Kabağın mevsimi değil, erken olgunlaştırmak için verdikleri zirai ilaçlar da dokunmuş olabilir. Patates pek bilinmeyen alerjenlerden. Kabaktan önce patatesten şüphelinirdim yerinizde olsam. Her sebze ve meyve mevsimi gelip iyice bollaşmadan vermeyin bebeğinize derim. Mevsiminde olanlar için de zirai kalıntılar hayatı tehdit edecek kadar büyük bir risk. Bir litre suya bir tatlı kaşığı karbonat ekleyip meyve, sebze ve yeşillikleri 10-15 dakika bu suda bekletirseniz kalıntılar büyük oranda temizlenmiş olur. Sirke ise zirai ilaçların nüfuzunu artırdığı için sebze meyve temizliğinde asla kullanılmamalı. Karbonatlı suda bekletilmiş sebze meyvelerin sirkeyle temas etmesinde bir sorun yok sadece.
Bebeğimin sadece süt ve yumurtaya alerjisi olduğunu zannederek 6. Ayda meyve püresi vererek başlamıştım tadımlara. Tabi böylece ne kadar geniş bir alerji yaşamakta olduğumuzu da anlamış bulundum. Kızım 8 aylık olana kadar sadece zeytinyağında pişmiş havuç, patates parçaları verdim masaya çırpındığı zamanlarda. 8 aydan sonra kıyma, kabak, pazı, nadiren peynir verip yemeklerine soğan ve sarımsak eklemeye başladım. Bu süreç boyunca günde sadece bir çeşit yemek verdim. Mesela havuç, sarımsak, zeytinyağı ile yaptığım bir yemeği gün boyu her istediğinde verdim. Ya da soğan, pazı, kıyma ile bir yemek yaptım. Yani karışım yapmamak, en az meyve ile 1 yaşını doldurmaya bakmak önemli. Meyve vermek istediğinizde ise pişirmeyi ihmal etmeyin çünkü pişirme alerji yapan proteinin etkisini azaltıyor. Bu arada saydığım besinleri bebeğime verirken katı diyetime de devam ettim ama bebeğim hala huzursuzdu. Yani bu saydıklarımdan en az biri dokunuyordu belki ama ben neyin dokunduğunu bir türlü bulamadım. Kötünün iyisine razı olup o günlerin geçmesini bekledik. Allah kolaylık versin size de.