• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasil gelinlik dedirtti!

Ya varya ifrit oluyorum şöyle herkesi kendi gibi düşündürmeye çalışan insanlara.
O senin sevgilin dahi olsa KENDİ düşünceleri var. O bir BİREY.
Ki kötü bir şey de dememiş. Ben olsam ohoo...
Sevgilimse sevgilim, kocamsa kocam. Benim kendi düşüncelerim var arkadaşım. Tıpkı onun gibi.
O zaman her sevgili olan birbirinin yorumuna 'Evet aşkooommm haklısıınnn' desin. Oldu, başka?

Dünya böyle işte. Birileri hayatını yaşar, kendi hayatına, kendi derdine bakar. Birileri de o kadar boş ve amaçsız yaşar ki, başkasının hayatından kendine pay biçerek yaşar. Bu Amerikalıların çok güzel bir lafı var senin gibilere; "Get a life". Çok basit bir cümle ama yabancı diye açıklayayım: kendine bir hayat edin demek. Elalemin hayatına yapışma, elalemin derdi seni germesin, kendi hayatını oluştur bunun yerine.

Kadın seçmiş, giymiş, düğününü yapmiş, şimdi belki çatır çatır sevişiyor. Ama belki varlığından bile haberdar olmadığı dış kapının dış mandalı bir kız, onun gelinliği için sevgilisiyle kavga edip buralarda dert yanıyor. Gerçekten o kadar aptalca ki... keşke kendini burada sana laf anlatmaya çalışanların gözünden göebilsen.. o sevgilin biraz mantıklıysa çekmez seni zaten. Yakında bırakır gider. Gereksiz yere gereksiz mevzulardan kavga çıkaran insana bir yere kadar tahammül edilir.

Arkadaşlar burada konu gelinliğin modeli değil. Kız bambaşka bir noktaya değinmek istemiş, saptırmayın bence.

Konu sahibi haklısın endişelerin de. Bence evlilik meselesi gündeme gelirse sakın acele etme. İyice gözlemle. Anam köylü olursa çok uğraşırsın.

Öylesine demiştir belki. Bazen ne dediğimize dikkat etmeden, geçiştiririz sırf laf olsun diye. Bu da muhtemelen öyle, erkek adamın modacı olmadığı takdirde gelinlikle ilgilenip özel tüyolar vermesini falan beklememeliyiz bence. Velev ki muhalefet olmak için dedi diyelim, e emin de değiliz, o zaman ne yapacağız? Bir daha somut örnekle karşılaşırsak, canımızı ciddi manada sıkacak bir şeyler söylerse o zaman harekete geçeceğiz. Şu durumda başka bir şey yapman yersiz olur, temcit pilavı gibi ortaya dökmen senin zararına olur.
Evet ona karsi uzatmadim size yaziyim dedim umarim ilerde de gereksiz savunmalara girmez akrabalarini bunu dusundurttu sadece

Arkadaşlar burada konu gelinliği modeli değil. Kız bambaşka bir noktaya değinmek istemiş, saptırmak bence.

Konu sahibi haklısın endişelerin de. Bence evlilik meselesi gündeme gelirse sakın acele etme. İyice gözlemle. Anam köylü olursa çok uğraşırsın.
Kadınlar hislerinde haklı oluyor

Dünya böyle işte. Birileri hayatını yaşar, kendi hayatına, kendi derdine bakar. Birileri de o kadar boş ve amaçsız yaşar ki, başkasının hayatından kendine pay biçerek yaşar. Bu Amerikalıların çok güzel bir lafı var senin gibilere; "Get a life". Çok basit bir cümle ama yabancı diye açıklayayım: kendine bir hayat edin demek. Elalemin hayatına yapışma, elalemin derdi seni germesin, kendi hayatını oluştur bunun yerine.

Kadın seçmiş, giymiş, düğününü yapmiş, şimdi belki çatır çatır sevişiyor. Ama belki varlığından bile haberdar olmadığı dış kapının dış mandalı bir kız, onun gelinliği için sevgilisiyle kavga edip buralarda dert yanıyor. Gerçekten o kadar aptalca ki... keşke kendini burada sana laf anlatmaya çalışanların gözünden göebilsen.. o sevgilin biraz mantıklıysa çekmez seni zaten. Yakında bırakır gider. Gereksiz yere gereksiz mevzulardan kavga çıkaran insana bir yere kadar tahammül edilir.
Anlamayanlardansin

Arkadaşlar burada konu gelinliği modeli değil. Kız bambaşka bir noktaya değinmek istemiş, saptırmak bence.

