• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi evTik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dinimizce çalgılı danslı kadınlı-erkekli düğünler uygun değildir bu bazı hadislerde de yer alır. Birkaç arkadaşım mevlutlu düğün yapacak ama kına gecesinde kadınlar arasında eğlence olacak siz de öyle yapabilirsiniz isterseniz tabi yine de sizin kararınız önemli. Mutluluklar dilerim size :KK9:

Dinimizce çalgılı danslı kadınlı-erkekli düğünler uygun değildir bu bazı hadislerde de yer alır. Birkaç arkadaşım mevlutlu düğün yapacak ama kına gecesinde kadınlar arasında eğlence olacak siz de öyle yapabilirsiniz isterseniz tabi yine de sizin kararınız önemli. Mutluluklar dilerim size :KK9:

Aynen öyle... Benimde o şekilde olucak mesela, buna barbarlık diyenleri kınıyorum sanki amerikada yaşıyolar müslüman ülkede yaşayıp müslümanlığın gereklerine burun kıvırmak ne saçma

Kısmetse temmuz sonu gibi düğünümüz olsun istiyoruz. Bu işleri araştırmaya başladık. Nişanlım' Hz.Peygamber'imizinki gibi düğünümüz olsun. Evlilik çok kutsal, temiz bir başlangıcımız olsun.' diyor. Tamam haklı. Bayan ve erkeğin karışık olarak aynı ortamda oynaması günah ve bu günaha çanak tuttuğumuz için bize de günah. Bilen birine sorduğumda bayanlar ve erkekler ayrı ayrı olmalı ve gelinlik mahrem yabancı erkeğin görmesi günah, dediler.
Ama gel gelelim ki benim de hayallerim var. Düğünde nişanlımla zeybek oynayacaktık. Nişanlım üniversiteden sınıf arkadaşım. Üniversitedeki sınıfı toplayıp halayımızı çekecektik. Nice şeyler.
Bir tarafta olması gerekenler, diğer tarafta benim isteklerim. Tabi olması gereken olmalı. Da işte ... Bu konuda bilgisi olan benimle paylaşabilir mi?

Öncelikle selam aleykum canim hakkında hayırlısı olsun insaAllah. Evliliğe temiz bir başlangıç yapma fikri cok güzel bir fikir bence evliliginizi en uygun şekilde yapmaya çalışın günahlardan haramlardan ne kadar uzak kalırsanız o kadar iyi bir başlangıç olur Bazı arkadaslarinda dediği gibi kinanizi bayanlar arasında arkadaşlarınızla eğlenerek geçirebilirsiniz dugunude oynamali degilde yemekli yaparsanız sorun olacağını düşünmüyorum gelinliginiz uygun bir şekilde olursa erkeklerin sizi görmesi sorun olmaz bence.Benim düşüncelerim bunlar .Bu dünyaya ne icin geldiğimizi unutmamamiz gerekir bence ona gore davranmalıyız elimizden geldiğince Mutluluklar dilerim Allah mutlu ve huzurlu bir evlilik nasip etsin :)

Kısmetse temmuz sonu gibi düğünümüz olsun istiyoruz. Bu işleri araştırmaya başladık. Nişanlım' Hz.Peygamber'imizinki gibi düğünümüz olsun. Evlilik çok kutsal, temiz bir başlangıcımız olsun.' diyor. Tamam haklı. Bayan ve erkeğin karışık olarak aynı ortamda oynaması günah ve bu günaha çanak tuttuğumuz için bize de günah. Bilen birine sorduğumda bayanlar ve erkekler ayrı ayrı olmalı ve gelinlik mahrem yabancı erkeğin görmesi günah, dediler.
Ama gel gelelim ki benim de hayallerim var. Düğünde nişanlımla zeybek oynayacaktık. Nişanlım üniversiteden sınıf arkadaşım. Üniversitedeki sınıfı toplayıp halayımızı çekecektik. Nice şeyler.
Bir tarafta olması gerekenler, diğer tarafta benim isteklerim. Tabi olması gereken olmalı. Da işte ... Bu konuda bilgisi olan benimle paylaşabilir mi?
Sizi kışkırtmak için söylemiyorum ama bir defa evleniyorsunuz. Allah çok affedicidir. sen bütün ibadetlerini yapıp allahım nolur günah yazma bana bu düğün için affet beni diye dua et, onun affediciliği kimsede yoktur.

