Arkadaşlar nette gördüğüm bu patiğin yapılışını bilen varmı acaba,çok güzel ama malesef örgü konusunda acemi olduğum için yapamıyorum,yardımcı olabilirmisiniz
Canım üzerine kendi sitesinin adresini yazdığına göre kendisi yapmıştır neden bloğa yorum bırakıp patiği ören kişiye sormuyorsun...
Burada biraz zor cevaplanacak gibi, örgü bildiğim halde çözemedim.
Sanırım tek parça olarak örülüyor, arka kısmından birleştiriliyor.
herkese teşekkürler yapılışını buldum yaptım daha doğrusu annem yaptı, çok tatlı oldu,yapmak isteyenler için tarifini ekleyebilirim şuan şehir dışındayım eve gidince ayrıntılı olarak yazarım:ecrin_bebek:
7 ilmek atılarak başlanır,1 sıra ters örgü örüldükten sonra 2 ilmek düz,1 üste atma,3 ilmek ters,1 üste atma,2 ilmek düz örülür.
Arka sıralar ters örülür.
Ortadaki 3 ilmek haraşonun iki tarafında 19 ar ilmek olana kadar arttırmalar devam edilir(19+3+19)
Ulaşılan 41 ilmekte topuk için iki taraftan önce 3 er sonra 2 şer ilmek eksiltilir.
(eksiltmeler yapılırken ortada yapılan arttırmalar devam eder)
Tekrar arttırmalı örgüye devam edilir.
43 ilmeğe ulaşılınca sıranın başında ve sonunda 1 er ilmek eksiltilir,kurdalenin geçirileceği ajur sırasını hazırlamak için 2 ilmek birarada örülerek, 1 üste atılır.Sıra sonuna kadar aynı işlem tekrarlanır.
3 sıra daha haraşo örülerek ilmekler kapatılır.
(Açıklama Bravo bebek dergisinden alınmıştır)