Bu kadar da olmaz.....nsanlk bu mu?

destim malesef en acısıda o sanırım...kullanırken bile vicdanlarının rahat olması belkide...
neden birkaç eşye daha almadık diye üzülecek olmaları.....
belkide iyiki sel olmuş...evimize porselen geldi....hurda geldi diye sevindirik olmaları acı.....
allah kalplerine insanlık versın ıslah etsin:Saruboceq:

Allahtan korkmaz kuldan utanmaz yaratıklar.... Bari mübarek ramazan ayında yapmayın pes ya Allahtan korkun biraz vicdansız beleşçiler Çok üzgünüm çoook

basın ekspres yolu facianın yaşandığı yer bize çok yakın haberlerini birbir hemen aldık insanlar maddi manevi çok hasara uğradılar allah yardımcıları olsun :Saruboceq:

Malesef o görüntüleri bende seyrettim. Bir yanda insanları kurtarmak adına her türlü tehjikeyi göze alan vatandaş polis, jandarma can hıraş çalışıyor. Bir yanda yaşanan felakete aldırmadan insanların eşyalarını yağmalayanlar.
İnsanlık öldümü diyorsunuz . Hayır ölmedi ölmeyecekte. İçimizden çıkan bir kaç (..............) zatlar hep vardı ve var olmaya da devam edecekler. Çok şükür ki bu (........) zatlar sayıca o kadar azki kendi günahlarında boğulacaklar.

Hayır insanlık ölmedi ve ölmeyecekte.

O kadar üzüldümki ark. seyrettiğim görüntülere hele o tel. kamerasıyla çekilen gence suların içinde kaybolup gidiyo gözlerimin önünden gitmiyo üzüldüm agladım oturdum izliyorum elim ayam tutmuyo resmen kapı çaldı komşum geldi gel buyur dedim girdi içeri netten bi şey bakarmısın dedi nedir dedim bayramda 3 günlüğüne tatile gidicezde eşim bu gün rezerve yaptı resimlerine bakalım nasıl bi yermiş dedi öyle kötü oldumki inanazmısınz birileri ölüyo cesetleri kayıp olanlar var arama çalışmaları sürüyo bunlar ne düşünüyo sinirlendim çok net çalışmıyo dedim çok yagmur yagdıya tel. hattım bozuk dedim savdım başımdan insanlık duygularını yiritiyo çogu kişi sanırım dünyanın sonu geliyo kimsenin kimseye ne saygısı kaldı nede sevgisi çok üzülüyorum

bende neyden utandım bılıyomusun..
zarar 2 mıılyon mus ve turkıye bunu karsılayamıyomu kı!..
baska ulkelerden destek kabul edıyo ınsanı ıcın bukadarcık bısıdemı yapamıyolar !..
alt yapı sorunu express yolunda bınlerce kez gıdıp geldıgım yolda hayatın aktıgı yolda ıstanbulun en onemlı kısmı yaa..bunu dusunupde nasıl onlem alınamıyo?..
alınmaz tabı cunku o sırada yurtdısında gezmeler faslındalardır..

Biliyo musun burdan duydum sel olmuş yollar kapanmış
kaç zamandır gazete okumuyorum ; okumayı sevmiyorum çünkü :1no2:
gözüme takılanlar sinirimi bozacak diye..
bugün açtım baktım okumaz olaydım dedim :gitme: göz göre göre neler olmuş
insanlık elden gidiyo benneyaptımki

ben böyle insanlık görmedim ya çöpe gitmesin diye selden porselen takımı toplayanlar vardı ve biri desen çeyizime koycam diye gülüyor işte böyle bizim halkımız bir yanda sele kapılıp gidenler var onu kurtarmaya çalışmazlar ama iş başka bişeye gelince ölümü pahasına kendilerini selin içine atarlar...yazıklar olsun başka bişey diyemiyorum...

evet arkadaşım çok haklısın böylelerini görünce insan oldugumdan utanıyorum tv de izledim bende polis önlem aldıgı halde buzdolaplatını felan yüklenmişler ya ...inanamadım yazık ya orda birini kurtarmak için el atacagına kendi derdine düşmüş çalacam diye ugraşıyor ...onun sahibine bi hayrı olmuşmuki sanada olsun ..haram oldugunu onun ne kadar ziyan olsada bir sahibinin oldugunu untacak kadar kör olmuş lar ...allahım yardımcıları olsun elimizden de bişey gelmiyoki dua etmekten başka..