Bu kadar can sıkacak bi konu değil cnm bayanlar arasında müzikli eğlenceli güzel bi kına gecesi yaparsın damat ztn kına yakıldığı zmn gelir sonra geri çıkar o gün o kdr yorulursunki ztn daha düğünde oynayacak haliniz bile kalmaz iyiki mevlitli olmuş dersin arkadaşlarınla hayallerin varsada bi ara hepsi gelir halayınızı çekersiniz geri çıkarlar :21:düğünüde mevlütlü yaparsınız damatlada yine yan yana olursunuz ama bayan erkek aynı tarafta durmaz bazı mevlit salonları böyle mesela 2 katlı bi katta erkekler bi katta bayanlar oluyor yada giriş çıkış kapıları ayrılmış oluyor mevlit okunur yemek yenir takı takılır dağılınır :KK36:

Gelinlikle erkeklerin görmesi sorununa gelincede kapalımısın bilmiyorum ama duvak gbi tülden pelerinler oluyor öyle bişey tercih edebilirsiniz Hoppa hakkınızda hayırlısı olsn herşey gönlünüzce olur inşallah :KK51:

Müslümanlığı bozuyorsunuz biri ordan bir şey atıyor hadis diye hemen dinimiz amin.Biraz beyninizi kullanın ya korkmayın gerçekten.İslamın çok daha önemli kanunları var takılmışınız bi yere.Sizin gibiler yüzünden ortadoğu karışık bir sürü insan ölüyor amerika parmağında oynatıyor.Müslümanlık böyleyse ben almıyım.Neyse kardeş sana da mutluluklar dilerim...

Ahirette hayalleriniz sizi kurtatacaksa eğer (!) onların peşinden gidin.

Ve şuraya da değinmek istiyorum. Din hakkında da herkes kafasına göre atıp tutmasın, bu sitede buna çok rastlıyoruz.

En büyük günah şirktir. Kul hakkı yemek değildir. Delil de vereyim, öyle atıp tutmuyorum. ''Allah kendisine ortak koşmayı elbette bağışlamaz. Bundan başkasını dilediğine bağışlar.'' (Nisa 48)

Dolayısıyla şirk koşan insan kul hakkı yese de yemese de Allah'ın huzuruna bu şirkle çıktığında cehennemden kurtulamayacaktır. Allah katında en buyuk gunah şirktir. Kul hakkı yememesi onu kurtarmayacak. Önce bunu anlayalım.

Çalgı aletlerinin kıyamet alametlerinden olduğu sahih hadislerle bize ulaşmıştır, isteyene onları da kaynaklarıyla beraber yollayabilirim.

Son olarak da bir ayetle açıklayayım olayı. Nur suresi 31. ayet:

Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar. Görünen kısmı müstesna, zinetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üstüne salsınlar. Zinetlerini; kocaları veye babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kızkardeşlerinin oğulları veya kadınları veya cariyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçileri, yahut kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri zinetlerinin bilinmesi için de ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler; hepiniz Allah'a tevbe edin ki felaha eresiniz.

Bu ayette kimin huzurunda tesettursuz bulunabileceğimiz tek tek ifade edilmiş zaten. Düğününüze nişanınıza sadece bu ayette belirtilen erkekler mi gelecek?
Ayete dikkat edin Allah hani buyuruyor ya : '' Gizledikleri zinetlerinin bilinmesi için de ayaklarını vurmasınlar'' diye.
İşte bu ayetin tefsirine baktığımızda, bu gizlenen zinetlerin ayaklardaki halhallar olduğunu öğreniyoruz. Ayaklarına halhal takıp, bunu belli etmek için ayağını yere vurarak ses çıkaran kadınlara uyarı var. Dikkat edin! Halhallarını gizlemişler, ama onun sesini çıkarmak için ayaklarını yere vuruyorlar. Ve Allah bunu yasaklıyor.

Umulur ki bu ayetleri iyice tefekkür edersiniz ve din adına bilip bilmeden konuşanlara da meyletmezsiniz. Allah en doğrusunu bilir.

