bu kadar domates ve biberden kış için neler yapabilirim?

bonib10

tektanem SUDEM
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2009
421
2
96
Diğer
kızlar, bahçesi olan tanıdıklarım tarafından yollanan domates ve biberlerler oldukça çoğaldı. apartmana dağıttım ama hala 3 büyük poşet domates ve 2 poşette sivri biber kaldı. kışlık olarak acılı domates sosu (kavanozda), ve 3-4 poşette sadece rendeleyerek dondurucuya attım. bunlardan hariç domatesi ne şekilde değerlendirebilirim ? biberlerden kışa hazırlık olarak neler yapabilirim ? biber kurutmasını seviyorum ama artık havalar o kadar iyi değil onu pas geçelim. geçen sene biberleri kızartarak dondurucuya koydum ama beğenmedim. daha değişik olarak neler yapabilirim. domateslerim bozulmadan bir el atıverin kızlar..

slm canım benim açtığım topikte baya cevap bulabilirsin...ama istersen burdan da yazabilirim..robotta çek domatesleri, biberleri ufak ufak doğra, tencerede az yağla hafiften sotele, sonra kavanozlara koy kapağını sıkıca kapa ters çevir..kışın hazır menemen...istersen tavaya dök kışın pişir, üzerine yumurta kır menemen olarak ye, istersen sebze yemeklerine bir iki kaşık koy, çok lezzetli oluyor...
biberleri kızartıp yağda, pöşetleyip buzluğa kayabilirsin... kışın buzunu çözdür, tavada hafif sotele ye...
birde baskı biberi diye bişey var ben yaptım bir kavanoz...sende dene istersen...
biberleri ikiye üçe böl, sonra bi kavanoza doldur veya bidon falanda olabilir...üzerine tuzlu su yap dök, tuzu diline gelsin biraz tuzlu olsun yani... kapağını kapat...kışın çıkar yağda kızart.. eğer tuzluysa bidondan çıkartınca, yıka biberleri suya koy beş on dakka tuzu çıkar...
aklıma gelen bunlar canım...sorun olursa buralardayım cevap yazarım...

canım unuttum söylemeyi sahi ben 4 poşette menemen yaptım dolaba attım :)) ama kızartma şeklinde yapmadım. tencerenin içine birkaç kilo domatesi doğradım üzerinede kıydığım biberleri attım pişirdim soğuyuncada poşetlere koydum. biberler için bir tarif vermişsin. bildiğimiz turşu şeklindemi oluyo o ? oluncada turşu şeklinde mi kızartıyoruz ? topiğinin linkini atarsan sevinirim canım.

hemen bi alt topikte canım EVİMİZDE YAPTIĞIMIZ KIŞ HAIZRLIKLARI başlığında... o biberler turşu gibi olmuyor..kış için kızartmalık olarak yapılıyor...bi çeşit muhafaza yöntemi yani...buzluğa koymana gerek kalmadan tuzlu suyun rehaveti altında saklayabliyorsun yani... :)

domatesleri ortan ikiye bölüp tuzlayıp kuratabilirsin kışın ya kızartır yada yemklerde kullanabilirsiniz:)))) biberleride kurutup kışın haşlarsınız sonrad kızartır üzerine yoğurtlayınca güzel bir yemek oluyor...

biber kurusuna bayılırım canım ya :))) ama benim balkon öğlene kadar güneş alıyo saksıda yetiştirdiğim acı biberleri zor kuruttum valla. o yüzden kurutma işlemini geçtim. domatesler bozulmasın diyede yumuşayanları rondodan geçirip dolaba atıyom dahada var ne yapcam bilmiyom. kızartıp kavanoza koysam dururmu bileniniz varmı ?

kızartıp kavonoza koyma hiç bilmiyorum .ancak poşet koyabilirsin oradanda deepfreze atarsın olmaz mı ??

kızlar yurt dışından yeğenim gelcek. bugün tel. konuştuk. abla canım senin yaptığın domates sosundan istedi bir arkadaşta varmış yemek için onca yol gittim dedi. domateslerim böylece değerlenmiş olucak :)) bu akşam üstü kavanoz ve kapak almaya çıkıcam yardımlarınız için çoooooook teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…