• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gençliğe neler oluyor?

Bütün günü internette geçirip, ya neler oluyor diye merak edip de bir haber sitesine bile bakmadan saatlerce ben seni ekledim sen beni sildin, msne ekledim dur kamera açtım diye vakit öldürünce, okul kitapları dışında (ki o kitaplara da sadakatleri tartışılır) ellerini bir tane kitaba bile sürmeyince, kim ne giymiş, nerden almış, bilmemnerede indirim var sohbetleri de alıp başını gidince böyle oluyorlar.

Böyle olmaları için de gereken neyse yapılıyor ki iyice boş kafa olunsun, koyun gibi istenilen yöne çekilmeleri kolay olsun. Sadece bizde değil dünyanın heryerinde böyle artık.

Faydalı bir şey öğrenmekten korkuyoruz maalesef, sarmısak görmüş vampir gibi kaçıyoruz...

çok haklısın ama umrunda olmayan ailelerde var çocuklarını doğurup doğurup sokağa bırakıyorlar ailede nüfus çoğalınca haliyle ilgilenemiyorlar yada biz ona ilgilenmek istemiyorlar desek daha iyi olur aileler de bilinçlendirilmeli bana kalırsa. Ama bir şeyide unutmamak gerek artık her şeyi bilen, bilmediğini de internetten bulan, öğrenen bir nesil var bunu da bilmeleri gerekmez mi aileleri onları yetiştiremiyorsa, ilgilenmiyorsa kendilerini yetiştirmeleri gerekir.

aynen yerimizde sayıyoruz...

bende aynen bundan bahsetmiştim canım...

çok samimi ve gerçekten içtenlikle yazıcam biraz sonra okucaklarınızı....
az önce bi işim için dışarı çıkmam gerekiyordu..
o malum çarşı kalabalığının içinde ilerlerken düşündüm yazıcaklarımı..
aslında çok daha önceden düşündüklerimdi...

ilerliyorum yolda..
bi sola bakıyorum bi sağa bakıyorum..
yaşları 14 ila 23 arasında değişen gençlere ilişio gözüm...
hepsi aynı tarz aynı şekil...
hepsi birbirinin aynısı..
kızlara bakıyorum..
saçlar olabildiğine kabartılmış..
gözler simsiyah makyajlı...
dar paça pantolonlar..
üstte kısa montlar..
ve kıyafetler tamamen bi renk cümbüşü..

erkeklerde çok farklı diil hani..
kirpi gibi dikilen saçlar...
düşük beldende geçtim nerdeyse kalçalarını görebilicem düşüklükteki pantolonlarıyla
salınıyorlardı ortalarda...
haaa ben 30-40 yaşında bi bayan diilim..
22 yaşındayım ben...
ama azda olsa bişilerin farkındayım..
o insanları yadırgamıyorum..
bu bana düşmez..
sdc üzülüyorum..
gençliğimizin bu şekilde heder olmasına üzülüyorum..
gelecekten bi haber,paranın nasıl kazanıldıgını bilmeyen..
dostlukları kafe köşelerinde heder olan
bi sigaranın dumanında boğulan genclerimize üzülüyorum...

her köşede toplum kurallarından bi haber kahkayı basarcasına abartılı bi şekilde gülmelerine,
otobüste hamile bi kadını yahut yaşlı bi amcayı gördüğünde yer vermeyen genclere üzülüyorum...

bu nesilmi bizi ileri taşıcak..
bu nesilmi atatürkün cumhuriyetini sürdürücek...
bu nesilmi zamanında kanla kazanılan zaferlerin sonucu olucak...

senden benden az kaldı arkadaşım...
herkes bi arayış içine girmiş...
bi tikiliktir yok efendim bi marjinalliktir yok emoluktur almış başını gidio..
sen bana insanlıktan haber ver...
ekmeğin kaç lira oldugunu bilmeyen
sudan,elektirkten haberi olmayan akranım...
öldürmeyin insanlığı..
yok edip tüketmeyin....

aynen şekerim bende 21 yaşındayım şöyle bir bakıyorumda ne alsam ne giysem kimle çıksam 15 yaşında başlıyorlar gelmiş 20 yaşına oy vericek ayrım yapamıyor daha
gelecek bunlaramı emanet düşünmüyor değilim Atatürk yaşasaydı adam kahrından ne olurdu kim bilir

Önce aile yapımızı bozdular,özellikle ünlülerin örnek olduğunu düşünüyorum buna,nikahsız ev

arkadaşlığı yapmalar,gayrı meşru çocuk doğurmalar,aylık ilişkileri normalmiş gibi yaşayıp

göstermeler...hepsi bir süre sonra normal karşılanmaya başlandı,sıradanlaştı yapılan ahlaksızlar,

Sonra bunları gören gençlerimiz onlara özenerek aynı yoldan gitmeye kalktılar,

Onlar gibi giyinmeler,konuşmalar,kıyafetler vs...