Evet zaten ciddi dusundgmz icin gozlem asamasindayim umarim oyle olmaz

Gelinliği milletin begenmesi değil gelinin begenmesi yeterli ve önemlidir zaten.

Gerçekten onun zevki, tarzı bu yönde ise millete mutlu gününe katılıp tebrik ederek gitmek düşer sadece.

Ya varya ifrit oluyorum şöyle herkesi kendi gibi düşündürmeye çalışan insanlara.
O senin sevgilin dahi olsa KENDİ düşünceleri var. O bir BİREY.
Ki kötü bir şey de dememiş. Ben olsam ohoo...
Sevgilimse sevgilim, kocamsa kocam. Benim kendi düşüncelerim var arkadaşım. Tıpkı onun gibi.
O zaman her sevgili olan birbirinin yorumuna 'Evet aşkooommm haklısıınnn' desin. Oldu, başka?
Benim gbi dusunsun degil gereksiz bi akraba savunmasi ortada olan

Evet ona karsi uzatmadim size yaziyim dedim umarim ilerde de gereksiz savunmalara girmez akrabalarini bunu dusundurttu sadece
E canım adam öyle bir tipse de şu anlık yapılabilecek bir şey yok ki. Hem öyle mi onu da bilmiyoruz ki. Tek hareketinden binbir anlam çıkarmayı lise sıralarında bırakman gerekirdi senin ama. Böyle ancak kendi kafanı ağrıtırsın. Bu mevzuu için 15 sayfa tartışmak çok fazla anlatabiliyor muyum?

E canım adam öyle bir tipse de şu anlık yapılabilecek bir şey yok ki. Hem öyle mi onu da bilmiyoruz ki. Tek hareketinden binbir anlam çıkarmayı lise sıralarında bırakman gerekirdi senin ama. Böyle ancak kendi kafanı ağrıtırsın. Bu mevzuu için 15 sayfa tartışmak çok fazla anlatabiliyor muyum?
Bencede fazla gelinlik yuzunden gereksiz uzadi

Akrabasini simdiden gereksiz savunuyorsa ilerde de boyle sorunlar olur mu

Tabi gereksiz savunma bir sorundur.
Ama kime göre gereksiz bu durum mesela. Sana göre gereksiz ona göre gerekli.

Aslında bakarsan bana göre senin tepkin de gereksiz onun savunması da..

Bu konuya bakarak yorum yapamam ileride de böyle yapar diye sağlıklı bir yorum olmaz.

Anlamayanlardansin
Burada laf anlamayan biri varsa o da sensin. Kusura bakma. 15 sayfadır insanlar aynı şeyleri anlatmaya çalışıyor. Bir dön de aynaya bak. Eleştiri kaldıramazsınız ama elalemin gelinliğini çatır çatır eleştirir, bir de aynı düşünmeyen adamla kavga edersiniz. Sizler kendinize süs köpeği ya da kukla alsanıza, her dediğinize kafa sallasın filan. Elalemin kaç yaşına gelmiş adamlarının asabini bozacağınıza...

Bazıları konu başka diyor da, nedir? Kız gelin olmuş giderken erkek arkadaşının bu evlenen akrabasına içinde his olduğunu mu düşünüyor konu sahibi? Bunu da erkek arkadaşının "gelinliği herkes beğendi" demesinden mi anlamış?

Gelinligi tarif etmemim sebebi gelini yermek degil size cidden begenilmicek biseyi sirf akrabasi diye savundugunu anlatmakti yoksa bizene

Erkek arkimin akrabasi evlendi ve gelinligi fiyaskoyduu... 2 parcadan olusuyor ustu kisa gobegi acik alti bildiginiz bol kesim beyaz etek.Sac bas daginik kuafore gidilmemis.Yani yabanci ozentisi gibi birsey bu kiz gelinlik bana gore degil havalarinda... Ben gelinligi gorunce cok sasirdim sevgilime hic guzel olmamis dedim.O da cogunluk begendi diye savunmaya gecti hemen sirf akrabasi diye dusunuyorum.Ama kizlar abartmiyorum gelinligi birak elbise bile degil dogru duzgun.Tepkim uzerine savunmaya gecmesi filan canimi skti simdiden akrabalarini bu derece savunmasi benden daha yakin buldgu anlamina mi gelir? Verdigim tepkide haksiz miydim?
Zevkler ve renkler tartışılmaz size ne?

Back
X