- Konu Sahibi Esrin mine
-
Siz ne satisi yapiyorsunuz letgodan?Ne kadara satıyorsunuz çok harikalarmış ben let... da satış yapıyorum 2 el sıfır herşey var ama o da pandemiden sonra çok etkilendi korona gelmeden önce güzel karım vardı hangi şehirdesiniz ben yaklaşık 2 yıla yakındır yapıyorum belli bir kitleye ulaştım daimi müşterilerim var ama sosyal medyada henüz bunu başaramadım çok rekabet ortamı var aralarından sıyrılmak zor olur mu bilmiyorum ama yaptığınız ürün çok güzel belirlediğiniz fiyat nedir?
Halı sehpa fincan takımı kıyafet sosyal medyada sıfır kıyafet ve çanta ama orada henüz çok ilerlemiş değilim letg daha işime geliyor kargo ile uğraşmıyorum konumumu atıyorum ürünü gelip alıyorlar peşin para kıyafette seri bitimi zor oluyor belli bedenler kalıyor ama ev eşyası satımını daha çok seviyorum pandemi süreci olumsuz etkiledi maalesefSiz ne satisi yapiyorsunuz letgodan?
Artık onlar o kadar çok reklam yapıyorlar ki insanlar öylesine bakıp geçiyorlar takipçi pek artırmıyor maalesef hergün belli bir kitleye istek atıyorumİnstagram uzerinden fenomenlere falan urun yolluyorlar onlar da reklam yapıyor, bebek demissiniz instamom denenlere gonderebilirsiniz anlasip.
Çok teşekkürler, valla bu bebeğin piyasası 250-300 tl ama ben 100e de razıyım. Zaten 35 tl kadar bir bebeğin masrafı bana da bebek başı 55 tl kalıyor. Tüm gün çok yoğun bir şekilde çalışarak anca iki tane zar zor üretilebilir. Günde 100 tl kar için tüm çabam.Ne kadara satıyorsunuz çok harikalarmış ben let... da satış yapıyorum 2 el sıfır herşey var ama o da pandemiden sonra çok etkilendi korona gelmeden önce güzel karım vardı hangi şehirdesiniz ben yaklaşık 2 yıla yakındır yapıyorum belli bir kitleye ulaştım daimi müşterilerim var ama sosyal medyada henüz bunu başaramadım çok rekabet ortamı var aralarından sıyrılmak zor olur mu bilmiyorum ama yaptığınız ürün çok güzel belirlediğiniz fiyat nedir?
Aynen dediklerinize katılıyorum kargo ücreti kapıda ödeme bedeli 15 TL kargo şirketi malının ödenen ücretini alıyor 15 gün sonra bize veriyor ama bu tip uygulamada kişinin eline ürün geçtikten sonra onay verdiğinde 24 saat içinde banka hesabında tabi hepsiburada trendyol gibi uygulamalarda satış yapmak için ciddi bir sermaye ve üretim devamlılığı gerekliÖncelikle şirket açmanızı (vergi kaydını) gerektirecek yollardan (amazon, hepsiburada, n11, kosgeb) uzak durun altından kalkamazsınız değmez de. Shopier çok güzel bir oluşum kullanabilirsiniz, modacruz, dolap, gardrops üzerinden satış yapabilirsiniz, kargoları da ucuz bunların. Kargo ücreti müşterinin satın alma kararını çok etkiler ki son zamanlarda iyice arttı kargo ücretleri, indirimli şirket anlaşması da yapamayacağınıza göre uygulama üzeri satmak sizi çoğu yükten kurtarır. Bu tür uygulamalar komisyon keser ama hem sizi hem müşteriyi koruyan oluşumlar. Reklam da yaparsınız oralarda, yolu yöntemi var araştırmak lazım.
