bu kilolar nasıl gidicek yaa

_MaaVi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
461
39
98
68 kilo ile hamile kaldım şu an 78 kiloyum,boyum 165.
31. haftadayım,rahat bı 5 kilo daha alırım heralde son 2 ay...
toplamda 15 kg olur hadi doğumda 5 kg gitsin,kalan 10 kiloyu ben nasıl vericem ya emzirirken diyet de yapılmıyomuş,yapınca süt gidiyomuş...spor da yapsam veremem heralde yaza kadar bu kıloları dımı?
ay tecrübeli olanlar bişi sölesin ben bayaa bi takıldım bu meseleye galıba,ya da var mı elınızde emzırme dönemıne uygun bi beslenme programı?

Eger hamileyken gaza gelip ben hamileyim herşeyi yiyebilrim şeklinde davranmadıysan (bunu ancak kendin bilebilirsin), normal yemene devam etmişken aldığın kilolarsa bunlar, garanti ederim ki hepsi gidecek. Ben ilk hamileliğimde 18 kg aldım bu şekilde, doğumdan 8 hafta sonra toplam 15 kg vermiştim, bebeğim 4 aylıkken ise 20 kg gitmişti, yani -2'deydim. Kiloya takılma, dediğim gibi özellikle yememişsen, ve emzirme döneminde de milletin lafına gelip kendini tahine, helvaya, pekmeze vermezsen hepsi gider birkaç aya kalmaz. Çünkü vücut ihtiyacı neyse onu alıyor normal şartlarda, bu kimi için 9 kilo, kimi için 20 kilo.

Öyle çok abartmadım tabı zaman zaman tatlıyı fazla kaçırdığım gece yemelerım oldu ama öyle çok değil dediğim gibi.Ama bu kıloların bebk doğduktan sonra kalnı yağ deposu değil mi nasıl gıdıcek öyle 2 ayda hemen?sen ekstra bişi yaptın mı spor gıbı?
bi de düşük kalorılı seyler yıyınce süt olmuyor diyorlar doğru mu?

Yoo spor yapmaya vakit yok ki :) 24 saat emmek isteyen bir canavar oluyor evde. Yorgunluk, uykusuzluk zaten sürekli. Yalnız benim başımda kimse yoktu, o yüzden fazla yemek falan yapamadım, birkaç ay en kolayı o diye hep et ağırlıklı beslendik, eşim kilo vermemde bu mecburi protein diyetinin de çok etkili olduğunu söylüyor, artık bilemiyorum. Evde biri olup sürekli börek çörek yapsaydı belki de veremezdim.

O yağ deposu süte dönüşüyor işte, emzirdikçe ondan gidiyor. Süt için de kimseyi dinleme, en sağlam süt üretgeçi bol bol su, başka birşey değil. Helvalara kanma :)

hele bı bebısın gelsın dusunme bunları. Emzırırken de etraftakılerın gazına gelıp tatlı hamurısı yemezsen ekmegı az yersen sorun kalmaz cnm. Bır de sut arttırsın dıye sekerlı degıl de sekersız yapılmıs kompostolar ıcersen sorun kalmaz bence.9 ay ıcımızde bısı ıle yasıyoruz normal kılo almamız. Nasıl aldıysak oyle verıcez dımı ama Bebekle ugrasırken zaten anlamıcaz bıle nasıl gıttıgını kıloların. Ben de 18 kılo aldım 40+3 olduk kızım da hala gelmedı

bunu başka yere de yazmıştım aynen kopyalıyorum cnm belki faydası olur

kızlar bende hamileliğimde 18 kilo aldım o kadar mutsuzdumki hiç veremeyceğim diye düşünüyordum..çünkü çok zor kilo veren bir yapım var benim..herkes 1 senede anca gider dedi..1 sene öyle dolaşmak benim için tam bir kabustu 1 kilo fazlaya bile tahammülüm yok çünkü.doğum yaptım herkes şimdi daha çok alacaksın süt yapsın diye dedi..bunların çoğuda benim kilolu olmamaı isteyen tiplerdi..onları mutlu etmek için ses çıkarmadım he he dedim geçiştirdim.
doğumdan hemen sonra bol su içtim her öğün 1 dilim kepek ekmeği yedim sadece..asla şekerli şey tüketmedim..hamur işi abur cubur hiç yemedim
bol yeşillik ve suu..bide rezeen çayı..o kadar çok sütüm olduki..
kızım uyudukça egzersiz yaptım..normal doğum yaptığım için hemen mekik çekmeye başladım..hergün yürümeye çalıştım..eski kiloma dönene kadar ağzıma sürmedim kalorili şeyleri..3-4 ay sonra vermiştim artık herkes şaşırdı çünkü üstüme yapışacağını sandılar..
biraz gayret edin inanın..egzersiz sıkılaştırıyor.sınırları zorladım valla vaktim yoksa bile yarataya çalıştım yürüdüm..sabah erken kalktım öyle yaptım egzersizi yine yaptım..

21 hatada 10 kilo aldim, pilav makarna tatli hamur isi gormek bile istemiyorum hatta bazen zorla azicik pilav ya da makarna yeeye calisiyorum sadece az et ve bol sebze(o da salata meyveyle) aldim bu kilolari, seker var sandi doktor o da normal. normalde bir kilo alamayan ben yemedigim halde nasil bu kadar kilo alirim anlamis degilim. hatta her seyden yemiyorum diye bebegim icin uzuluyorum. umarim dediginiz gb boyle alinan kilolar sutle gidiyordur cunku ben normalde hem kilo alama eger de alirsam veremem( yani dediginiz gb olmazsa yandim:) doktorum diyetisyene gonderiyor simdi kalan yarida cok kilo almayayim die.

ilk hamilelikte 18 kilo almıştım 2 ay sonra 50 kilo kaldım Bol bol sıvıyı emzirirken zaten alıyorsun Vücut istiyor Yediklerine de biraz özen gösterirsen 1 dilim ekmek Kaşık kaşık yemek Yemekten hiç korkma sebze ağırlıklı olanı tabak tabak yiyordum hemde... Ne sütüm azaldı ne kilom kaldı Emzirmenin üzerine tanımam ama kilo vermede...

benimde ilk hamileliğim inşallah normal olurda hemen toparlanırım benimde en büyük korkum bu kilolar ilk 4 ay hiç almadım 4.ayda başladım almaya 19 kilo aldım bi haftam kaldı doğuma öle abartılıda yemedim hiç hatta arkadan görenler hep hiç hamileye benzemiyosun karnın var sadece diyip durdu öle yüzüm gözüm de şişmedi pek. sadece kahvaltıda ekmek yerim işe giderken günde 3 öğün yiyordum evde kalmaya başlayınca öğlen kalkmaya başladığım için 2öğüne düşmüştü yemeğim zaten artık azcık yesemde midem doluyo nasıl bu kadar kilo aldım bilmiyorum öle börek falanda sevmem eşim çok seviyor kayınvaldem çok yapıyor ona ben görmekten bıktım azıma bile sürmüyorum. bide şimdi izindeyim diye sürekli kayınvaldemin yanındayım oda durmadan bişiler tıkıştırmaya çalışıyor senin yemen lazım diye ama ben yemiyorum aç diyilken nie durmadan yiyim. inşallah bebişten sonra egzersizle felan gider bu kilolar

inşallah dediğiniz gibi emzirmeyle gider bu kilolar...
kilo cidden kötü bişi insanı olduğundan 5 yaş daha fazla gösteriyor,daha iri duruyorsunuz zerafet diye bişi kalmıyor,kim ne derse desin kilo kimseye yakışmıyor!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…