- 6 Ocak 2021
- 51
- 87
- 36
-
- Konu Sahibi strongwoman3548
öyle mi diyorsunuz. baktırmakta fayda var ozaman teşekkür ederim :)Troidlerinize baktirin, aynı şeyi yaşadım, çok hızlı calisiyormus
evet aynı şekilde benimde.o an evden dışarı çıkmak koşmak bağırmak bişeyler yapmak istiyorumBir anda kalbi çok hızlı atmaya başlıyor, elleri ayakları buz gibi oluyordu ve olduğu yerde duramıyor gitmek istiyordu ordan
o heyecan hissi kalbimi yoruyor yada ben öyle hissediyorum.sanırım dediğiniz gibi uzman desteği almam lazımSanki birşey olmuş gibi heyecanlanma kalbin gümbür gümbür atması ellerin buz gibi olması vs. Kesinlikle stresten kaynakli.
Psikiyatristen randevu alın düşük dozlu ilaç başlarsınız ve geçer.
Gecmis olsun
zaten bu ay için kan vermem lazım dı gizli şekerden şüphelenmişti dr. kan değerlerime detaylı bakılsın ozaman teşekkürlerUzman değilim ama yakınlarımdan biliyorum, panik atağa benziyor. Eşim, görümcelrim, kızkardeşim. En son Annemde panik atak böyle başlamıştı ve d vitamini seviyesi yerlerdeydi.
Baktırabilirsenz kan değerlerinize baktırın.
nedense ilaç beni her zaman korkutmuştur.genelde düşünce gücümle kendi kendime yenmeye çalıştım bi çok şeyi.inş bu da o şekilde geçerPanik atak başlangıcı. Birşeye sandığınızdan daha fazla üzülmüş ya da stres olmuş olabilirsiniz. Bende 5 sene önce çok sevdiğim birini kaybedince olmuştu ama doktor eğer ilaca başlarsan kafana göre kesemezsin en az 6 ay kullanmalısın ama çok ağır değil bence gerek yok demişti. Hemen ilaç tedavisi düşünmeyin bence
Çok teşekkürler hepsini deneyeceğimEk olarak yürüyüş çok iyi geliyor, dışarıda olmasa da imkanlarınız elverirse evinize koşunbandınalın derim. Şayet ikisde olmazsa ayak altınıza masaj yapın.
Patik atak için nefes egzersizi var onu youtubeada bulun ve yapın ve atak geldiğinde dikkatiniz başka yöne çekmek için nefes egzersizinden sonra ortamdan veya dışarıdan 3 renk 3 koku ve 3 ses sayın. Kokuda birşeyleri koklayabilirsiniz de, narencye , çiçek,baharat,kahve olur. Kimyasal, yapay kokular olmasın.
Anksiyete. Aynı belirtiler bende vardı,psikiyatrist kaygı bozukluğu teşhisi koydu
Üç yıldır ilaç içiyorum, tedavim devam ediyor. Ama çok şükür şikâyetlerim bitti, o günleri bir daha yasamak istemem korkunçtugerçekten mi. Peki iyimisiniz şuan. Nasıl tedavi uygulandı ?
Yüksek ihtimal değerlerim düşük çıkacak beslenmeme hiç dikkat etmiyorum. İnş tek sorun vitamin eksikliğidirAynı problemleri yeni yaşadım.Panik atak geçiriyorum falan sandım.Dahiliyeye gidip kan verdim,sorun tiroidmiş.Tiroidim normalden hızlı calısıyordu (normalde de tiroid hastasiyim ilaç kullanıyorum) doktor ilacın dozajını azalttı ve B12 vitaminim eksik cıktı.Nette de okudum vitamin eksikliği depresyonu, anksiyeteyi tetikleyebiliomuş.
Benim tavsiyem dahiliyeye gidip kan vermeniz. Özellikle tiroid,B12 vitamini,D vitamini,magnezyum,çinko,demir vs bakılsa iyi olur.Fizyolojik bir probleminiz yoksa psikiyatriye gidersiniz.Geçmiş olsun.