Önce aileleri sonra çocukları bozdular,ahlak denen bişey kalmadı,

Hep maddiyat,hep tüketim,üretim yok,maneviyat yok malesef,

Eğitim dediler,tamam dedik ama bi insan profesör dahi olsa onda ahlak denen erdem yoksa o insan eğitimli değildir bence,

İnsan dediğin,insanlığını bilecek,ne kul hakkını girecek ne de sokaktaki sahipsiz bi hayvanı incitecek,

O kadar hassas olacak ki attığı adımdan gafil olmayacak,

Biz de genç olduk,ha yaşlı da değilim 27yim,ama önceleri aileye karşı daha fazla saygı vardı,

Şimdi aileler çocuğum rahat büyüsün diye her istediğini yapıyo,önüne koyuyo ne isterse,

Sonra eşlerimize kızmıyor muyuz herşeyi ayağına istiyo,hizmetçi olarak görüyo bizi falan diye,

Sonra söz dinlemeyen kıymet bilmeyen dış görünüşe önem veren arkadaşın iyi mi kötü mü bilmeden peşine takılan anca tüketen gençler oluştu,

Televizyon diziler de medya da bu yozlaşmaya çok katkıda bulunuyo bence,

Hababam sınıfıyla öğrenciler öğretmenlere saygısızlığı öğrendi,sabır tahammül yok oldu,

Kesip biçilen,kafasına sıkılan,tecavüze uğrayan,aldatılan insanlar gördükçe tvde sadece gençler değil tüm insanlar etkilendi,sıradanlaştı böyle ahlaksızlıklar,senaryo idi,örnek oldu,

Kaç cinayette izledik dinledik katilin bi film sahnesinden etkilenip planını yaptığını ve öyle öldürdüğünü,
Teknoloji de hayatımızı mahveden,gençlerimize kötü örnek olan şeylerden malesef,

Facebook,msn vs.,sanki gerçek arkadaşlarımızı görerek yeterince tanıyabildik de,bir de sanal arkadaşlıklar edinip dost! kazanmaya başladık,:20:

Kaç yuva yıkıldı burda okuyoruz bu facebook denen illet yüzünden haksız mıyım?

Sadece gençler değil insanlar yeni heyecan aramak için artık ne yapacaklarını şaşırdı,

Bence bunun en büyük nedeni insanın sadece fiziki olarak kendini doyurması,

Ruhen manevi olarak ruhumuzu aç bırakıyoruz,maneviyat olmazsa ahlak da olmuyo,

Ahlakımız olmayınca da her şey,her rezillik bize bi süre sonra normal gelmeye başlıyo,

Bakın dizilere hepsinde tecavüz sahnesi bol bol var artık,reyting lazım ne de olsa,gençlerin psikolojisini düşünen kim!:47:

Neyse uzun oldu,kusura bakmayın ama önemli gerçekler bunlar,

Bunlara rağmen çok şükür haberleri takip eden,ülkemizde dünyada olup bitenleri anlamaya çalışan,kendini hem geleceğe hem hayata hazırlamaya çalışan gençlerimiz de var az da olsa,buna da şükür,

Aileler olarak bize çok büyük sorumluluk düşüyo,çocuklarımızı sadece maddi açıdan

doyurmayalım,onlara maneviyat da kazandıralım,inanın bu iyi bir kariyerden daha önemli şu zamanda bence...

Geçen gün Tvde izledim,bi çocuk gelişim uzmanı diyor ki,çocuklarınıza bedel ödemeyi öğretin,yani

yaptıkları hataların bedelini yaşatın onlara ki hayatı öğrensinler,sorumluluk sahibi olmayı bilsinler diyor

adam,bence de çok doğru bi tespit bu öyle değil mi?

Allah akıl fikir versin tüm gençlerimize ve bizlere....
:68:

Back