• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu kaşıntıdan kurtulmak istiyorum artkk!!!

betheone

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
746
523
123
arkadaşlar merhaba. çok şiddetli kaşıntı problemi yaşıyorum yaklaşık 4 senedir çekiyorum bu sorunu. doktora gittim muayene oldum smear yaptırdım herşey normal. hiçbirşey çıkmadı. doktora söyledim o da net bi açıklama yapmadı. kortizonlu bi krem verdi sadece. eğer bi enfeksiyon yada mikrop yoksa neden hala bunu yaşıyorum:43:

arkadaşlar merhaba. çok şiddetli kaşıntı problemi yaşıyorum yaklaşık 4 senedir çekiyorum bu sorunu. doktora gittim muayene oldum smear yaptırdım herşey normal. hiçbirşey çıkmadı. doktora söyledim o da net bi açıklama yapmadı. kortizonlu bi krem verdi sadece. eğer bi enfeksiyon yada mikrop yoksa neden hala bunu yaşıyorum:43:

çok kötü bişey haklısın
genital temizleme jellerinden kullandın mı? çok rahatlatıyo istersen dene (sebamed)
ayrıca kılların çıkma dönemide kaşıntı oluyor belki öyle bişeydir senin ki

çok kötü bişey haklısın
genital temizleme jellerinden kullandın mı? çok rahatlatıyo istersen dene (sebamed)
ayrıca kılların çıkma dönemide kaşıntı oluyor belki öyle bişeydir senin ki

canım denemedim hiç o jellerden. ben mikrobik bişey olduğunu düşünüyordum aslında ama herşey normal çıkınca sinirim bozuldu. bişey varsa tedavi olurum geçer diye düşünüyordum. ama çare aramaya devam edicem sanırım:5: tavsiyen için çok teşekkürler bi de onu denemekte fayda var:26:

canım benimde oldu sadece krem bir işe yaramıyor doktor bana fitil verdi öylelikle geçti çok şükür ama ne çektiğimi bir ben bilirim birde Allah. bide ban sıcak suya karbonat katıp yıkadım çok rahatlattı zararı var mı bilmiyorum ama sabah beşe kadar ağlayınca artık nolursa deyip yaptım iyi geldi

bende aynı problemi yaşamıştım ve fluzole isimli ilacı kullandım kesinlikle çok çabuk etki ediyor ve tekrarlamıyor

smear testini tekrar yaptırmanı tavsiye ediyorum.bende bundan 2 yıl önce aldırdığım smear de herşey normal denilmişti fakat 1.5 ay önce rahim ağzı kanser başlangıcından ameliyat oldum.yani 2 yıl öncede varmış ama yazık ki..smear de atlanmış.allah korusun tabi..sakın yazdığımı yanlış anlama lütfen.sendede bişey vardır demek istemiyorum.sadece tekrar yaptırıp ve bu konuda ihtisas yapmış bir prof.inceletmende fayda var.ben bir hast.aldırdığım smearin kendisini(raporu değil)patolog olan prof.götürdüm detaylı incelettim.70 tl ödedim o kadar.

canım benimde oldu sadece krem bir işe yaramıyor doktor bana fitil verdi öylelikle geçti çok şükür ama ne çektiğimi bir ben bilirim birde Allah. bide ban sıcak suya karbonat katıp yıkadım çok rahatlattı zararı var mı bilmiyorum ama sabah beşe kadar ağlayınca artık nolursa deyip yaptım iyi geldi

bende yaşıyorum o problemide karbonat yakma yapmadımı? ya da zararı var mı dır acaba?

ben o kaşıntı belesaından fitille kurtuldum
birde pamuklu iş çamaşırı ve devamlı kuru tutma
ve canesten krem sayesinde
çok şükür kurtuldum geçmiş olsun

smear testi genelde yara tedavilerinde yapılır.canım kaşıntının olma sebebi için şekerine baktırdınmı sürekli mantar olanlarda şeker olabiliyor.sürekli çamaşırını kuru tut, ağzını ütüle.gynolomexin fitil ve eşin varsa onada flucan tek kaprsül kullan.fitilin 1 gün birini 3. gün 2,sini kullan.1 ay sonra tekrar kullan.

tam da bu yüzden yarın için randevu aldım doktordan. ne zaman bunun için doktora gitsem mantar kremi veriyor ama mantar oldum daha önce biliyorum ne olduğunu mantarda akıntı olur bende akıntı falan yok ve bu mantar değil o kadar aşırı yoğun kaşıntısıda yok ama sürekli bi kaşıntı ve kaşıntı yüzünden olan can acıtıcı tahrişler var. sırf bu yüzden gidiyorum yarın bakalım ne diyecek çok merak ediyorum...

