• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu nasıl dostluk?

Çocukları müzede saklayalim hem insanlar rahat eder hem anneler toplumda kabul görülür

çok sevdiğim 2001 den beri iyi dost olduğumu sandığım kişi, beni nişanına çağırmadı.
sebep olarak da iki çocukla rahat edemememi gösterdi. çok kırıldım ama peki dedim, belki kendisi rahatsız olmak istemedi bilemiyorum.
düğününe de eski günlerin hatrı var diye gittim, evine hayırlı olsuna gittim daha geçen hafta.
o benim ikinci kızım için hayırlı olsuna gelmediği halde gittim, dostum diye.
şimdi de kardeşi nişanlanıyormuş, ki ailesini iyi tanırım, gelişmelerden haberim vardı ama çağırma gereği bile duymadı. face de paylaşmış, iki yıllık komşusunu bile çağırmış onur konuğu diye, beni aramadı bile.
bu kez tamir olmayacak şekilde kırıldım.
face den, cebimden numarasını silip her yerden engellemek istiyorum.
yapsam mı, kararsızım.
Benim de bunun aynısı bir dostum vardı.vefasızlıklarını saysam inanmazsın.hiçbiryerde silme.mesafe koy.seni üzen kişinin ne kadar umrundasın ki...

iki gündür arıyor yazıyor kardeşi çünkü işi düştü. yakın zamanda eski dostum da arayacak işi düşeceği için.
ne can sıkıcı bir durum.

cok sogu konusun.
iki cocukla kayit yapamam rahat edemiyorum iki cocukla deyin.

Benimde kucuk bebegim var.
Allaha buyuk konusmak asla istemem ama benim bebegimden rahatsiz olan kisiye ne evime sokarim ne evine giderim ne selam veririm.
bebegimi sevmeyen benide sevmesin.
onu istemeyen beni hic istemedin.
bende bazi arkadaslarimin cocuklarindan rahatsiz oluyorum anneleri ilgilenmiyor evi tarumar ediyorlar.
simdi benimde var bebegim ve tarumar etmek istedigi icin ayda yilda cok nadir gezmeye evlere giderim cocuguma dur yapma etme degip ecel terleri dojup hem onu hem kendimi bunaltacagima disarida gorusurum.
laf aramizda bende evde yabanci cocuk sevmiyorum hele anneleri sorumsuz olunca hic hic istemiyorum gelsinler.

cok sogu konusun.
iki cocukla kayit yapamam rahat edemiyorum iki cocukla deyin.
şimdiye kadar hiç öyle bahane etmedim. gece yarısı bile olsa uyumadım, onların okul işlerini hallettim.

nisana herkes cagirilmiyor malesef..Hele aile arasinda sakin bisey yaptilarsa cocuk gurultusu istememis olabilirler.
Benim oglum var 22 aylik,ilk ve son dugun deneyimini gecen ay yasadim sanirim bi 4-5 yasini bulana kadar da onu boyle yerlere goturmem..Hem ben huzursuz oldum hircinligi ve hareketliligi yuzunden hemde dugundeki bi cok insan..yerin dibine gectim desem yeridir ki evde beni cok zorlamaz ama inanin 2 saat boyunca susmamacasina agladi..uykusunu almis,karni tok alti temiz goturdum oraya ki dugun acik alandaydi,cocuklar icin oyun parki bile kurmuslardi..
Ben dugun filan hatirlamiyorum zaten..oglumun ne kadar sure araliksiz bagirabildigini olctum sadece..
oyuzden cok da uzulmeyin,ama bundan sonrada samimi olmayin.

Benim düğünüm yemekli kır düğünüydü, mekanın en ucunda park vardı bir de palyaçosu vardı mekanın insanlar yedi içti oynadı çocuklarda arkada oynadı, teyzemin 3 çocuğu var kime bırakacak ya da teyzem gelmeyecek mi düğünümë çocuğu var diye, anneanneme yengeme bıraksa desem onlar da davetli zaten

