Bu konu sadece benim değil, hepimizin derdi olmalı...

Mikerinos

ATAM izindeyim...
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.131
21
66
Diğer
Arkadaşlar bliyorsunuz zaten yeterince kirlenmiş yaşlı dünyamız için kurulmuş ve dünya çapında başarılı eylemlere imza atmış bir kuruluş var: Greenpeace. Lafı uzatmaya gerek yok şu an bir internet eylemi kampanyası var. Buraya bana gelen iki maili kopyalıyorum ve sizden sadece bir imza istiyorum...

İİmza atabileceğiniz link: Kuzey Kutbu'nu Kurtar | Greenpeace işte bu da bana gelen iki mailden ilki...:

Merhaba,

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi, bu satırları seninle birlikte aynı anda okuyor. Bu satırlar, Greenpeace'in Kuzey Kutbu ve kutup ayılarını kurtarmak için başlattığı, 40 yılı aşkın tarihindeki en büyük kampanyanın duyurusu.

Kutup ayıları ölüyor. İklim değişikliğiyle buzulların erimesinden dolayı yemek bulamıyorlar. Buzullar eridikçe yaşayabilecekleri başka kara parçaları arıyorlar. Bazen yemek bulmak için anneleriyle uzun mesafeleri yüzmek zorunda kalan yavrular malesef başarız oluyor ve annesinin yanında dibe batıp can veriyor. Karaya çıkabilenlerse yemek bulamadıkları için ölüm tehditiyle karşı karşıya. Manzara bu kadar kötüyken, petrol endüstrisi bu yaz Kuzey Kutbu'na girmeye hazırlanıyor.
Eriyen buzullar petrol çıkarma gemilerinin şu ana kadar giremedikleri yerlere ulaşmasına olanak yaratıyor. Kuzey Kutbu’ndaki buzulların erimesinin baş sorumlusu olan büyük petrol şirketleri, kendi yarattıkları bu felaketten fayda sağlama peşinde. Hem de bu acı manzarayı daha içler acısı hale getirmek pahasına.

Petrol şirketlerinin Meksika Körfezi'nde yarattığı felaketin bir benzerini Kuzey Kutbu'nda yaşatmasını engellemeli ve kutup ayılarının evini kurtarmalıyız. Bunu sadece senin yardımınla yapabiliriz.

Bu acil çağrımıza katıl, Kuzey Kutbu'nda sana ihtiyaç var. Hem de çok!

Senin adın, eyleme katılan ilk bir milyon kişinin adıyla beraber Kuzey Kutbu'nda inşa edeceğimiz kapsüle yazılacak. Bu kapsül buzların 4 km. altındaki deniz yatağına yerleştirilecek. Bu imzaların üzerine Kuzey Kutbu'nu korumak için biraraya gelen bir milyon kişiyi simgeleyen dev bir bayrak dikilecek. Hep beraber dünya liderlerinden bölgenin petrol aramaya ve endüstiriyel balıkçılığa kapatılmasını talep edeceğiz.

Yaşam alanları giderek yok olan kutup ayıları petrol endüstrisinin pençesine düşmüş durumda. Eriyen buzullar nedeniyle karaya çıkmak zorunda kalan kutup ayıları açlıktan ölüyor. Daha da kötüsü açlık ve hayatta kalma içgüdüleri yüzünden birbirlerini yemeye çalışıyorlar. Durum gerçekten vahim!

Hep beraber petrol endüstrisinin pençesindeki kutup ayılarını kurtarabiliriz. Aynı 20 yıl önce Antarktika'yı koruma alanı ilan ettirip kurtardığımız gibi.

Haydi sen de bu harekete katıl, Kuzey Kutbu'ndaki yerin hazır.

Umut ve kararlılıkla,

Yiğit Erçevik
Online kampanyalar sorumlusu

Ve ikinci mail..:

Sevgili arkadaşım,

Kuzey Kutbu'nu ve kutup ayısının yuvasını kurtarmak için Kuzey Kutbu'nu Kurtar | Greenpeace adresine girip kampanyaya imza attım.

Şimdi senin de bana katılmanı istiyorum.

Şu anda Kuzey Kutbu'nun üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Bu yazıyı okuduğun sırada, petrol şirketleri ve siyasetçiler, Kuzey buzulunu talan etmek, ulusal topraklarını genişletmek ve petrol aramak için harekete geçiyorlar.

Şimdi hemen Kuzey Kutbu'nu korumaya başla ve kutup ayılarını kurtar!

