yargı konusuna çok takmışsınız siz bence, "medeni hukukla çiziliyorda sınırlarımız nediye herkes şikayetçi ozaman" sözünü benim yorumum üzerine sorup üstüne bir de sakız patlatınca ben de doğal olarak cevap hakkımı kullanarak bu cümleyi ve eylemi sorguladım. hala da ne demek istediğinizi anlayabilmiş değilim? medeni hukuktan mı şikayetçisiniz? herkes şikayetçi derken ne demek istediniz? gerçekten anlayamadım :uhm:
evet gelelim şikayet meselesine topik açtı açılalı denilmiyormu kadın erkek eşit görülmüyor.herkes bu durumdan çok şikayetçi diye bunu söylüyorum.artı yargımı ne haddime yargılamak banamı düşer yüce RABBıM dururken:Saruboceq:
Arkadaşlar, lütfen... Hepimiz kadınız ve hepimizin ortak sorunları var. Eşitsizlik başta geliyor ve kadın olduğumuz için cinsel anlamda karşılaştığımız ayrımcılık da esas noktalardan biri.
Konuyu din ekseninde tartışırsak hem kırıcı oluyor hem de tartışamıyoruz, konuşamıyoruz. Zira dinde yeri belli, bunu hepimiz biliyoruz ve bu konudaki fikirlerimiz değişmiyor birbirimize ne dersek diyelim.
Bence din eksenine taşımaktansa toplumsal olarak ve kadın erkek ilişkileri bağlamında tartışırsak daha verimli olur. Mesela neden erkeklere de aynı şekilde yasak olmasına rağmen toplumda erkeklere mübah sayılıyor, erkeğin elinin kiri kadın namusu diye bakılıyor; bunu konuşalım. Bu konuaya nasıl yaklaşabiliriz buna bakalım. Bu topik de kapanıp giden topikler arasına karışmasın ki kadınlar adına birşeyleri konuşabilmiş olalım.
Hepimiz kadınız, öyle veya böyle hepimizin hayatında önemli konular bunlar. Lütfen konuyu kapattıracak şekilde ilerlemeyelim.
Sevgiler herkese.
Arkadaşlar, lütfen... Hepimiz kadınız ve hepimizin ortak sorunları var. Eşitsizlik başta geliyor ve kadın olduğumuz için cinsel anlamda karşılaştığımız ayrımcılık da esas noktalardan biri.
Konuyu din ekseninde tartışırsak hem kırıcı oluyor hem de tartışamıyoruz, konuşamıyoruz. Zira dinde yeri belli, bunu hepimiz biliyoruz ve bu konudaki fikirlerimiz değişmiyor birbirimize ne dersek diyelim.
Bence din eksenine taşımaktansa toplumsal olarak ve kadın erkek ilişkileri bağlamında tartışırsak daha verimli olur. Mesela neden erkeklere de aynı şekilde yasak olmasına rağmen toplumda erkeklere mübah sayılıyor, erkeğin elinin kiri kadın namusu diye bakılıyor; bunu konuşalım. Bu konuaya nasıl yaklaşabiliriz buna bakalım. Bu topik de kapanıp giden topikler arasına karışmasın ki kadınlar adına birşeyleri konuşabilmiş olalım.
Hepimiz kadınız, öyle veya böyle hepimizin hayatında önemli konular bunlar. Lütfen konuyu kapattıracak şekilde ilerlemeyelim.
Sevgiler herkese.
evet sınırlarımız medeni hukukla çiziliyor ama medeni hukukla değil başka şekillerde düşünüyor bazıları, memnun olmadığımız bu tavır yasakkelime yoksa tabiki kadın erkek eşittir her anlamda (zina meselesi de dahil, elilik öncesi birliktelik yaşama meselesi de), erkek fizyolojisi gereği yapar ama kadın yapamaz ayıptır, günahtır, kızlık zarıdır, haramdır diyen kadınlar olsa da...burda müslüman olup da kadın erkek eşitliğini savunan çok güzel yorumlar da oldu, kimse üstüne alınsın istemem :1closedeyes:
Siz niçin üstünüze alındınız ki ben ona anlam veremedim.. Yazdığım yazıda da belirttiğim gibi, buraya evlenmeden ilişkiye girmek zinadır, zina da haramdır, yapan da günahkardır gibi mesajlar yazılmasını anlamıyorum dedim.. Tabii ki herkesin kişisel fikridir, ancak bugüne kadar KKda açılan bütün cinsellikle ilgili konuların sonu din tartışmasına girip kilitleniyor.. Bunu anlamadığımı belirttim..
doğru olan bişeyler ifade edilmiş bu doğrular sizi neden bu kadar rahatsız etti acepfisfisfis
eşitlik konusunda hemfikiriz o zaman fisfisfis
eşitlik konusunda hemfikiriz o zaman fisfisfis
Ay nasıl rahatsız oldum anlatamam..
birileri için doğru olabilir ama, en azından islamda bunların haram olması vs. müslüman olmayan kitleyi bağlamaz; bu toplumda yaşadıkları halde sizinle aynı dini paylaşmayan insanlar olduğuna göre, konuları dini açıdan değil de kişiler açısından, belki toplumsal değer yargıları açısından değerlendirmek daha doğru olur bence; ama toplumsal değer yargılarının tek kaynağının din olmadığını anımsayarak...söylemek istediğimiz bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?