Bu ne demekti şimdi lütfen bilen birisi aydınlatsın.

Benim bir arkadaşıma da aynısı oldu. 45 yaşında Amerikan ordusunda doktor olarak görevli olduğunu söyleyen kuveytte görevde olan birisi yazıp duruyordu. Daha bir iki hafta geçmeden arkadaşımla evlenmek istediğini söylüyordu. Daha hiç görüşmediler. Çok zenginmiş vs. fotograf da atıyordu. görüntülü de aramıştı. Ben arkadaşıma güvenmemesini söyledim ama sonra ne oldu bilmiyorum pat diye adam arazi oldu.
Bence bu kişi kara para aklıyor. Normal bir durum değil. Siz doğru olanı yaptınız. İlişkinizi kesin derim.

Sesli bile aramadı sadece mesaj her gün şiirler mesajlar aşk sözleri :d

Kuzum maceramı arıyorsun.
Eminimki ne fotoğraftaki o nede okadar parası var saçma sapan işler.
Kendinle alakalı özel resimler yada bilgiler paylaşımadın inşallah.

Son zamanlarda yurt dışından arama, mesaj falan muhabbeti vardıya, bu da o tarz dolandırıcılık gibi, seni aracı kullanıyor. Kim bilir ne için? Önce insta, sonra bura... Ay ben korktum valla. Sevgilim mevgilim bi de

Prenses sen hala evlenmedin mi
Ben seni evlenip çoluk çocuğa karışmışındır düye düşünmüştüm
.

Açma virüs.

Anneme instadan geçenlerde biri mesaj atmış bilmem ne konsolosluğunda çalışıyorum şu kişiyi tanıyor musunuz diye. Annem hayır demiş. Bu kişi öldü, hiç akrabası yok, şu kadar mirası var, bunu sizinle paylaşalım yarısını size göndereceğim şu bilgileri verin demiş.
Annem de günahtan, hak hukuktan bahsedip hakaret etmiş, polise şikayet edeceğim deyip engellemiş.
Annem kanmamış, bu ne demek sence diye de sormadı, böyle böyle bir saçmalık oldu diye anlattı.

konuya neden inanmayalımki,sosyal medya hesaplarımızı sadece tanıdıklarımızla iletişime geçmek için kullanırsak sorun olmaz,öyle hiç tanımadık etmedik sıfırdan muhabbete dalan insanların güvenilir olma olasılığı ne olabilirki,siz zaten doğru olanı biliyorsunuzki buraya konu açıp paylaşmak istemişsiniz,sayenizde bilmeyenlerde uyanmış oldu,belkide birçok insanı zarara ugramaktan kurtardınız,ben bu konunun dışında şuna anlam veremiyorum bi sürü konu açılıyor burada sosyal medyadan tanıştım doktormuş,hukukçuymuş,bilmem neymiş vs. ama ben sağlıklı bir erkeğin internetten çaresizce sevgili arayacağına inanmıyorum,erkek yada kadın biraz daha cesur olup gerçek hayatta arayışa geçmeleri daha doğru olur,elinize bir kahve alıp bir kafede oturup tanışın insanlarla yada bir hobi kursuna yazılıp sosyalleşin ama lütfen sağlıklı normal bir erkeğin internetten tesadüfen karşınıza çıkmış cool bir birey olduğuna kendinizi inandırmayın(söylediklerim sizin icin değil genel olarak söyledim)o kutuda muhtemelen para yoktur başka bişey vardır sonra olacakları açıkla açıklayabilirsen,teslim alan siz işbirliği yapan siz işin icinden çıkmak mümkün değil başınız yanar,polise gidip söylemek çok iyi olurdu aslında siz olmasanız başkası olacak,ama sosyal medya hesabınızı bildiğine göre adınızı soyadınızı vs. biliyordur,can sıkıcı bir durum...

Ay beni de malum terör örgütünden kişiler isminizi verdi para vermeniz gerekiyor diye aramışlardı. Terör örgütünüzü de sizi de …. diye bir bağırdım kapatış o kapatış

Birde bunun terör örgütü versiyonları var,daha önce arama gafletinde bulundu sakince dinledim önce biliyorum ne olacağını.
Abiyi nasıl sinirlendirdiysemgelip alırım seni oradan deme gafletinde bulundu,karşılığını alınca iyice çıldırdı baktı başa çıkamayacak suratıma kapattı telefonu . ne cevap verdiğimi demeyim burada ayıp olur sonra.

Daha kötü ihtimal insan bedeni veya kalıntıları.
Ya yok, şöyle olmuyor böyle olmuyor, sen bana şu kadar para yolla bakalım olacak mı falan diyecekler. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez, bu kadar parası olan adam benim üç kurusuma mı göz dikecek düşüncesiyle o para gönderilecek ve vınnn.

Daha kötü ihtimal insan bedeni veya kalıntıları.
para olmadığı kesin de acaba ney,hiç tanımadığın insana dolandırıcıda olsan o kadar parayı vermezsin yani,hadi alıp kaçarsa,hadi karşısındakide erkekse yada dolandırıcıysa,riske atarmı adam,çok merak ettim ne olaki,sırf meraktan polise haber verilip gidilirdi

DOLANDIRICI inanma aman para yollama

yok canım ben inanır mıyım gözlem yapıyordum sadece
Ya bırak zengin koca annene zengin damat canlandı hemen gözünde biz seni bilmez miyiz bir gün dolandırıcıya kurban gideceksin bak çekirge bir sıçrar iki sıçrar

Ordu da çalışmış ve Türkçe'yi çok güzel konuşuyor.Anne tarafı İzmir'li ve Allah a yemin ediyor.Ayrica yeni tanıştığı birine araba almaktan bahsediyor ve para gönderecek.Nerenin suç dosyası kabarık kaçakçısı acaba bu? Hey menn hey lanet olsun dostum demedigi sürece inanma bı disardan tekrar bak bakalım yazılanlara anlayacaksın dolandırıcı olduğunu...

Bunların bir de güzel ülkem içinde yüzyüze yapanları var.
Öğrenciyken bir resepsiyonda gece vardiyasında çalışıyorum. Bir müşteri var erkek ve tek kalıyor. Bir gece gelip lobide oturdu telefon konuşması yapıyor. Hesaplarıma nasıl bloke konulur, ortada kaldım, bu işi çöz, sorun neyse hallet diyor karşı taraftakine. Bir saat kadar bu konuşma devam etti.
Sonra kalkıp geldi dedi ki böyle böyle zor durumda kaldım. Hesap numaranı ver de bana para göndersinler, sana da bu iyiliğin karşılığında şu kadar para vereceğim. Dedim benim banka hesabım yok. Nasıl olmaz falandan sonra o zaman otelinkini ver oraya göndersinlere döndü. Bunu yapamam dedim ama ısrarla aynı şeyi söyleyip gitmiyor adam, patronumu aramam lazım dedim. Aradım durumu anlattım, sen versene telefona dedi. Artık ne dediyse adam telefonu fırlattı, koşarak odasına gidip valizini aldı ve oteli terketti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…