Kuzey Buz Denizi, iklim değişikliğinden dolayı erirken petrol reservleri de ortaya çıkmaya başlıyor. Bu yıl, ilk olarak, büyük petrol şirketlerinden Shell, Kuzey Kutbu'na doğru “petrole hücum”u başlatıyor. Hepsi de, insanoğlunun sonsuz petrol açlığını beslemek için...

Buradaki ironi, mide bulandırıcı.

İklim değişikliğinin ve Kuzey Buz Denizi'nin erimesinin baş sorumlusu olan şirketler, aynı zamanda bu durumdan kâr elde etmeye hazırlanıyorlar. Üstelik değerli bir yaşam alanını yok edeceklerini ve buradaki vahşi yaşamı tehlikeye atacaklarını bile bile... Bu bir kısır döngü.

Sorun sadece petrol şirketleri de değil. Endüstriyel balıkçılık filoları da eriyen sulara doğru yola çıktılar. Binlerce yıldır bu bölgede sürdürülebilir şekilde balıkçılık yapan yerel topluluklar da tehlike içinde.

Ama sen tüm bunlara dur diyebilirsin.

Kuzey Kutbu'nda “kurtarılmış bölge” oluşturulması, Kuzey Buz Denizi'nde petrol aramalarının ve endüstriyel balıkçılığın yasaklanması için kampanyamıza katıl. Hemen şimdi sen de imzala.

Birlikte, kutup ayısının yuvası olan Kuzey Kutbu'nu koruyabiliriz.

Aşağıdaki yazıyı tanıdığın herkese yollamayı unutma.

Bunu daha önce de başardık... 30 yıl önce Antarktika'yı korumak için benzer bir kampanya başlatmıştık. Başaracağımıza kimse inanmamıştı. Ama başardık ve Güney Kutbu çevresinde bir dünya parkı yarattık. Şimdi de Kuzey Kutbu, hepimizi yardıma çağırıyor.

Ben Ayliffe
Kampanya Sorumlusu, Greenpeace

Sevgiler

Arkadaşlar güncel bir imza kampanyaları daha var GDO ya karşı YEMEZLER kampanyası... Sürekli link eklemiş oldum ama bu da çıkarsız bir kampanya GDO ya karşı olanlar imzalayabilirler : http://www.greenpeace.org/turkey/tr/ Umarım link sorun olmaz...

Bu arada buraya link ekledim ama bu kimsenin çıkarının söz konusu olmadığı bir durum o yüzden sorun olmaz diye düşündüm eğer sorunsa link silinebilir zaten imza atmak isteyen araştırıp bulur ben kolaylık olsun diye eklemek istedim... İmza atan herkese kendim adına teşekkürler...

Son düzenleme:
Ben de imzaladım ama bu imzaların işe yarayacağını zannetmiyorum.

Aslında genellikle imza kampanyaları pek işe yaramaz ama greenpeace farklı.. Gerek gdo gerek nükleer her konuda ve tabi ki ülkemizde de çok çaba sarf ediyorlar... Başarılarını internet sitelerinden takip edebiliyoruz...

Bu arada imza atan herkese çok teşekkür ediyorum benim facebook ve twitter hesabım olmadığı için paylaşamıyorum da..

yanlis anlamadiysam bolgeye bayraklar dikicekler bizim adimiz yazili olan,bu kisiler bu olanlara karsi diye
bence guzel bi yontem,cesitli ulkelerden cesitli dinlerden olan insanlar birlik olup bu olanlara karsi anlaminda
insallh ise yarar

yanlis anlamadiysam bolgeye bayraklar dikicekler bizim adimiz yazili olan,bu kisiler bu olanlara karsi diye
bence guzel bi yontem,cesitli ulkelerden cesitli dinlerden olan insanlar birlik olup bu olanlara karsi anlaminda
insallh ise yarar

İmza attıktan sora belki görmüşsünüzdür dünya çapında en son imza atanın adı çıkıyor kendi dilinde.. Greenpecae e güvenim sonsuz çünkü hiçbir çıkarları yok olsaydı bile helal olsun neler başardılar dünya çapında Barbie, Nestle, Apple gibi markalara müdahale ettiler...

Konuyla alakası olmayabilir ama bizlerde katkıda bulunabiliriz
Evlenecek olan bir arkadaşım düğün davetiyesi bastırmak yerine herkese birer ağaç fidanı hediye etti
Düşünün herkes böyle bir uygulama yapsa Türkiye cennet olur
Gerçi bizim devletimiz sağolsun hemen imara açar

arkadaşlar amacım tartışma başlatmak değil ama
her konuya bakıp yorum yazıyoruz hele bide tartışmalı konuysa dahada kaptırıyoruz
peki bu tür sosyal içerikli konuya neden yığılmıyoruz
konu açılalı yaklaşık 1 saat olmasına rağmen neden daha çok yorum ve imzalama olmadı???????

