bu öğrencilerin hali ne olacak ?

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Aman Allahım bu ilköğretim çocukları çok fena , benim zamanımda da aynı ,halen devam ediyor .. daha önceki konularımda bahsetmiştim öğretmen olarak çalıştığımı.. ama bu yaş grubu tam bir felaket .. çoçuklara iyilikle yaklaşıyorum .. tüm iyi niyetimi gösteriyorum .. öğrencilerin dedikleri cümle..

Gürültüden ders yapamadığım için öğrenciden aldığım cevap :öğretmenim bize iyi davranmayın siz çok iyisiniz . biz şımarıyoruz .. bize hakaret edin ve dövün demesi .. çok ilgimi cekti ..durum çok acı..

buyrun oturun deniliyor .. buyrun ne demek olduğundan haberi yok

ben bu öğrencilere nasıl düzeltebilirim .. iyi olumlu etkinliklerin hiç biri yaramadı .. okulda öğretilenlerin hepsi boşa.. ama eğitim ailede başlıyor öncelikle.. sorunu çözmeye buradan başlanmalı ..

Son düzenleme:
iyilikten maraz doğar
bu hep böyleydi zaten
ben kendi öğrencilik zamanlarımı hatırlıyorum o zaman da böyleydi
hakaretli, dayaklı, sert oldun mu saygı duyulansın yumuşak oldun mu kimse takmaz

sizin hedef kitleniz biraz daha küçük belki pekiştireç kullanarak kendinize çekebilirsiniz. ilgilerini çekecek materyaller kullanarak onları heyecanlandırabilirsiniz.

iyilikten maraz doğar
bu hep böyleydi zaten
ben kendi öğrencilik zamanlarımı hatırlıyorum o zaman da böyleydi
hakaretli, dayaklı, sert oldun mu saygı duyulansın yumuşak oldun mu kimse takmaz

çok sert ya da çok yumuşak olmak da olmaz diye düşünüyorum. tatlı sert bir ölçü var ya onu tutturmak gerek

sizin hedef kitleniz biraz daha küçük belki pekiştireç kullanarak kendinize çekebilirsiniz. ilgilerini çekecek materyaller kullanarak onları heyecanlandırabilirsiniz.

kullanmadığım yöntem kalmadı , renkli kartonlar, etiketler , hatta tahtaya karton yapıştırdım .. uslu durursanız kartonun arkasından sınav sorularından bir tanesini yazacağım dedim gene işe yaramadı..

yok bu çocuklar tüm eğitim bilimleri teorilerin çökertti .

çocuk zaten serbest kıyafet pjaması ile geliyor motive sıfır kendini öğrenci gibi hissetmiyor.. .. defter getirmemiş yanında .. yapabilecek bir şey kalmadı .. zorunlu olduğu için okuduklarını dile getirdiler

Son düzenleme:
Benim de bi ogrencimden aldigim cevap ayniydi.benden onceki ogretmen dovuyomus ve sinifi bu sekilde susturuyormus..ahh .. hoca diye sizlananlar oluyordubu sebeple. .iyi niyet kesinlikle ise yaramiyor..artik siniftan sag ciktiginiza sukredecek hale geldik, en azindan ben oyleydim. .artik biraktim ama her gece ruyamda kabus gorur oldumm..vaziyet icler acisi..

öğretmen kimliğinizden sıyrılıp onlar gibi davransanız, hedef kitlenin diliyle konuşşanız sizi arkadaş gibi görseler. mutlaka her çocuğun uyumlu olacağı bir nokta vardır diye düşünüyorum. ben öğretmen adayıyım yalnız sizin yerinizde olmadığım için sadece fikir verebiliyorum
içinde olsaydım durumun daha farklı şeyler düşünebilirdim

çok afedersiniz hocam
buyrun ne demek ?
bilmemek deil ogrenmemek ayipmi$ ..

sorunuzla ilgili bilgim yok maalesef , aylelerle i$ birligi yapsaniz olmazmi
son çare onlarin istedigi gibi olun, sert hocalar dinlenir genelde :)
okulda bu çocuklari ele almi$ hiç bi ogretmen yokmu, onlara sorsaniz
her çocuk farkli ya , her sinifda farkli demekki :)

ogretmen deilimde anneyim ,naçiazane fikirlerimi soyledim
mesleginize uymuyorsa kusura bakmayin

