Bu ilaci kullanan var mı?

Emily19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
459
402
33
Merhaba . Konuyu nereye açsam bilemedim ama eczaneciye adet sancısı için önerebileceğiniz bir ilaç var mı dedim o da bunu önerdi . Salak ben yaşımı da söylemedim. Günde ne kadar kullanacagimi da sormadım. Bu ilacı kullanan var mı acaba? Sizde herhangi bir yan etki var mı ? 17 yaşındayım

Ben kullanıyorum. Fakat benim yaşım 30, ergen bireylerde etkisini bilemem.
Bende bir yan etkiye sebep olmadı. Ama bana doktorum yazdı. Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın.

Adet ağrısı parol icin gerek yok böyle ilaçlara bence (doktor tavsiyesi dısında)
Rahim kasılması kanı dışarı atmak istemesi ile ağrı oluyor çok normal.
Parol + sade kahve bitti gitti , ben olsam kullanmazdım

Kist vs sebebiyle şiddetli bir ağrı yoksa vücudunuzu başka ağrı kesicilere alıştırmayın.
Zaten öyle bir durumda da doktor kontrolüne gider uygun ilacı alırsınız.
Senelerce parol dışında ağrı kesici kullanmadım.
Onu da çok nadir kullanırım.
Sezaryen sonrası, ameliyat sonrasında bile parol ile kestim ağrılarımı.
Sadece diş çekimi vs gibi işlemlerde arveles kullandım.
Yaşınız çok küçük hiç alıştırmayın o sebeple.
Daha nelerle karşılaşacak vücudunuz. Ağrı kesmek için hep daha fazlasını isteyecek

Keşke annene söyleseydin de doktora gitseydiniz, gerekli tahlilleri yaptıktan sonra uygun tedaviyi uygulardı. Kafana göre ilaç kullanmak iyi değil. Annenin haberi var mı kafana göre eczaneye gidip ilaç aldığından?

Ben bekarken kac kere gittim hastaneye agri yuzunden, bakireysen birsey yapamayiz diyip yolluyorlardi. Tahlil yapan bir yer varsa gitsin tabi ama durum bu ozel hastaneye bile gitmistim belki benim sansima hep ozensiz doktor cikmistir.

Adet sancısını kesmenin yolu doğum kontrol hapıdır. Bunların hepsi doğal sürece zarar verir. Kist oluşumu yapar ve azalmak yerine bakmışsın ki artan bayıltacak dereceye getiren kasılmaların olmuş

Adet agrilarinda bu ilac kullaniliyor. Adet sancisi oldukca 1 adet, gunde en fazla 3 adet icebilirsin. Ilaca karsi ozel bir alerjin yoksa ve baska ek ilac kullanmiyorsan tabii. Yine de en guveniliri doktora gitmek.

Evet .

Ben bekarken kac kere gittim hastaneye agri yuzunden, bakireysen birsey yapamayiz diyip yolluyorlardi. Tahlil yapan bir yer varsa gitsin tabi ama durum bu ozel hastaneye bile gitmistim belki benim sansima hep ozensiz doktor cikmistir.
Kan tahlilleri ve ultrasonla hormonlarına bakarak polikistik över, çikolata kisti vb durumlar var mı kontrol ederek ona uygun bir tedavi uyguluyorlar. Evli olmaya gerek yok bunun için.

Kan tahlilleri ve ultrasonla hormonlarına bakarak polikistik över, çikolata kisti vb durumlar var mı kontrol ederek ona uygun bir tedavi uyguluyorlar. Evli olmaya gerek yok bunun için.
Ultrasonla bakildi bana ama ne tahlil ne baska biseye bakilmadi o zaman. Dedigim gibi belki benim gittigim doktorlar bakmamistir. Birde halk arasinda var ya evlenince gecer ha gecmedi mi cocugun olunca gecer laflari insanlar onemsemiyor resmen bu agriyi. Ama gercekten kist vb durumlar olabilir kesinlikle gitmeli hastaneye bencede konu sahibi.

Sizin tecrübeniz o şekilde diye 17 yaşında bir ergeni yanlış yönlendirmeyin. Kesinlikle hastaneye gitmeli sözünüz ben gittim de bakmadılar, yapmadılar, halk arasında şöyle deniliyor sözleri ile anlamını yitiriyor. 17 yaşındaki ergenin eczaneden bu ilacı aldığını annesi bilse nasıl kullanacağını buraya sormazdı.

Insanlar onemsemiyor ama onemsenmeli demek istemistim belki anneside biliyor onemsememistir. Evet haklisiniz yanlis oldu kendi tecrubemi soylemem. Mutlaka gitmeli konu sahibi belki baska bir sorunu vardir ortaya cikar.

Ablası bir hastaneye git. Senin yaşındayken benim en yakın arkadaşımın da çok sancısı oluyordu ve kanaması yoğun oluyordu doktora gitti çikolata kisti varmış. Böyle şeylerde temkinli olmakta fayda var. Umarım senin hiçbir şeyin yoktur.

Ayyyy ergen ergen sanki siz ergen olmadınız arkadaş. Ne ergenlikmiş. ERGEN

Ne demek istediğinizi anladım . 17 yaşındaki bir ERGEN olarak canım ablalarım.

Ayyyy ergen ergen sanki siz ergen olmadınız arkadaş. Ne ergenlikmiş. ERGEN
Ergen olduğumuzda annemizden saklı gizli gidip eczaneden almak göçek ilaç almadık. Annenin haberi olsa ilacın kullanımını buraya sormazdın. Sen önce bir yalanlarını bastırmak terbiyeni bozma, haddini bil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…