Bu nasıl olur, anlamıyorum, sigara gene...?

maviska

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2007
18
0
86
43
Muğla
Biz eşimle 3 sene önce bir bebek yapmadan önce sağlığımız için sigara bıraktık, bebeğimiz şimdi 2 yaşında, ve ben bu sigaradan kurtulduğumuz için çok mutluydum. Eşimde kerkese anlatıyordu, işte iyiki sigara bıraktım, nefes alabildim, yemeklerin tadı geldi, falan filan. Ama bu sene çok değişti, arkadaşlar hepsi sigara içiyor, içmeyen yok, herkes ona light erkek diyordu, ve bir gün baktım sigara kokuyor, bir kaç gün saklamayı çalıştı, ondan sonrada sigara içecem dedi, ve içmeyi başladı...çok üzüldüm ben, israr etmiyorum barıkması için, ama arkadaşlarına çok kızgınım. Aslında bir sürü ailede erkek sigara içerken kadın içmiyor ve bundan sorun yaratmıyor, ama bana dokundu...ne bileyim...sağlıklı olmasını istiyorum...bırakmaz zaten, ben kendim biliyorum, bir kere daha başlasam hayatta bırakamam, o kadarki zor bir şey bu...bırakmayacak sanırım? insanlar kendine zarar vermek için kendilerini öldürmek için hem elinden geleni yapıyorlar hem para bunun için harcıyorlar...ehhh

canim benim abim de orto okuldan beri iciordu. bu sene hastanede 15 gunluk bir tedaviye basladi ve bicak gib kesti. yani kisisel olarak birakmak cok zor ama tibbi yollarla cok kolay oluor. simdi hic icmior artik. baslayacagini da sanmam... insallah senin esin de inat etmez. kendiliginden birakir. sonucta dogumdan once ne kadar gerekliyse sonra da gerekli. sozlu olarak baski yapma ama cocugun saglini dusunerek ona kisitlamalar koy. evde icemesin. cocuga yaklasamasin sigara kokuluyken. belki bunlar onu birakmaya yonlendirir tekrar..

iste sigara bırakmak isteyen için tedavi filan işe yarar ama benimki bir daha sigara bırakmak istemiyor, kötü tarafı da o...bir insan kendine bilerek nasıl zarar vermek istiyor onu anlamıyorum...hepimiz ölecez diyor bu kadar...babası bile bıraktı biz bıraktıktan sonra, çok mutluydum, sandım, işte artık ailemizde kimse içmiyor...hiç düşünmedim onun 3 sene sonra tekrar başlayacağını...3 sene az değilki...

canım maleseff insan kendi istemeyince olmuyoo annemden biliyorum ben ve babamdan
babam çok kez bıraktı senelerce içmedi sonra yine başladı yine başladı ama annem bırakmadı hiçç..

3 yıl sonra tekrar başlaması gerçekten büyük kayıp..özellikle yeniden başlayanları duyunca çok üzülüyorum...malesef erkekler bu konudada kadınlardan daha iradesiz..

Dilerim hatasını anlar ve en kısa zamanda bırakır (

Bence arkadaş ortamından değil de içme isteği yeniden doğmuş olabilir, bugüne kadar hiç mi yanında sigara içilmedi ki dış etkenler (arkadaşları) bugün etkisini göstersin...

Sigara! Evet içmemek gerek sağlığımız için ama bırakamayan bırakamıyor işte benim gibi mesela...

Belli ki üzülmüşsün arkadaşım ama tercih işte, inşallah bırakır diyorum...

evet canim cok haklisin. insanin akli almiyor. belki de kendince birseyi ispatlamaya calisiyordur. yani tekrar baslayacak olsa ilk zamanlar baslardi. ya da sikintili bir donem mi geciriyor acaba??? eski dostuna mi basvurmak istedi tekrar. bilemiyorum. once sebebini iiyce anlamaya calis canim. uzulmekte haklisin. ama bu yasa gelen insana da birsey soylenmiyor malesef....

arkadaş ortamı çok önemli...
arkadaşları içiyor diye tekrardan başladı...
sizin onu ikna edebileceğinizi sanmıyorum kendi isteğiyle ancak bırakır...

hepiniz ayrı ayrı haklısınız. benimde canım çok sigara çekiyor, ömür boyu çeker de eminim, onun için kendime izin vermıyorum yeniden başlamak.
Arkadaşlarını suçluyorum, ama Snookie de haklı, bugüne kadar 3 sene boyu da arkadaşları içti, neden şimdi başladı? Belkide arkadaşların suçu yok...
Tabiki çoğu insan gibi bizde para sıkıntısı yaşadık bu kış, babası da üzyor onu arasıra, ama bence insan başkasının yüzünden, para olsa, baba olsa kendine zarar vermez, sigara hafif bir narkotik gibidir, bir kere başladın mı bırakamazsın, çok güç lazım ve sanırım sigara eşimi yendi. ben daha duruyorum, ama ben sağlıklı yaşam hastası oldum, sadece sigaradan değil, sucuktan bile vaz geçtim.
Bir şey daha var, sizin fikrinizi merak ediyorum, eşim diyorki, bak: komşun ömür boyu sigara içti ve akciğer kanserden öldü, yandaki bir daha komşu hayatta hiç sigara içmedi ama genede akciğer kanserden öldü, demekki istersen iç, istersen içme gene ölürsün, neden diyor ben kendimi kısıtlayım, neden zevkli bir şeyden vaz geçiim? Siz bu konuda ne düşünyorsunuz?

Eşin kendince bir genelleme yapmış tabi ki ölümlerin nedenini bir tek Yaradan bilir bazı şeyler vesiledir...

Anladım ki eşin bıraktığı dönemde başlamamak için zor tutmuş kendini... Bence bu konuda çok üztüne gitme canım onun iyiliğini, sağlığını düşünüyorsun ama o arkasına sığınacak birşeyler buluyor kendince...

Kendini yıpratma daha fazla bu konuda...

Canim eşine deki sigara içmeyip akcigerden ölenler rahat ölüyor. Ama sigara içip akcigerden ölenler gebrrerek ölüyor. Aradaki fsrk bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…