Gecen hafta arkadaşıma bebek görmeye gittim eşim evde olduğu için oğlumu evde bıraktım, göreve çagırsalar mecbur oğlumla gidecektim atacak değilim çocuğu, yerinde olsam aramam sormam, yarın onun da olur çocuğu gün ola devran döne demişler

nisana herkes cagirilmiyor malesef..Hele aile arasinda sakin bisey yaptilarsa cocuk gurultusu istememis olabilirler.
Benim oglum var 22 aylik,ilk ve son dugun deneyimini gecen ay yasadim sanirim bi 4-5 yasini bulana kadar da onu boyle yerlere goturmem..Hem ben huzursuz oldum hircinligi ve hareketliligi yuzunden hemde dugundeki bi cok insan..yerin dibine gectim desem yeridir ki evde beni cok zorlamaz ama inanin 2 saat boyunca susmamacasina agladi..uykusunu almis,karni tok alti temiz goturdum oraya ki dugun acik alandaydi,cocuklar icin oyun parki bile kurmuslardi..
Ben dugun filan hatirlamiyorum zaten..oglumun ne kadar sure araliksiz bagirabildigini olctum sadece..
oyuzden cok da uzulmeyin,ama bundan sonrada samimi olmayin.
ben samimi arkadaşımdan huzursuz olmam ama o oluyormuş. kendi bilir.
bundan sonra rahatsız etmeyeceğim.

Benim düğünüm yemekli kır düğünüydü, mekanın en ucunda park vardı bir de palyaçosu vardı mekanın insanlar yedi içti oynadı çocuklarda arkada oynadı, teyzemin 3 çocuğu var kime bırakacak ya da teyzem gelmeyecek mi düğünümë çocuğu var diye, anneanneme yengeme bıraksa desem onlar da davetli zaten

Gecen hafta arkadaşıma bebek görmeye gittim eşim evde olduğu için oğlumu evde bıraktım, göreve çagırsalar mecbur oğlumla gidecektim atacak değilim çocuğu, yerinde olsam aramam sormam, yarın onun da olur çocuğu gün ola devran döne demişler
dış kapının mandalı dediği insanlar nişanına gelebiliyorsa, kardeşinin nişanına onları davet edip beni iki gün önce görüştüğümüz halde davet etmiyorsa artık iyi niyet aramam.
ben de bağımı keserim.

dış kapının mandalı dediği insanlar nişanına gelebiliyorsa, kardeşinin nişanına onları davet edip beni iki gün önce görüştüğümüz halde davet etmiyorsa artık iyi niyet aramam.
ben de bağımı keserim.

Kes zaten az insan çok huzur

bugün kafama dank etti. nişan yeri için rezervasyon, kıyafet, takı vb işler en az bir ay sürer. ben onlarla 2-3 kez hem telde hem yüzyüze görüşmüştüm. nişan işini her sorduğumda belli değil diye cevap veriyorlardı. ben de zamanı belli değil sanıyordum. halbuki bir ay önceden belliydi günü, bu kesin. ne salakmışım ya.
insan düşmanına yapar bunu dostuna değil. açık açık söyleselerdi ya beni bu duruma düşürmeselerdi.
niye taktın diyebilirsiniz. bazı şeyler zamanla yerine oturunca insanın yeniden canı sıkılıyor.

numarasını engellemiştim.
kaç kez aramış ama ulaşamayınca tanımadığım numaradan beni aradı okul kayıt işleri için.
ben de gaflete düşüp açtım, bilmediğim numarayı niye açıyorsam?
engellenmişim, herhalde senin kızlar telefonla oynarken bir şeyler yaptı, onu düzelt de görüşelim benim kayıt işleri için, nasılsın iyi misin, çok meşgulüm sonra görüşürüz dedi, tamam dedim, o numarayı da engelledim.
ama sinir oldum yine.

hala ısrarla arıyor ama açmıyorum. çünkü mazeretini dinlemek için fırsat verdim ama hiçbir şey olmamış gibi davranıp yine birtakım taleplerde bulundu.
ben de kendisi ve ailesi tarafından bir daha rahatsız edilmek istemediğimi ve gerekçelerimi mesajla ilettim.
"çocukluk yapma, bu mudur yani " diye cevap atmış.
beni mi küçümsüyor, yaptıklarını mı? anlayamıyorum tavırlarını artık.

