• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu lafın anlamını bilen var mı?

Şimdi sordum anneme bende tam anlamadım ama güzel bir anlamı varmış , kötü değilmiş :)

Konuşmanın tam metnini yazarsan daha sağlıklı olur.
Bu haliyle anlamadım hiç bişey.
Şöyle ki komşum grip olmuş benim haberim yoktu ve gitmedim.Başka bir komşu da benim için babasının evi yapıla demiş.O ne demek diye sorduğumda babasının evi şenlensin demek dedi ama bana hiç öyle gelmiyor.Ne alaka yani o durumla bu laf:44:

:)))))))görünce çok guldum annem hep söyler bana is yapmadigim kizdigi zaman:)))olsumsuzda tam olarak ne demek bu zamana kadar sormak hic aklima gelmedi:)))

bence olumsuz birsey cunku soylendigi kontekse bakarsak oyle anlasiliyor. Sen hasta komsuna gitmedigin icin baska bir komsun "babanin evi yapila" demis. Iyi bir sey olmasa gerek.

bence olumsuz birsey cunku soylendigi kontekse bakarsak oyle anlasiliyor. Sen hasta komsuna gitmedigin icin baska bir komsun "babanin evi yapila" demis. Iyi bir sey olmasa gerek.

Bana da öyle geldi açıkçası kötü bir şey dediyse bilmek isterim.Tam bir bilen de çıkmadı henüz.

Genelde diyarbakirda kullanilir bu kelime...

Kötü bir anlami yok , Annemin teyzesi Diyarbakirda
kalir ve oda surekli bu lafi kullanir :-)

Babanin evi senlensin , gibi birsey ..

Back