• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu ne şimdi

kirpik11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
61
26
3
30
merhaba kızlar;
bayramda nişanlılar birbirine bayramlık alıyor mu? dün nişanlımla konusurken o söyledi bizde öyle bişey yok ama emin olamadım.bizde nişanlılar bayram alışverişi yapar bayramlık alır dedi.bana gereksiz geliyor acıkcası onada söyledim gerek var mı buna.nişan alışverişi gibi ramazan ramazan cümbür cemaat alışveriş yapmak mantıksız geliyor.böyle bişey var mı bilen eden fikir verirse sevinirim.

bana kayınvalidem elbise ayakkabı filan aldı. ama nişan alışverişine çıktığımızda sana bayramlıkta almak istiyoorum dedi aldık. öyle cümnbür cemaat değildik ikimiz vardık. ben de sözlüme zaten gömlek almıştım hediye. bi de beraberken bi pantollon aldık onda da 2 miz vardık. ilk bayramımız olcağı için biraz özendik açıkçası biz.

bana kayınvalidem elbise ayakkabı filan aldı. ama nişan alışverişine çıktığımızda sana bayramlıkta almak istiyoorum dedi aldık. öyle cümnbür cemaat değildik ikimiz vardık. ben de sözlüme zaten gömlek almıştım hediye. bi de beraberken bi pantollon aldık onda da 2 miz vardık. ilk bayramımız olcağı için biraz özendik açıkçası biz.
valla bizde olursa yine nişan alışverişi gibi olucak heralde o yüzden istemiyorum hiç öyle olmasada istemiyorum gerci ama ne bileyim bakalım nolcak

bizde var
koçun boynuzuna bilezik takılır
ya
sadece bilezik ya da koç
ya da
erkek tarafı kız tarafının çekirdek ailesin birer çift kıyafet geline + bir kıyafet (geline 2 kıyafet)

erkek tarafının durumuna göre değişiyor yani

bizde var
ilkdefa duydum deyince bende size şaşırdım, bende herkeste var bu diye biliyordum

bizde var
koçun boynuzuna bilezik takılır
ya
sadece bilezik ya da koç
ya da
erkek tarafı kız tarafının çekirdek ailesin birer çift kıyafet geline + bir kıyafet (geline 2 kıyafet)

erkek tarafının durumuna göre değişiyor yani

bizde var
ilkdefa duydum deyince bende size şaşırdım, bende herkeste var bu diye biliyordum
yok yani en azından bizde yok.

Adetlere bagli kalmak zorunda degilsiniz ki, adetler degil siz evleniyorsunuz. Biz bohca mohca yapmadik, ikimiz konuştuk ailelerimize soyledik ve yapmadik. nisan alisverisimizi ikimiz yaptik, dugun alisverislerimiz de oyle olacak. Yani adet diye illa oldurmaya gerek yok, iki taraf icin de gecerli. Illa bu boyle olmak zorunda diye tutturmayacaksaniz (mesela altin konusunda) diger adetler de yapilmayiversin eksik kalsin. Cok da gereksiz seyler.

Bizde kayinvalide gelinine bayram icin kiyafet ve altinini alir canim. Ama yapan var, yapmayan var.

kıza bayramlık alınır adetlere göre ama sen istemezsende problem olmaz.

Back