• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bu işin bir sırrı varmı ?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pitos25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
2.447
3
116
41
Sakarya
--------------------------------------------------------------------------------

bebeğim 10 aylk oldu napcamı şaşırdım kaşığa asla ağzını açmıyor ne versem anında öğürüyor yoğurdu bile birazcık versem dahi hemen kusuyor düşünün artık çiğnemeye alışsın diye sabahları çok yumuşak beyaz peynir veriyorum ama görseniz azıcık bir parmağın ucuyla onuda ya hemen öğürüyor ya saatlerce ağzında bekletip eninde sonunda kusuyor kavonoz maması veriyorum yemiyor yoğurt yemiyor çorba yemiyor şu son 1 ayda inanmazsınız üç doktora götürdüm birisi zorlama diyor birisi kussada ver yoksa alışmaz diyor birde en gıcığıma giden yemiyor diye vermemezlik etme uğraş diyenler sanki uğraşmıyorum inanın psikolojim bozuldu hergün yeme kavgası oluyor evde acaba dışardamı yemek istiyor diye balkona çıkarıyorum olmuyor masaya bizimle oturtuyorum olmuyor oyunla deniyorum olmuyor .siz nasıl alıştırdınz bu işin bir sırrı varmı

merhaba canım,Allah kolaylık versin... ek gıda böyle maalesef alışana kadar ,ama sen yılma ara ara dene ve değişik tatlar dene hergün farklı bir gıda ve en aç olduğu zamanlarda...mesela öğlen uykusundan uyandığında direkt ek gıdayı deneyebilirsin.farklı kaşıklar dene, inan kaşık bile farkettiriyor.diş çıkarma dönemlerinde de reddedebilir sadece süt isteyebilir.1 yaşından sonra düzeliyor merak etme hatta parmağıyla gösterip yemek te seçiyor bu kuzucuklar...

merhaba. benim kızımda 10 ayı yeni bitirdi. bu aralar bende sorun yaşıyorum. ben yedirmeye çalışıyorum yemiyor, komşu teyzeye gidiyoruz orda yiyor akannehir Bu bebekler anne karnından üniversiteyi bitirip de öyle çıkıyorlar... bugün çorbasını biraz kıvamlı yaptım ve inanırmısın parmaklarımla yedirdim. oda zar zor. Emiyorsa emsin bari aç kalmasında yavrucak.

benim bebek 4 ayına girecek ben ona ek gıda yani kaşık mamaları başladım yiyor günde 3 kere falan inşallah hep böyle devame der zaten tombul değil diye erkenden başladım alışması için sonra aç kalır alışmakta zorlanır meme hastası zaten benle uyuyor benle kalkıyor ben emzirken uyuyor işim varsa kalkmam gerekiyorsa memeyi çekince oda kalkıyor çok zor oluyor yeterki doysun ne yapalım..

canım eline bisküvi ver öyle alışsın pütürlüye plastik kaşığınıda verebilirsin öyle öyle belki alışır ama herşeyi reddetmesi ilginç gereçektende benim oğlum şuan 9 ayında üst düşlerimix çıktı bu sürede kaşığı reddetmişti bazen yapıyolar böyle arada yine yapıyo önce bir tadına zorlada olsa baktırıyorum sonra beğenince kendisi yemeye başlıyo ağzındaki bitmeden asla açmıyo ağzını pütürlü yiyor ama bazen öğürüyor alışırlar sıkma sen canının dediğim gibi ver eline meyvayı bisküviyi sever belki öyle kaşığıyla oynasın insan napcanı şaşırıyor valla bu bebekler çok fenalar çooookk

benimkiler de canı istemiyo kaşıkla bişey verdiğimde ağzını kaşıkla açık tutuyorum. Çektiğim an çıkarıyor, püskürtüyor. Ya da 1 dak. boyunca beklesem o da bekletiyo yutmuyo. Tükürükle ağzında çoğalıyo, kabarcık yapıyo bazen böyle bende inat edip uzatıyorum. Ama galip onlar oluyor. :))

en iyisini yaparsın edikacm drumuzun söylediği söz çok hoşuma gitmişti yemek yeme bir alşkanlk ve öğrenme becerisidir diye ben mesela yemek hiç aramam ama mutlaka sabah kahvaltmı yaparm bir alşkanlk bu bende tahayla hala mücadele ediyorum annem çok destek oluyopr ve ben 3 aydr bunu yaşyorum srarla unutmuyor gündüz hiç vermiyorum her ağladıkça parmağn emdikçe yemek veriyorum çok inat ederse sevdiği bir şey veriyorum ikna oluyor dün semizotu yeirdim mesela biberon içse hiçbirşrey yemiycekti birtek yemek konusunda çok katıyım ne verirsem yemelerini istiyorum mesela zorlamam ama aç beklemesine razı olabilirim

Back