Bu gün Müslümanların Yılbaşı Gecesi Hayırlara Vesile Olması Dileği İle..

minikkurbaaa

hayvan hakları savunucusu
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
239
203
103
İstanbul
Bu geceyi ihya etmeli ve saygı göstermeli. Saygı göstermek, günah işlememekle olur. Zilhiccenin son günü ve Muharremin birinci

günü oruç tutan, bütün yıl oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur. Bir hadis-i şerifte, (Ramazandan sonra en faziletli oruç, muharrem

ayında tutulan oruçtur) buyuruldu.

(Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cuma'dır.) [Deylemi]

(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Allahü teâlânın ayı Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en faziletli namaz, gece namazıdır.) [Müslim]

(Nafile oruç tutacaksan Muharrem ayında tut, çünkü o, Allahü teâlânın ayıdır. O ayda bir gün vardır ki, o günde Allahü teâlâ geçmiş kavimlerden birinin tevbesini kabul etti. Yine o gün tevbe edenlerin günahlarını da affeder.) [Tirmizi]

muharrem'in 1'i ile 10'u arasında bir defa olmak üzere,2 rekatte bir selam vererek 6 rekat namaz kılınır.bu namaz akşam ile yatsı arasında kılınabileceği gibi,bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsıdan sonra da kılınabilir.namaza şöyle niyet edilir:
"niyet eyledim ya rabbi senin rızayı şerifin için namaza.herhangi bir komşumun ve din kardeşimin veya herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenmesi için."
1.rekat;1fatiha,1 ayetel kürsi,11ihlas.
2.rekat;1fatiha,10ihlas.
3.rekat;1elhakumut tekasür,11ihlas.
4.rekat;1fatiha,10ihlas.
5.rekat;1fatiha,3kafirun,11ihlas.
6.rekat;1fatiha,10ihlas.

ALLAH razı olsun canım bilmiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…