Ama işte asıl pastayı yiyen de bu siteler. İnsanlar buralara güveniyor. Ben de şahsen hepsiburada dışında bir siteden kolay kolay alışveriş yapmam. Hem güvenli hem müşteriyi koruyor. Çoğu insan bunları düşündüğü için bu sitelere yöneliyor. Hepsiburadanın kadın girişimci desteği beni baya cezbetti. Artık öyle bir yerdeyim ki bunu niye denemedim demek yerine zarar edip görmek daha mantıklı geliyor.Öncelikle şirket açmanızı (vergi kaydını) gerektirecek yollardan (amazon, hepsiburada, n11, kosgeb) uzak durun altından kalkamazsınız değmez de. Shopier çok güzel bir oluşum kullanabilirsiniz, modacruz, dolap, gardrops üzerinden satış yapabilirsiniz, kargoları da ucuz bunların. Kargo ücreti müşterinin satın alma kararını çok etkiler ki son zamanlarda iyice arttı kargo ücretleri, indirimli şirket anlaşması da yapamayacağınıza göre uygulama üzeri satmak sizi çoğu yükten kurtarır. Bu tür uygulamalar komisyon keser ama hem sizi hem müşteriyi koruyan oluşumlar. Reklam da yaparsınız oralarda, yolu yöntemi var araştırmak lazım.
Bebeğin adı nedir satış rakamı oldukça yüksekmiş satılır mı bişey diyemiyorum sosyal medyada satışa başlasanız dicem belli bir kitleye ulaşmak çok zaman alıyor bilemiyorum ama let.. da toptan oyuncak bebek diye paylaşım yapmayı deneyin belki toptan alıcılarla iletişime geçmek daha iyi olur sankiÇok teşekkürler, valla bu bebeğin piyasası 250-300 tl ama ben 100e de razıyım. Zaten 35 tl kadar bir bebeğin masrafı bana da bebek başı 55 tl kalıyor. Tüm gün çok yoğun bir şekilde çalışarak anca iki tane zar zor üretilebilir. Günde 100 tl kar için tüm çabam.
Siz şahıs şirketi açtınız sanırım. E-ticaret için şahıs şirketi geçerli dimi? Kendilerine ürün göstermem gerekiyor mu? Evi işyeri olarak gösterebilir miyim? Bir an önce baivurmak istiyorum.Sandığın kadar basit değil.
Şahıs şirketi açman en uygun fiyatlı olur. Açılış maliyetini 200 300 falan gibi bir şey hatırlıyorum.
Her ay bağkur yatıyor, muhasebecim takip ettiği için bilmiyorum ama 800 900 falan sanırım aylık. Belki daha çok.
Ticaret odası kaydı isteyen yer de var istemeyen de, benim de hala yok ama 650 TL idi en son. Senelik mi bir seferlik mi bilmiyorum erteledim ben.
Çılgınlar gibi vergi ödüyorum. Daha bugün ödemişim 2700 lira vergi, ne vergisi bilmiyorum bakamadım daha.
Yeni yeni ben de gireceğim online alışveriş sitesine anlaşmamı bugün yaptım. %20 komisyon vereceğim + 30 45 gün arası vadesi olacak ödemenin.
E pastayı da yiyecekler tabi, vergi kaydı gerekmeksizin herkesin satış yapmasına aracı olmalarının bir bedeli olur haliyle. Hepsiburada vergi kaydı ister, bu da aylık min 1000 tl sabit masraf demek (bağkur, muhasebeci vs).Ama işte asıl pastayı yiyen de bu siteler. İnsanlar buralara güveniyor. Ben de şahsen hepsiburada dışında bir siteden kolay kolay alışveriş yapmam. Hem güvenli hem müşteriyi koruyor. Çoğu insan bunları düşündüğü için bu sitelere yöneliyor. Hepsiburadanın kadın girişimci desteği beni baya cezbetti. Artık öyle bir yerdeyim ki bunu niye denemedim demek yerine zarar edip görmek daha mantıklı geliyor.