Öncelikle istediğim her konuda düşüncemi söylemekte özgürüm.İstediğim gibi inanırım.Sen cennetine git de .Gerisini boşver dünya yansın , insanlar ölsün gebersin umrunda olmasın.Sana ve senin gibi cennete gitcem diye tüm duyguları körelmeye başlamışlara cennette başarılar dilerim.:KK24:

Size tavsiyem, Allah'tan korkun ki, size merhamet etsin.
Günah işlemeye niyet edip de Allah'ım nolur bana günah yazma demek ne kadar da saçma. Elbette O merhamet sahibidir, ama bunu suistimal etmeye kimsenin hakkı yok.

Allah'ın emirlerine ve yasaklarına uyun ki, o da size hidayet versin, sizi doğru yola iletsin. Yoksa böyle keyfiniz için hayalleriniz için filan bir sürü harama bulaşarak hidayet bulamazsınız. Burada din hakkında bilip bilmeden konuşan kişilerin sözleri sizi Allah'ın yolundan saptırmasın.

Bırakın kendi nefsinizi ve insanların nefislerini tatmin etmeyi de, Allah 'ı razı etmeye bakın. İşte o zaman huzur bulursunuz.

Ne sizin zinetlerinizi elin erkekleri görsün, ne de sizin vesilenizle açık saçık giyinecek vücudunu teşhir edecek kadınları görsünler. Bunun içinde bir de dans olayları var. El ele halaylar, danslar filan. Allahu ekber. Nedir bu insanların hali.

Allah'tan korkun ki size merhamet etsin, sizi cehennemden kurtaracak yalnızca O'dur.

Bu arada Kuran her devire inmiştir, yalnızca Peygamber'in devrine değil. Kuran'da ''Biz bunu yasakladık, ama yalnızca şu devir için, şu insanlar için, ya da biz bunu emrettik ama yalnızca şu zaman içinde'' diye bir ifade mi var ki, Allah'a iftira atıyorlar? Korkun Allah'tan. Tevbe edin bu sözlerinizden, olur ki Allah doğru yola iletir... Subhanallah...

Öncelikle istediğim her konuda düşüncemi söylemekte özgürüm.İstediğim gibi inanırım.Sen cennetine git de .Gerisini boşver dünya yansın , insanlar ölsün gebersin umrunda olmasın.Sana ve senin gibi cennete gitcem diye tüm duyguları körelmeye başlamışlara cennette başarılar dilerim.:KK24:

Tabiki özgürsün. Ateşte yanmak da, Cennette huzur bulmak da senin tercihin.
İslam, '' kendine bak diğerlerini boşver '' fikrini reddeder. İyiliği emredin, kötülükten sakındırın buyurur Allah.

''İçinizden insanları hayra çağıracak, iyiliği emredecek, kötülükten alıkoyacak bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.'' (Ali İmran 104)

İslam'dan önce duygularım körelmişti evet, ama Allah'a hamd olsun bana hidayet etti, 2 yıldır bana öyle bir güç veriyor ki Allah, bilsen şaşırırsın. Allah sana da diğerlerine de hidayet etsin. Ben de sana başarılar dilerim :KK3:

Teşekkür ederim aynı islam sana namaz kılmayanı öldürmeni emrediyor.Ama ben bunu yapamam.Cennet suyundan içerken benim için de iç kardeş ben gidemicem nasıl olsa:KK61:

Benim görüşümde erkekler ve kadınlar beraber düğünde oynamamalı, sonuçta bir bayanın oynaması erkeğe çok cazip geliyor. Çevremde birçok kişi düğününü kadın erkek beraber yapıyorlar fakat müzikli ve danslı değil, ilahili, mesnevi dönüyor ve küçük stand up show oluyor. Herkes birbirini cezbetmeden eğleniyor ve sizde günaha girmemis oluyorsunuz. Oynamakta kınada kadınlar arasında oluyor.
Bir başka çeşit düğünde kadınlar için ve erkekler içinde ayrı salonlar tutuluyor, mümkünse birbirlerine yakin veya bazi dügün mekanlarinda iki salon oluyor ve ayri ayri eğleniliyor.
Bu biraz pahali olabilir ama nişanliniz teklif ettiyse bu masrafi göze almistir...

Simdidem size mutluluklar diliyorum.
Fani dünya için ebedi hayatimizi mahvetmeyelim :)

Eşimle karşılıklı zeybek oynamak istiyorum yazmişsın. Bence kina yakıldıktan sonra o yöresel kıyafetler üstünüzdeyken zeybek oynarsaniz cok hoş bir ambians olacaktir. Kiyafetler ve dans birbirine uyar :)

Back