toplum olarak gitgide yozlaşıyoruz ne yazık ki
insani değerlerimizi kaybediyoruz
böyle felaket anlarında kendini belli ediyor fırsatçılar
ama zaten her yerde bu böyle
en basiti bir olay olsa millet ağzı bir karış açık olanı biteni izliyor
bir allahın kuluda ne oluyor demiyor
yada kimsenin aklına polisi aramak gelmiyor
en kötüsüde aman bana bulaşmasınlarda mantığı
millet korkuyor bir olay olduğu zaman kaçıyor tanık yazarlar başıma iş alırım diye
her zaman söylüyorum şu dünyada en tehlikeli varlık insanoğlu
yırtıcı bir hayvandan bile daha tehlikeli
allah korusun başımıza bir şey gelse yola düşüp bayılsak yardım etmeyi bırakın
çantamızı üzerimizdeki takıları alıp kaçarlar
ne diyim allah hepimizin yardımcısı olsun bizi bu fırsatçıların eline düşürmesin

hiç bir hayvanla bu insanları mukayese etmeyin ne olur...hiçbir varlık bu kadar kendisini aşağı çekemez ...
insanlığın ,merhametin ve inancın bittiği yerdeler çünkü...selde can verenlerinde kendilerinden farkı yoktu,bunu anlamıyorlar...
herzaman söylerim,insanlar ölüme inanıyorlar ama kendi başlarına geleceğine değil...

Cok üzüldüm...helede bu mübarek ramazan ayinda böyle aci kayiplar yasamamiza cidden icim yandi....allahtan ölenlere rahmet yakinlarinada sabir diliyorum...

Kimbilir belki agzi oruclu iken bile ölenler olmustur....

Bu tür assalik insan sifatli yaratiklar her yerde var duygum....burda 1 mayis catismalarindada bir sürü dükkanlarda yaglamalar hirsizliklar oldu...
Dükkanlarin camlari kirildiktan sonra daldilar iceri...ne var ne yok götürdüler...

Allah bildigi gibi etsin...ne denirki baska....bir gramm vicdanlari olsa yaparlarmi hic böyle birsey...millet aci icinde kivraniyorken yaparlarmi hic duygum?

Yaziklar olsun...

çok doğru yazmışsın canım.İnsanlar canları pahasına hırsızlık yapıyorlar,haramı götürüyorlar.Oysaki birkaç metre arkalarında korkunç bi akıntı var.Kapılık gitseler neye yarayacak o porselenler sanki.Ama bu insanları hırsızlığa sürükleyenlerde suç.Onca insan öldü.Masum günahsız insanlar.Oysaki sıradan bir gün veya bir geceydi onlar için.Birden ne yapacaklarını şaşırdılar ve suyun altında buldular kendilerini.Hepimizin başına gelebilir.AAllahım korusun hepimizi.Ne kadar içler acısı ya....yazacak o kadar çok şey var ki aslında yazamıyorum malesef.Suçlular belli.Ne olursa olsun önce eşeğini sağlam kazığa bağlayıp ondan sonra Allaha emanet edeceksin.Önlem alınabilirdi mali kayıplar olsada bu kadar insan canından olmazdı en azından....

yazık resmen kanım dondu izlerken bu kadarını beklemiyordum
eşim anlatıyordu dün "bi görsen ortalık perişan evkurun deposu sular altında kalmış millet utanmadan ütüleri tvleri vs götürüyo yazık günah" falan diye
o görüntüleri izlediğimde insanlığımdan utandım
bu ne vicdansızlıktır ya orada ölen insanlar var nasıl bu kadar taş kalplisiniz
nasıl bu kadar merhametsiz bu kadar cahilsiniz ya
biri de çıkarmış yemek takımlarını sudan 100 TL'ye satıyor
Be kitapsız hiç bi anan baban kardeşin yok hiç mi canın yanmadı bugüne kadar
Ayıp vallahi çok ayıp
insan sıfatına yakışmıyor
hele ki müslüman sıfatına hiç yakışmıyor bu yaptıkları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…