bu kadar mi zordu , sma

Sadece zeynep bebek degil 20 tane bu hastalikla ugrasan bebek icin de ilac istemis saglik bakani ayni anda ve bi ilacin fiati uc milyon ve hala ilac deneme asamasinda dunyada iyi gelip gelmiyecegi bile belli degil prosedur de isin icinde olunca

acınası halımız neden bızım ulkemızde yok bu ılaclar neden bızım ınsanımız kaybedıyor neden gelmedı !!! cok seyler yazarım sıyası yoruma gırer yazamıyorum kalkınmak yol yapmakla olmuyor ıste :(

acınası halımız neden bızım ulkemızde yok bu ılaclar neden bızım ınsanımız kaybedıyor neden gelmedı !!! cok seyler yazarım sıyası yoruma gırer yazamıyorum kalkınmak yol yapmakla olmuyor ıste :KK43:

tubitak'ın son dönemde destek verdiği projelere bakarsanız neden bu halde olduğumuzu anlarsınız. dediğiniz gibi yazacak çok şey var ama.

Kizlar cok uzgunum. Bilginiz vardir Zeynep bebek vardi sma hastasi. Kurtaramamislar onu. Bakanlik ilaclarini getirtecekti ama yetisememisler. Anlamiyorum bu kadar mi zordu , yani ucaga koysan en fazla 8 , 10 saatte gelirdi. Ilaclar gelmeden vefat etmis minicik bebek. Normalde her haberden oyle etkilenmem. Ama bu kez annesinin tvde bebegi ölmeden önce yardim istedigi videosunu görunce icim cok acidi. Annesi " ben bebegimi mezara koymak istemiyorum, parka goturmek istiyorum" demis. Icimi dagladi resmen. Ne zor sinavlar var . Allah hastaliga olana sifa versin , o anneye de sabir afiyet versin. Bakanliga da ayri kizdim. Iyiki bir ilac getirtecekti yani, ilac da bile burokrasi islerse artik bilmiyorum. Öyle yazmak istedim sadece.
Ağırdan alıyorlar. Kendi yakınları böyle olsa anında o ilaç Türkiye ye gelmiş ti. Allah sabır versin.

Konuyla alakasi yok ama benim gecenki okudugum haber resmen kanimi dondurdu ..
Sok oldum okuyunca insanlik ne hale gelmis..
Bitliste bir adamin kamyonette bonzai icen genc gozlerini oymus ..
Resmen kammyonet soforu kavga seslerini duyunca bakmis ki adamin gozunden kanlar akiyor..
Adama cok uzuldum ben..
Olseydi belki bu kadr aci cekmezdi ama ne demek adam gozlerini kaybetti..
Hangi para kim getirebilir ki artik o adamin gozlerini dunyasi karardi adamin..
Boyle pislikleri hapiste curutsunler..
Su bonzaiyi nasil gizli satiyorlar anlamadim polis yakalamiyor mu??
Adama cok uzuldum hatirladikca cok uzuluyorum..
Turkiyede artik adam oldurmek sinek oldurmek gibi basit oldu..
Herkes birini olduruyor..

Suriyeliler bayrama gitti ya harclik falan tabi daha onemli harcama kalemleri vardi. Kimin umrunda hasta bebekler.

Yaziklar olsun..Minik bebek zaten bir melek..mekani cennet olsun

Allah ailesine sabır versin,bu masum meleğin ölümüne sebep olan iki yüzlü düzeni de bildiği gibi yapsın. Bu aralar hep böyle haberler çıkıyor karşıma,hatta bugün sosyal medya da rastladığım Muzisyenanne sayfasına sahip kadının dramına şahit oldum ve kahroldum. 10 aylık oğlu kalp nakli olmak zorundaymış ve şuanda Almanya'da sıraya girmek için akla sığmayan bir ücret ödemek zorunda olduklarını belirtiyorlar,çocuğun durumu kritikmiş. Allah kimseyi sevdiğiyle sınamasın,hep söylerim şu dünyada sağlıktan ve hayırdan başka herşey boş.

Sma ve ilac ile ilgili para ve prosedur disinda cok daha buyuk sorunlar var. Ilac henuz yeni asamalarindan geciyor ve hepsi tamamlanmis degil. Yani yurt disinda herhangi bir ulkede de deneme asamasinda. En son ucuncu evredeydi ve son evre kalmisti. Hastalik cok cesitli bir hastalik, ve o ilac sadece hastaligin basinda tek turde olumlu sonuclar vermis. Kucuk bir arastirma ile yurt disinda da parkta kosup oynayacak seviyeye gelmedigini gorebilirsiniz. Iki yil once vefat eden ahmet bebek hala aklimda. Anne pespese iki cocugunu kaybetmisti. Sayilari dusundugunuzden cok daha fazla. Cok daha derin bir yara. Cok daha fazla ailenin gozu kulagi haberlerde Deneme asamasinda olan bir ilacin boyle yansilitmasi ve ailelerin umutlanmasi bence ayri bir sorun.

Uzuntumu paylastiginiz icin hepinize tesekkur ederim kizlar. Sizleri de tekrar uzdum kusura bakmayin. Ilacin ne boyutta nasil oldugunu bilmiyorum. Ilac yetisse bile belki bebek kurtulmayacakti. Ancak sadece denemis olsalar bile belki ailenin bir nebze ici rahat ederdi diye dusunuyorum. Bebegin zaten kurtulusu olmayan bir hastaligi varmis, deneme asamasinda ilacla da ya bir nebze iyi olacak ya da yine ayni son olacakti ama belliki aile denemek istemis. Keske yetisseydi yine de ilac. Mune Mune ablacim konumu kapatabilir misin , insanlari daha fazla uzmeyeyim.

Back
X