konunuzu baştan sona okudum.insan yılların verdiği dostluk nasıl bu hale gelebiliyor diye düşünüyor ama sonra şunu anlıyorsunuz;o sizi ,sizin onu sevdiğiniz düşündüğünüz kadar sevmemiş aslında yanınızda olmamış,belki sadece iyi bir arkadaş olduğunuz için yanınızdaymış ama dost asla değilmiş.şahsen dost dediğim insanlardan o kadar çok darbe yedim ki dost kavramı kalıyor mu bi yerden sonra emin de değilim.en yakınım herşeyimi bilen dostum arkadaşım dedğim insan beni düğününe mesajla çağırdı.tabiki kırgınlıklar da vardı o sırada ama gitmedim.eğer gerçekten yanında olmamı istese el gibi gelir misin yazmazdı diyorum.arardı bak şuan saçmalıyoruz en özel günümde yanımda ol sensiz olmaz derdi.ama ben olsam onsuz düğün yapmaz evine gider ikna ederdim.(tartışmadan dolayıdır derseniz çok komik birşeyden dolayı tartışmıştık).sonra insan aslında o kadar da değerli olmadığını farkediyor.bence sizin içinde böyle.evet arkadaşmışsnz ama o dost olsaydınız sizin çocuklarınız ona batmazdı asla.insan yiğenini canından bir parça gibi sever yaptıkları gözüne gelmez ya,aynen o şekilde olurdu.ki dedğinz gibi önceki süreçte size hiçbirşey anlatmamış olması zaten aslında herşeyi açıklıyor.asla affetmeyin.düğün en sevdiklerinin yanında olduğu en güzel gündür bana göre.sizin olmamanızı göze almışsa size aslında gerçekten değer veermiyor demektir.bazen bazı insanları hayatımızdan çıkartmamız gerekir bu da öyle biriymiş.siz zaten bunların farkındasınız.uzun oldu kusura bakmayın.

Engelleme. Arayip sorma. Uzak dur. Zamanla anlayacaktir. Mesafeli davran.

Bir yerlerden silip engellemenize gerek yok, belki cocuklarinizdan rahatsiz oluyor.
Belki eskisi gibi gorusmek istemiyor.
Bu durumda aramayin sormayin, o ararsada mesafenizi belli edin.

hala ısrarla arıyor ama açmıyorum. çünkü mazeretini dinlemek için fırsat verdim ama hiçbir şey olmamış gibi davranıp yine birtakım taleplerde bulundu.
ben de kendisi ve ailesi tarafından bir daha rahatsız edilmek istemediğimi ve gerekçelerimi mesajla ilettim.
"çocukluk yapma, bu mudur yani " diye cevap atmış.
beni mi küçümsüyor, yaptıklarını mı? anlayamıyorum tavırlarını artık.
Ne bencil bir kadinmis. Zaten dikkat ettiysen de isi dusunce aramis.
Terbiyesiz.

konunuzu baştan sona okudum.insan yılların verdiği dostluk nasıl bu hale gelebiliyor diye düşünüyor ama sonra şunu anlıyorsunuz;o sizi ,sizin onu sevdiğiniz düşündüğünüz kadar sevmemiş aslında yanınızda olmamış,belki sadece iyi bir arkadaş olduğunuz için yanınızdaymış ama dost asla değilmiş.şahsen dost dediğim insanlardan o kadar çok darbe yedim ki dost kavramı kalıyor mu bi yerden sonra emin de değilim.en yakınım herşeyimi bilen dostum arkadaşım dedğim insan beni düğününe mesajla çağırdı.tabiki kırgınlıklar da vardı o sırada ama gitmedim.eğer gerçekten yanında olmamı istese el gibi gelir misin yazmazdı diyorum.arardı bak şuan saçmalıyoruz en özel günümde yanımda ol sensiz olmaz derdi.ama ben olsam onsuz düğün yapmaz evine gider ikna ederdim.(tartışmadan dolayıdır derseniz çok komik birşeyden dolayı tartışmıştık).sonra insan aslında o kadar da değerli olmadığını farkediyor.bence sizin içinde böyle.evet arkadaşmışsnz ama o dost olsaydınız sizin çocuklarınız ona batmazdı asla.insan yiğenini canından bir parça gibi sever yaptıkları gözüne gelmez ya,aynen o şekilde olurdu.ki dedğinz gibi önceki süreçte size hiçbirşey anlatmamış olması zaten aslında herşeyi açıklıyor.asla affetmeyin.düğün en sevdiklerinin yanında olduğu en güzel gündür bana göre.sizin olmamanızı göze almışsa size aslında gerçekten değer veermiyor demektir.bazen bazı insanları hayatımızdan çıkartmamız gerekir bu da öyle biriymiş.siz zaten bunların farkındasınız.uzun oldu kusura bakmayın.
yılların hatrı var diye ağzının ucuyla çağırdığı halde gittim, içim kırgın olsa da.
kısa mesajla gerekeni söyledim ama meseleyi saçma bulmuş, öyle diyor. ama bir özür veya pişmanlık yok. ya meşgul ya hastaymış.