Bi öğretmen olarak kibarlığı,inceliği,oturup kalkmayı siz öğreteceksiniz bu durumda.Herkes ailesinden ya da çevresinden bunları alıp gelecek bi ortamda büyümüyor maalesef.5-10 tanesini bile kazansanız kardır.Sizi hiç bir zaman unutmazlar...

hocamın biri şunu anlatmıştı. lisede göreve başlamış çocukların çok olumlu davranışları yokmuş. bende onlar gibi davrandım ve onları kazandım dedi. bırakın dersi , konuyu... tıpkı kendilerinden gibi davranın. yakınlaşabilirsiniz böylece. bir süre sonra da şekillendirmeye başlarsınız

aynen bende arkadaş olmaya çalıştım işte o noktada şımarmaya başladılar.. alışmışlar hakarete dayağa sanırım .. tatlı dilden anlamıyorlar.. öğretmenlikten soğdum.. çünkü özellikle devlet okullarında öğretmenlik değil bildiğiniz dadılık yapıyoruz.. çocuklarını atmışlar okula yaramazlıklarını biz kaldırıyoruz.. peşinden koşturmalar

bende özel okuldayım 5.senem orta okula giriyorum sözel ders...iflahım kesildi deste çok sıkıntım olmaz sustururum ama onların bu rahatlığı boş vermişliği bazen beni üzüyor aile evet çok önemli Ama çevrede sıkıntı internet başta Allah yardımcımız olsun daha akşam gelip eşime beni okuldan al dedim

başkalarına çok kolay gelebilir küçümseyebilirler ama bana göre öğretmenlik gerçekten sabır işi ve çok kutsal. Allah yardımcınız olsun. hangi şehirdesiniz özel değilse ?

benim kizim 4.5 ya$inda ana okulunda
beni iki dinlese bir dinlemez
ama ogretmenindeki bir disiplin varki
çocugu almaya gidiyorum
kapida beni goruyor ama yerinden kipirdamiyor ogretmen ismini soylemeden
diger çocuklarda boyle , kimse cesaret bile edemez
yoksa 20 çocugun aynu anda annesini gorup kapiya saldirdigini du$unebiliyormusunuz? :)))
dovme asla yok tabiki ama serrt bi ogretmen kadin, ben bile çekiniyorum
hepde merak etmi$imdir o kadar çocugu zaptedmeyi nasil ba$ariyor
ben iki tanesini zaptedemuyorum $ahsen :)

ne demek rice derim fikirleriniz için sağolun .. bir anneniz fikrini almak daha önemli benim için .. evet malesef her sınıfta bir kaç haylaz oluyor olan diğer çalışkan , ders dinlemek isteyene oluyor en çok onlara üzülüyorum .... buyrun ? kelimesi ile anlatmak istediğim hep olumsuzluk görmüşler yaşadıkları çevreden ona üzüldüm o yüzden iyi niyetim, yumuşak oluşum etkisiz kalıyor .. evde annemiz babamız olsa döver demesi .. özellike bu durum okul rehberlik orta çalışmaları ile giderilebilir diye düşünüyorum.. Aileler çocukları ile daha fazla ilgilenmeli inanın öğretmenler çok zorluk çekiyor.

haylaz diye nitelendirdiklerinizi daha aktif hale getirebilirsiniz. mesela ben ilkokuldayken çok konuşuyorum diye en arkaya atmıştı hoca beni çok da hoş değildi iyice kopmuşyum dersten okuldan.

Son düzenleme:
Devlet okulu zaten mecbur oldukları için geliyorlar , defter yok , kalem yok , evden zaten öğrenci gibi çıkmıyor serbest kıyafet yüzünden motive sıfır

bizde de evden bikaç saatliğine uzaklaştırma yeri gibi bir yer okul. hatta bugün kardeşlerini de getirmişlerdi delirecektim az daha.

ailelerin aşırı korumacı tavrı ve sistem de buna sebep aslında.

geçen seneki halimle bu seneki halim arasında bile hiçbir benzerlik yok açıkçası. her geçen gün daha fena oluyorlar.

yardımcı olacağıma dertlerimle boğdum kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…