Torpilsiz de başka okullarda kadroya hak kazanabilirsiniz. Yazılı sınava giriyorsunuz. CVniz ve ders notlarınız iyiyse sizi kaçırmak istemezler. Kendi bölümünüz size kadro açabilir. İhtiyaç gerçekten var ise sınavdaki başarı durumuna göre alınırsınız.
Yabancı dil notunuzu 85 üstü tutmaya çalışın. İngilizce eğitim veren yerlerde akademik kadronun en az 85 dil puanına haiz olması gerekiyor (yurt dışında okuduysanız muafsınız). Genelde 85 puan ve üstünü alan az olduğu için başvurular tek kişiyle bile kalıyor.
Tabii bir de lisans ve ilerlemek istediğiniz alan da önemli. Ben fen ve sağlık alanlarını düşünüp de yazdım. Sosyalde de muhtemelen böyledir ama güzel sanatlar hakkında bilgim yok.
Eğer torpil rektörlük veya bölümden değilse dayınızın Uzay'dan olması bile işe yaramayabilir.
Yönetmelik değişmediyse de lisansüstü öğrenci olmanız yeterli. Öğretim görevliliği için ise en az yüksek lisans mezuniyeti isteniyordu. En garantisi alanınızla ilgili açılan ilanlara bakmak.
Araştırma görevlisi olayım diye de yüksek lisansa başlarsanız hayal kırıklığı yaşamanız olası.