Engelleme. Arayip sorma. Uzak dur. Zamanla anlayacaktir. Mesafeli davran.
mesafeli davrandım bir süre, baktım üzerine alınmıyor, beni rahatsız etmemesini söyledim.

Bir yerlerden silip engellemenize gerek yok, belki cocuklarinizdan rahatsiz oluyor.
Belki eskisi gibi gorusmek istemiyor.
Bu durumda aramayin sormayin, o ararsada mesafenizi belli edin.
dostumsa çocuklardan rahatsız olmaması lazım. ailesi kalabalık, sadece kardeşlerinden dolayı 10 tane çocuk var evlerinde.
artık aramamasını söyledim ama saçmaladığımı düşünüyormuş.
Ne bencil bir kadinmis. Zaten dikkat ettiysen de isi dusunce aramis.
Terbiyesiz.
1,5 ay oldu bu konu başlayalı ve bir kez aradı ama ne bir özür ne bir açıklama.
sadece okulla ilgili bilgi aldı, bir daha aramadı. şimdi okulla ilgili konular için süre bitiyor ya aramak geldi aklına. bir de saçmaladığımı düşünmesi iyice sinirlendirdi beni. rahatsız etmemesini söyledim mesajla.

Yakin arkadaşımın nisanından sosyal medya dolayısıyla haberim oldu. Nedenini sorduğumda aniden geliştiğini, zaten aile arasında olduğunu, kimsenin haberinin olmadığını, sosyal medya paylaşımının da onun haberi olmaksızın yapıldığını söyleyip, "onun affedeyim, mutlu olduğunu görüp mutlu olayım" diye nisan fotoğraflarını atmak istediğini söyledi. Peki dedim. Fotoğraflarda gördüğüm gayet hazırlıklı ve pastasindan bohcasına, elbiseden kravata gayet hazırlıklı ve özenli bir ortamdı. Kısacası baya baya yalan söyledi, nedenini bilmiyorum, arkadaş istememiş olabilir, hic arkadaş da yoktu fotoğraflarda. Ben yine de bir tuhaf oldum, düğüne davet edildim ama bu sebepten gitmedim.
Simdi de çok içimden gelmiyor görüşmek. Bir yerde bitince bitiyor iste, kopuyor bir şeyler, zorlamanın anlamı yok.

Yakin arkadaşımın nisanından sosyal medya dolayısıyla haberim oldu. Nedenini sorduğumda aniden geliştiğini, zaten aile arasında olduğunu, kimsenin haberinin olmadığını, sosyal medya paylaşımının da onun haberi olmaksızın yapıldığını söyleyip, "onun affedeyim, mutlu olduğunu görüp mutlu olayım" diye nisan fotoğraflarını atmak istediğini söyledi. Peki dedim. Fotoğraflarda gördüğüm gayet hazırlıklı ve pastasindan bohcasına, elbiseden kravata gayet hazırlıklı ve özenli bir ortamdı. Kısacası baya baya yalan söyledi, nedenini bilmiyorum, arkadaş istememiş olabilir, hic arkadaş da yoktu fotoğraflarda. Ben yine de bir tuhaf oldum, düğüne davet edildim ama bu sebepten gitmedim.
Simdi de çok içimden gelmiyor görüşmek. Bir yerde bitince bitiyor iste, kopuyor bir şeyler, zorlamanın anlamı yok.
aynen. bana da bahane buldu hep.
söz evdeydi, sığmayız diye çağırmamış ama ben hariç herkes vardı.
düğünde meşgulmüş, yarım ağız çağırdı 2 gün önce.
kardeşinin nişanı da aniden karar verilmiş, yalan çünkü 1 aydır vardı nişan mevzusu.
ne ara eksikler, nişan bohçası, dış çekim vs ayarlandı acaba diye düşündüm.
o yüzden ben de görüşmek istemediğimi söyledim.

Back
X