gittim ama iş bırakma eylemi varmış bakmadılar. cuma günü tekrar gideceğim burda da paylaşacağım sonucunu...bende merak ediyorum acaba neden diye?

tamam tatlım bende merak ettim neden yazarsan sevinirim

merhaba serezcik,
doktora gittim bu gün. doktor mantar dedi, akıntı olmadığını ve kaşıntınında mantar gibi aşırı olmadığını söyleyincede kronikleşmiş bir mantar olduğunu söyledi. akıntı varmış ama aşırı olmadığından farketmiyormuşum bir araç varya vajen girişine takıp bakıyorlar ondan takıp inceledi. hap,fitil ve krem verdi. krem eskiden kullandıklarımdan ama bu filit ve haptan kullanmamıştım ah inşallah geçer artık.
bu arada neden olarakta ped in alerji yapması olduğunu söyledi. valla doğru ön kanama son kanama 10neredeyse sürüyor ve adet sonrası azıyor bu problem daha çok kaşıntı yapıyordu bana ped her ne kadar sık değiştirsemde...kaynatılmış,ütülenmiş bez kullan dedi ama çalışıyorum ön ve son kanamada evdeyken bir nebze kullanırım işte zaten güvenip kullanamam. ama yoğun zamanımda ben bebek bezi kullanıyorum ancak yetiyor. en iyisi bebek yapıp adetlerden pedlerden kurtulmak sonrada hormanlu spiralle kökten çözmek galiba:9:

merhaba serezcik,
doktora gittim bu gün. doktor mantar dedi, akıntı olmadığını ve kaşıntınında mantar gibi aşırı olmadığını söyleyincede kronikleşmiş bir mantar olduğunu söyledi. akıntı varmış ama aşırı olmadığından farketmiyormuşum bir araç varya vajen girişine takıp bakıyorlar ondan takıp inceledi. hap,fitil ve krem verdi. krem eskiden kullandıklarımdan ama bu filit ve haptan kullanmamıştım ah inşallah geçer artık.
bu arada neden olarakta ped in alerji yapması olduğunu söyledi. valla doğru ön kanama son kanama 10neredeyse sürüyor ve adet sonrası azıyor bu problem daha çok kaşıntı yapıyordu bana ped her ne kadar sık değiştirsemde...kaynatılmış,ütülenmiş bez kullan dedi ama çalışıyorum ön ve son kanamada evdeyken bir nebze kullanırım işte zaten güvenip kullanamam. ama yoğun zamanımda ben bebek bezi kullanıyorum ancak yetiyor. en iyisi bebek yapıp adetlerden pedlerden kurtulmak sonrada hormanlu spiralle kökten çözmek galiba:9:
Ped bendede alerji yapiyor kasiyinca sisme oluyormu sendede? Bide normal zamanda gunluk ped kullaninca kasinti olmuo ama pamuklu olanlarinda olmuyo

canım benim bir litre suya 3 kaşık sirke koy kapagıyla kaşıntın filan kalmıcak bende senin gibiydim iyi geldi bu arad iç çamaşırlarını 90 yıka sık degiştir kuru tut sakın dar şeyler giyme oranın terlememesi lazımmış birde çok titiz insanlarad oluyomuş çamaşlırları üyülemeyi unutma dene bak bana dua edicem denendi onaylandı hamileyken bile oldu bende yaptım geçti:17::17::17::17:

Ped bendede alerji yapiyor kasiyinca sisme oluyormu sendede? Bide normal zamanda gunluk ped kullaninca kasinti olmuo ama pamuklu olanlarinda olmuyo

günlük ped tavsiye edilmiyor arkadaşlar, sıkça çamaşır değiştirmek lazım ve %100 koton ürünleri tercih etmek lazım, intimate jel ile (sebamed tavsiye edilir) yıkamak lazım banyoda, wc sonrası yıkandığında kurulamak çok önemli. mantar ilacı kullanmak lazım hem kişi kendisi hem de partneri tarafından ve kızlar erkekte hijyen çok öenmli ilişki öncesi çiş yapmalarında fayda var..

nerden mi biliyorum düğün öncesi ebe bi arkadaşım beni eğitime almıştı :))

merhaba serezcik,

canım benim sana spekulumle bakmış en güzeli,iyiyce incelemiş.petler yapabilir.antibiyotik kullandıysan oda mantar yapar yada eşin varmıydı.varsa ondanda sana geçebilir.ama ilaçlarını düzenli kullan.dediği gibi çamaşırını ütüle.spiral içinde hormonlu riaları çok fazla kanaması olanlarda kanamayı azaltmak için takıyorlar ama mantarın bunlarla bir alakası yok.şekerli yiyeceklerde yapar....

Back