Off çok para. Bir de ben şirket sahibi görüneceğim için nafaka da alamayacağım. Bu durumda astarı yüzünü geçer. Peki instagramda sayfamı, bebeklerimi tanıtmak için reklam ne kadara mal olur acaba? Fenomenler değil direkt instagram reklamı.E pastayı da yiyecekler tabi, vergi kaydı gerekmeksizin herkesin satış yapmasına aracı olmalarının bir bedeli olur haliyle. Hepsiburada vergi kaydı ister, bu da aylık min 1000 tl sabit masraf demek (bağkur, muhasebeci vs).
Emin değilim ama çok fazla rakamlar değildi, bir arkadaşım 100-200 liraya kendi yaşadığım bölge için (reklamı şu kadar mesafeye kadar olanlarda göster diye opsiyon varmış) reklam vermiştim demişti. Yine de ben yanlış yönlendirmiş olmayım bilen arkadaşlar varsa yazarlar.Off çok para. Bir de ben şirket sahibi görüneceğim için nafaka da alamayacağım. Bu durumda astarı yüzünü geçer. Peki instagramda sayfamı, bebeklerimi tanıtmak için reklam ne kadara mal olur acaba? Fenomenler değil direkt instagram reklamı.
dükkan sahibi misiniz yoksa home ofis mi?
komisyonlu butik işi yapiyordum bende ara verdim tekrar başlarsam toptancıdan ürün alıp online satış düşünüyorum.
home ofis için mi bu bahsettiğiniz rakamlar merak ettim.
Siz şahıs şirketi açtınız sanırım. E-ticaret için şahıs şirketi geçerli dimi? Kendilerine ürün göstermem gerekiyor mu? Evi işyeri olarak gösterebilir miyim? Bir an önce baivurmak istiyorum.
Biz de internet uzerinden satis yapiyoruz su malum meshur sitelerden birindeyiz. Baslamak icin elinizde bir miktar sermaye gerekiyor. Ayrica stoklu calismalisiniz mesela elinizde her urunden en az 20ser adet bulunmali. Evrak konularina da ayrica para gerekiyor. Bence insta uzerinden devam etmeniz daha iyi baslangic icin. Reklam verebilir influencerlarla calisabilirsiniz urun karsiligi.
Memnunum canim,zor ama. İflahini kesiyorlar. Al simdi kampanya donemi,gunluk yapilmasi gereken kargo sayisi su anda 10 binlerde. Akil disi bir sey yani yapilmasi imkansiz. Sonra gelsin cezalar. Bu boyuta gelecegini hic bilmiyorduk mesela, bir anda seni bagliyor site ve yuklu miktarlarda hammadde alimi yapman gerekiyor,uretimi zaten ayri bir dert. Ve inan orada satisa baslayan herkes bu duruma geliyor bir anda. Biz bu zamana kadar instadan baslamistik su anda insta satisina baska bir arkadasimiz devam ediyor,bas edemedigimiz icin. Toplamda 5 kisiyiz. Muhasebe disaridan.Dark, biliyorum başka yerde yazmıştın neresi olduğunu. Bugün orayla anlaştım, önerir misin? Memnun musun?
Oldukça yüksek rakamlar gerçekten yeni başlayanlar için uygulamalarda satış yapmak çok daha mantıklıHali hazırda bir işletmem var.
Yeni iş kodu eklettim vergi levhama, farklı alanda ek çalışma başlatıyorum bu home ofis. Muhaebesel anlamda giderim aynı.
Evi gösterebilir misiniz bilmiyorum, mantıken gösterebilmeniz lazım ama vergi dairesinden gelip kontrol ediyorlar o nasıl olur detaylı bilgim yok. Yalnız bağkur ve vergiler cidden yüksek. Geçici vergi 2100,kdv 600 küsür ödemişim bugün baktım detayına da. Senelik de değil bunlar ben açalı 4 ay oldu çünkü. Muhasebeci fiş falan toplayıp gider gösteriyor falan ıvır zıvırı çok. Yani kaş yapayım derken göz çıkabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?