şimdi burdaki kadınların bir kısmı
kayınvalidesiyle birlik oturup, kocasından dayak yiyip, açlık sınırında yaşayıp "baba evime de dönemem ne yapacam, çocuklarım babasız mı büyüsün, mesleğim de yok zaten eşim çalışmama da izin vermiyor kiii" kadınları. herkesi çok da ciddiye alma, çok biliyorlarsa kendi hayatlarını kurtarmaya baksınlar.
eski konunu okumadım, hızlıca bu konuya göz attım. anladığım 14 yaşında tanıştığın, ailenin de bildiği bir adamla (sanırım o senden biraz büyük) biraz flört etmiş, son 1 yıl içinde de birlikte olmuşsun. sonra adamın 5 para etmez birisi olduğunun farkına varmışsın. hatta adam kendi ağzıyla söylemiş.
Evlilik öncesi cinselliği eleştiren bir insan değilim -müslüman olmama rağmen. zira evlilik yaşının 30 olduğu bir ülkede yaşıyoruz, evlenmenin de boşanmanın da çok ağır maddi ve sosyal bedelleri var.Dünyanın hiç bir yerinde ne evlenmek ne boşanmak bizdeki kadar sorun olmuyor, bu konularda berbat bir ülkeyiz ve keşke tüm bunlarda ilerleme kaydetsek ama olmuyor maalesef üstüne cinsel açlığın afrikası burası... kısacası, kadın/erkek bireylerin cinsellik hakları olduğunu düşünüyorum, günahı boynumuza.
Yani sorun bunu yaşamış olman değil ama tabi keşke sana kıymet veren, duygusal yönden de tatmin eden, pişmanlık duymayacağın bir adamla olsaydı. Pişman olacaksan bakire olmadığın için değil veya bundan çok yanlış adamla olduğuna pişman ol. Bunu da fazla abartma. hayatın daha çok başındasın...1 yanlış karar almış olabilirsin, hangimiz yanlış kararlar almadık ki? Bundan sonra yapacağın doğrular bu yanlışı çok çok geride bırakmanı ve güzel bir hayat yaşamanı sağlayacaktır. Ama yanlışta ısrar etmemek, çok dikkat etmek kaydıyla.
Benim esas korkum umarım korunmuşsunuzdur. Bir de kamu spotu gibi olacak ama; sevgili genç kızlar, korunsanız bile gebe kalabilirsiniz, gözünüzü seveyim istenmeyen bir gebelik yaşayacağınız yaşlarda 1 değil 2 değil 3562489 kere filan düşünün. Cinsel yolla bulaşan hastalıkları da hiç hafife almayın.
Sevgiler.