Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

evet gelelim şikayet meselesine topik açtı açılalı denilmiyormu kadın erkek eşit görülmüyor.herkes bu durumdan çok şikayetçi diye bunu söylüyorum.artı yargımı ne haddime yargılamak banamı düşer yüce RABBıM dururken:Saruboceq:

evet sınırlarımız medeni hukukla çiziliyor ama medeni hukukla değil başka şekillerde düşünüyor bazıları, memnun olmadığımız bu tavır yasakkelime yoksa tabiki kadın erkek eşittir her anlamda (zina meselesi de dahil, elilik öncesi birliktelik yaşama meselesi de), erkek fizyolojisi gereği yapar ama kadın yapamaz ayıptır, günahtır, kızlık zarıdır, haramdır diyen kadınlar olsa da...burda müslüman olup da kadın erkek eşitliğini savunan çok güzel yorumlar da oldu, kimse üstüne alınsın istemem :1closedeyes:

Arkadaşlar, lütfen... Hepimiz kadınız ve hepimizin ortak sorunları var. Eşitsizlik başta geliyor ve kadın olduğumuz için cinsel anlamda karşılaştığımız ayrımcılık da esas noktalardan biri.
Konuyu din ekseninde tartışırsak hem kırıcı oluyor hem de tartışamıyoruz, konuşamıyoruz. Zira dinde yeri belli, bunu hepimiz biliyoruz ve bu konudaki fikirlerimiz değişmiyor birbirimize ne dersek diyelim.
Bence din eksenine taşımaktansa toplumsal olarak ve kadın erkek ilişkileri bağlamında tartışırsak daha verimli olur. Mesela neden erkeklere de aynı şekilde yasak olmasına rağmen toplumda erkeklere mübah sayılıyor, erkeğin elinin kiri kadın namusu diye bakılıyor; bunu konuşalım. Bu konuaya nasıl yaklaşabiliriz buna bakalım. Bu topik de kapanıp giden topikler arasına karışmasın ki kadınlar adına birşeyleri konuşabilmiş olalım.
Hepimiz kadınız, öyle veya böyle hepimizin hayatında önemli konular bunlar. Lütfen konuyu kapattıracak şekilde ilerlemeyelim.
Sevgiler herkese.

harikasın arkadaşım, aynen katılıyorum kaydirigubbakcemile5

evet buna bende karşıyım,erkeklre mübah olarak bakılmasına,
onların yaptığının doğru olarak görülmesine,
yadaa o erkektir yapar,elinn kiridir denmesine,
dindede,toplumdada eşit bu konuda kadın erkek,
günahsa hepimize günah...
ama şuda varki bnce sakıncası yok diyenler yani ben birlikte olurum diyenler,
erkeklere lafı getirmemeli,çünkü saten kendine göre normal,
birlikte olan erkeğede normal ki yapıyor
o zamanda sorun yok....

başka şelilerde düşünülüyor derken bazıları o bazıları kimi zaman toplum oluyor.toplum düşünüyor deniliyor..evet kurandada eşit olduğundan bahsediyor zaten.her anlamda ama demiyorki erkeğe sevap kadına günah her ikisine haram yasak ve cezadan bahsediliyor.şahsıma söylüyorum benim için ikiside eşit olması ve ikisininde eşit olmasını düşünülmesi.üstüne basa basa söylüyorum ama .........kafamçokkarıştı

doğru olan bişeyler ifade edilmiş bu doğrular sizi neden bu kadar rahatsız etti acepfisfisfis

birileri için doğru olabilir ama, en azından islamda bunların haram olması vs. müslüman olmayan kitleyi bağlamaz; bu toplumda yaşadıkları halde sizinle aynı dini paylaşmayan insanlar olduğuna göre, konuları dini açıdan değil de kişiler açısından, belki toplumsal değer yargıları açısından değerlendirmek daha doğru olur bence; ama toplumsal değer yargılarının tek kaynağının din olmadığını anımsayarak...söylemek istediğimiz bu.

eşitlik konusunda hemfikiriz o zaman fisfisfis

tabikide hemfikiriz saten bunu ilk yorumumdada belirtmiştim..
eşitlik eşitlik eşitlik...
yanlız ben şunu anlamadım,
ben birlikte olurum benim için önemli değil diyenler,
erkeklere neden günah değil,onlar neden yapıyor demişler,
oysakii onlarda yaparız veya yaptık demişler
iştee gerçekten bunu anlamadım bende:uhm:

Bunu anlatmaya çalışıyorum 2 sayfadır.. Cinselliği din boyutuna taşımayalım, sonra tartışmalar şiddetlenip topikler kilitleniyor dedim.. Din konusunda zaten tartışabileceğimiz bir şey yok.. Her şey açık ve net yazılmış.. Biz toplumun bakış açısı üzerinde konuşalım demeye çalışıyorum.. Yoksa beni niye rahatsız etsin zinanın haram olması..

arkadaşlar bu konuda karşıt fikirler elbette olabilir,
herkesten aynı fikri savunmasını bekleyemeyiz..
ama okuduğum mesajlar da, yoruma yorum yapılmış,
neredeyse,nasıl inanırsınız demeye getirilmiş...
konu dine dayatıldığı zaman tartışma çıkmaması imkansız...
bu konu da herkes fikrini söyledi hemen hemen...
daha fazla polemik yaratmamak adına,
konuyu yorumlara kapatıyorum...
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…