Duyarlılığınız için teşekkür ederim kendi adıma... Ben okuyan hemen hemen herkesin imza atacağına inanıyorum buraya yorum yazmasa bile... Çünkü doldurulacak olan kısacık bir form üstelik diğer siteler gibi reklam mailleri de almıyoruz... Sonuç olarak oraya attığımız her imza dünyamız dolayısı ile de insanlık için... Doğanın gücüne kimse karşı koyamaz, müdahale edildiğinde de bunun cefasını malesef tüm ekosistem çeker... İnsanlık olarak çok geliştiğimizi düşünüyoruz, plazalar, dev AVM ler, Teknolojik gelişmeler, bilimdeki ilerlemeler... Ama herşey bir pamuk ipliğine bağlı hava sıcaklığının birkaç derece oynaması, mevsim normallerinin üzerine çıkması, ufak bir deprem, bir doğal afet bu yıllarca kurduğumuz düzeni yerle bir etmek için yeterli... Doğaya, Dünyaya yaptığımız her müdahale misliyle bize geri dönüyor.. Tabi ki dünya gelişecek, insanlık gelişecek ama yıktığımızı bir yandan yapmazsak kendi sonumuzu hazırlamaktan başka birşey yapmamış oluruz... Duyarlı olan herkese sonsuz teşekkürler...

umarım inandığınız şey olur ve gören herkes imzalar
eğer herkes elini taşın altına uzatır ve duyarlılık gösterirse birşeyler yoluna girebilir
çünkü kısıtlı insanın çabasıyla düzelecek bir durumda değil dünyamız malesef

bende imzaladım.hayvan haklarını insanlar oluşturmuş olsa da yine insanlar hiçe sayıyo.herşeyi bi kenara bırakırsak onların yaşama hakları var .. gözü dönmüş işi ticarete döken firmaların, insanların durdurulması gerekiyo.. bunu oturudugumuz yerden ancak bu şekilde minik bi parçası olarak başarabilceksek hertürlü varım bende bu sorumluluktur..

Konuyu mümkün olduğunca güncel tutmak işe yarar bence.
Hem ben malum sosyal paylaşım sitesinde yayınlıyorum bu
sayfayı şimdi.

Ne kadar doru bir tespit... Sadece yaşam hakkı versek o bile kafi ya neyse...

Bu arada bu da GDO içn bir kampanya.. Dileyen buna da imza atabilir... Gerçi konuya da ekledim sonradan ama isteyen atabilir...

“Üyelerimiz kaliteli, güvenilir, sağlıklı ve besleyici gıda üretimi yapmak, uluslararası standartları oluşturmak ve uygulamak zorundadır” diyen Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), 29 adet gıda amaçlı GDO’nun ithalatı için, Biyogüvenlik Kurulu'na başvurdu!

Aralarında gıda sektörünün lider markalarının bulunduğu 1000’den fazla üyesi olan federasyonun başvurusu kabul edilirse, yakında çikolatadan dondurmaya, margarinden tatlıya soframızdaki tüm yiyecek ve içeceklerde GDO olabilir!

Sağlığımızı doğrudan tehdit eden bu büyük tehlikeden, hep birlikte kurtulabiliriz! Ülker, Eti, Nestle, Algida ve Sana gibi lider markalar, GDO'ların soframıza gelmesini engelleyebilir. TGDF'de söz sahibi olan ve sektörü etkileyen bu şirketlerin yöneticilerine mektup gönder. Onlardan, bu başvurunun geri çekilmesini sağlamalarını iste. Başvuru geri çekilene kadar “Yemezler” demeye devam et...

Yiyip içtiğimiz her şeye GDO bulaştıracak bu tehlikeli girişime, hep birlikte “Yemezler” diyelim :Markanıza GDO bulaştırmayın... Yemezler! | Greenpeace Akdeniz

Eklentiler

• $yemezler-openspace.jpg
    87,8 KB · Görüntüleme: 73
Konuyu okuyan arkadaşlar; buraya yorum yapmak zorunda değilsiniz tabi ki imzaladım diye, ama lütfen imzalamadan geçmeyin kısacık bir form geleceğimizi değiştiriyor. Lütfen 1 dakikamızı ayıralım... Teşekkürler...

Teşekkürler tatlım böyle bir şeyden hiç haberim yoktu hemen gönderdim ben de çok sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…