablo eklemek, deniz manzarası , kır manzarası vs gibi küçük değişiklikler sizi mutlu edebilir.

Öncelikle selamlar.. bence de ruh halinizin bu denli kötü olmasında evin etkisi çok büyük olabilir. zira kendimden biliyorum.. benim evim de 4. kat olmasına rağmen kuzeye baktığı için mutfak ve çocuk odası dışında doğru düzgün güneş alan odam yok. onlar da toplasan sabahtan birkaç saat alıyor. bu durum karadenizin kuzeyden vuran nemi, soğuyla da birleşince çekilmez bir hal alıyor, yalıtımımız o kadar iyi olmasına rağmen ısınamıyoruz resmen evde. karşı dairemde kiracımız kalıyor ona gittiğimde içim açılıyor aydınlıktan. eşimle evlendiğimizde onları yerlerinden edip bir daha sıkıntı vermeyelim diye birşey diyememiştik ama şimdi çok pişmanız. kısacası seni çok iyi anlıyorum, insanın ruh halinde ve günlük yaşam kalitesinde evin çok büyük önemi olduğu kanısındayım. Bence sırf ısınmaya 380 lira vermektense, birkaç ay daha bekleyip, yalıtımı iyi yapılmış, güneş alan, ferah bir eve pekala geçebilirsiniz. tabi yine de karar sizin..

evet canım ya bende nefret ediyorum halıflexden hem tozu pisi hemde kanepeler öne arkaya çekılmıo onun yüzünden temizlik yapasım gelmıo valla silsen silinmıo yıkasan yerinden çıkaramam bende buharlıyla süpürüp siliorum artık ne yapıım valla ç.ıkmam lazım benm bu evden anladım kıslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…